Hoteli

Jamčite maksimalnu udobnost vašim gostima

U većini hotela, potrošnja energije koju troše crpke za osiguranje ugodnog ambijenta u sobama, predstavlja do 80% ukupne potrošnje energije. Hlađenje i grijanje čine većinu ove uporabe, što znači da će HVAC sustav koji hotel odabere, ne samo odrediti visinu računa za energiju, već i utjecati na zadovoljstvo gostiju.

Praćenje performansi ovakvog sustava ključno je za smanjenje troškova i energetsku učinkovitost, osobito jer će se opterećenja hotelskog sustava grijanja i hlađenja razlikovati ovisno o godišnjim dobima ili određenim događajima. Legionarska bolest još je jedan ključni aspekt, jer izbijanje bolesti može dovesti do velikih problema i uzrokovati značajne financijske i reputacijske troškove. 

Kada je riječ o hotelskim HVAC sustavima i sustavima za povišenje tlaka vode, pouzdanost je ključna. Hotel se nikada ne smije dovesti u situaciju da ostane bez vode.. Hotel mora u svakom trenutku osigurati pristup toploj vodi , kao i željeni tlak na slavinama.. Zbog visoke potrošnje tople vode, hotel mora osigurati najviše razine učinkovitosti kako bi se spriječili prekomjerni troškovi.

Uz inteligentna, pouzdana i učinkovita rješenja za crpke, moguće je dati prednost udobnosti gostiju istovremeno s uštedom troškova. Uz veću pouzdanost sustava osigurana je udobnost 24 sata na dan, 7 dana u tjednu. Uz veću učinkovitost sustava OPEX je smanjen. Što je viša inteligencija vašeg sustava, veća je i njegova održivost..

Pogledajte naš film o tome kako optimizirati HVAC sustave i klimatizaciju u zatvorenom prostoru u bilo kojem hotelu.


Obnova za energetsku učinkovitost

Prilikom obnove hotela najčešća briga je kompatibilnost novih sustava i prednosti zamjenskih rješenja. No, bilo da je zadatak nadogradnja opreme, sukladnost s novim propisima ili povećanje vrijednosti hotela, ključno je imati na umu energetsku učinkovitost.

U Grundfosu energetski učinkovita naknadna ugradnja može značiti sve, od pojedinačne zamjene starih crpki do zamjene cijelog sustava inteligentnim rješenjima u skladu za zahtjevima.


Projekt novog hotela?

Na početku projekta novog hotela postavit će se brojna pitanja u vezi sa HVAC sustavima, jer je pažljivo planiranje ključno za integraciju i optimizaciju svakog sustava. Koji tip crpke je pravi za sustav? Može li se povezati s BMS-om? Koliko je lako odrediti veličinu crpke?

Srećom, Grundfos ima veliki broj alata, primjera iz prakse i referentnih objekata za odgovor na ova i mnoga druga pitanja. Pomažemo vam dimenzionirati, instalirati, pustiti u rad i održavati vaše HVAC sustave. Tako možete biti sigurni da su u skladu sa zahtjevima vašeg sustava i pružaju najbolju moguću udobnost. Istražite naše uvide kako biste započeli. 

Istražite naše primjene i rješenja

Svaki hotel ima svoje posebne zahtjeve. Međutim s pravilnim dizajnom HVAC sustava moguće je osigurati potpunu jednostavnost i pouzdanost, zajedno sa sigurnom vodoopskrbom i energetskom učinkovitošću. Grundfos nudi kompletan asortiman sustava crpki za vodoopskrbu kako bi se u svakom hotelu osiguralo sigurno i ugodno okruženje. U nastavku saznajte više o našim proizvodima i primjenama.