Bolnice

Nikada ne dovodite u pitanje brigu za pacijente i njihovu sigurnost

Bolnice su složena okruženja koja zahtijevaju pažljivo projektiranje, održavanje i popravku HVAC sistema. Ukoliko dođe do kvara ili zastoja u radu HVAC sistema, kirurški zahvati mogu biti ugroženi, a ostali hitni slučajevi morat će se prebaciti u druge bolnice. Stariji HVAC sistemi također povećavaju rizik za pacijente od prenošenja legionele zrakom, koja je često uzrokovana bakterijama u vodi unutar ventilacijskih sistema.

Uz ključna pravila koja se tiču brige o pacijentima i njihove sigurnosti, pravila o radu HVAC sistema su isto tako nevjerojatno stroga. Širenje virusa se mora spriječiti u svakom trenutku i zbog toga je neophodan konstantan protok svježeg i čistog zraka. Sanitarni rizici moraju biti svedeni na minimum što znači da voda mora imati pravu kvalitetu. Topla voda na slavinama mora biti uvijek na raspolaganju što znači da je stabilan i zadovoljavajući tlak vode od ključne važnosti. 

To znači da je od ključne važnosti da HVAC sistemi i sistemi za povišenje tlaka vode mogu osigurati maksimalnu pouzdanost, efikasnost i sigurnost. Da mogu povećati efikasnost kako bi se smanjili OPEX i CAPEX. I isto tako da mogu osigurati da bolnica ne mora pristati na bilo kakve kompromise oko zdravlja i sigurnosti kako svojih pacijenata, tako i okoline.  


Obnova za energetsku učinkovitost

Prilikom obnove bolnice najčešća briga je kompatibilnost novih sustava i prednosti zamjenskih rješenja. No, bilo da je zadatak nadogradnja opreme, sukladnost s novim propisima ili povećanje vrijednosti bolnice, ključno je imati na umu energetsku učinkovitost.

U Grundfosu energetski učinkovita naknadna ugradnja može značiti sve, od pojedinačne zamjene starih crpki do zamjene cijelog sustava inteligentnim rješenjima u skladu za zahtjevima.


Projekt nove bolnice?

Na početku projekta nove bolnice postavit će se brojna pitanja u vezi sa HVAC sustavima jer je pažljivo planiranje ključno za integraciju i optimizaciju svakog sustava. Koji tip crpke je pravi za sustav? Može li se povezati s BMS-om? Koliko je lako odrediti veličinu crpke?

Srećom, Grundfos ima veliki broj alata, primjera iz prakse i referentnih objekata za odgovor na ova i mnoga druga pitanja. Pomažemo vam dimenzionirati, instalirati, pustiti u rad i održavati vaše HVAC sustave. Tako možete biti sigurni da su u skladu sa zahtjevima vašeg sustava i pružaju najbolju moguću udobnost. Istražite naše uvide kako biste započeli. 

Istražite naše primjene i rješenja

Svaka bolnica ima svoje posebne zahtjeve. Međutim s pravilnim dizajnom HVAC sustava moguće je osigurati potpunu jednostavnost i pouzdanost, zajedno sa sigurnom vodoopskrbom i energetskom učinkovitošću. Grundfos nudi kompletan asortiman sustava crpki za vodoopskrbu kako bi svakoj bolnici osiguralo sigurno i ugodno okruženje. U nastavku saznajte više o našim proizvodima i primjenama.