News

Siemens og Grundfos indgår digitalt partnerskab for at tackle globale vandudfordringer og spare energi

  • Partnerskab baseret på komplementære porteføljer og kompetencer skal understøtte kunders intelligente løsninger.
  • Samarbejde skal tackle globale vandudfordringer med mere energieffektivitet og reduceret vandforbrug.
  • Fokus på tre hovedområder: Vand- og spildevandsapplikationer, industriel automatisering og byggeteknologi.

Siemens og Grundfos har indgået et digitalt partnerskab, der skal sikre strategisk samarbejde mellem de to virksomheder med fokus på komplementære produkter og løsninger fra begge indenfor tre hovedområder: Vand- og spildevandsapplikationer, industriel automatisering og byggeteknologi.

Partnerne vil kombinere ekspertise og viden som del af et længevarende samarbejde til glæde for kunderne og skabe synergier med værdi udover summen af de enkelte dele. Begge virksomheder indgår i partnerskabet for at understøtte en målsætning om global, bæredygtig forandring. Det skal ske ved at samle kræfterne i digitale løsninger,

“Vi er glade for at udvide vores samarbejde med Grundfos,” siger Klaus Helmrich, Member of the Managing Board of Siemens AG and CEO of Digital Industries. ”Siemens og Grundfos fokuserer på at dele kompetencer, der understøtter vores fælles kundebase med digital omstilling og implementering af intelligente løsninger. Eksempelvis kan løsninger fra vores Digital Enterprise-portefølje benyttes til at forøge pumpers oppetid og motor-ydeevne for at maksimere driften. Vores MindSphere open cloud-baserede IoT operativsystem kan, kombineret med Grundfos’ IoT-løsninger optimere pumper og motorer og derved maksimere oppetid og minimere energiforbruget.”

Derudover kan MindSphere bruges til at frembringe data og viden, som muliggør mere brugervenlig og effektiv drift af bygninger.

”Vi vil være pionerer, der leverer banebrydende løsninger, som bidrager til at løse verdens vand- og klimaudfordringer. For at leve op til dette formål er vi på en større digital omstillingsrejse for at supplere vores pumpeløsningsvirksomhed ved også at udbyde digitale løsninger og tjenester. Samarbejdet med Siemens er et stort skridt i den retning,” siger Mads Nipper, CEO, Grundfos. Han tilføjer:

”Vores virksomheder har en stærk position baseret på kvalitetstilbud, og vi ønsker at styrke denne position ved at tilføje et digitalt lag. Ti procent af al elektrisk energi i verden bruges af pumper. Gennem dette partnerskab kan vi levere intelligente, effektive løsninger til reduktion af energiforbruget, hvilket gør en væsentlig forskel i kampen mod klimaforandringer.”

Siemens og Grundfos har forpligtet sig til at gå forrest i global bæredygtighed og deler målet om at indvirke positivt på FNs verdensmål 6 (rent vand og sanitet) og 13 (klimaindsats).

Grundfos vil være klimapositiv i 2030 og sigter mod at halvere sit eget vandforbrug i 2025. I 2030 vil Grundfos have bidraget til at levere sikkert drikkevand til 300 millioner mennesker i nød. Desuden vil virksomheden gennem vandeffektivitet og vandbehandling have sparet 50 milliarder kubikmeter vand.