Poslovne zgrade

Neka vaš prostor za rad bude u skladu sa najnovijim standardima

Zbog povećane potražnje za kvalitetnim radnim prostorom u smislu zdravlja, održivosti i komfora, moderne poslovne zgrade su doživjele brojne promjene. Međutim, takva vrsta radnih prostora predstavlja izazov za konvencionalne HVAC sustave. Budući da mnoga područja poslovne zgrade imaju slab ili nikakav pristup svježem vanjskom zraku, kontrola ventilacije i kvalitete zraka od presudne su važnosti za osiguravanje udobnosti i produktivnosti zaposlenika.

Većina poslovnih zgrada danas ima konvencionalne sustave s velikim primarnim crpkama koje reguliraju unutarnju temperature zraka. Ali sada, kada se način na koji koristimo ove zgrade mijenja, to nije funkcionalno rješenje. Kako bi se povećala udobnost krajnjih korisnika i energetska učinkovitost, sada je korisnije podijeliti zgradu u manje zone sa senzorima koji prate cjelokupni sustav. 

S učinkovitijim rješenjima za crpke, jasno je da se potrošnja energije u poslovnoj zgradi može značajno smanjiti. Rezultat toga nije samo pozitivan utjecaj na klimatske promjene i globalne emisije CO2. To je potencijal za smanjenje OPEX-a i CAPEX-a, poboljšanje udobnosti i zdravlja zaposlenika u zatvorenom prostoru, te povećanje sigurnosti i kvalitete vode. U konačnici, to znači da se tijekom cijelog trajanja zgrade produktivnost osoblja i zadovoljstvo krajnjih korisnika mogu značajno poboljšati.

Pogledajte naš film o tome kako optimizirati HVAC sustave i klimatizaciju u zatvorenom prostoru u bilo kojoj poslovnoj zgradi.


Obnova za energetsku učinkovitost

Prilikom obnove poslovne zgrade najčešća briga je kompatibilnost novih sustava i prednosti zamjenskih rješenja. No, bilo da je zadatak nadogradnja opreme, sukladnost s novim propisima ili povećanje vrijednosti poslovne zgrade, ključno je imati na umu energetsku učinkovitost.

U Grundfosu energetski učinkovita naknadna ugradnja može značiti sve, od pojedinačne zamjene starih crpki do zamjene cijelog sustava inteligentnim rješenjima u skladu za zahtjevima.


Projekt nove poslovne zgrade?

Na početku projekta nove poslovne zgrade postavit će se brojna pitanja u vezi sa HVAC sustavima, jer je pažljivo planiranje ključno za integraciju i optimizaciju svakog sustava. Koji tip crpke je pravi za sustav? Može li se povezati s BMS-om? Koliko je lako odrediti veličinu crpke?

Srećom, Grundfos ima veliki broj alata, primjera iz prakse i referentnih objekata za odgovor na ova i mnoga druga pitanja. Pomažemo vam dimenzionirati, instalirati, pustiti u rad i održavati vaše HVAC sustave. Tako možete biti sigurni da su u skladu sa zahtjevima vašeg sustava i pružaju najbolju moguću udobnost. Istražite naše uvide kako biste započeli. 

Istražite naše primjene i rješenja

Svaka poslovna zgrada ima svoje posebne zahtjeve. Međutim s pravilnim dizajnom HVAC sustava moguće je osigurati potpunu jednostavnost i pouzdanost, zajedno sa sigurnom vodoopskrbom i energetskom učinkovitošću. Grundfos nudi kompletan asortiman sustava crpki za vodoopskrbu kako bi se u svakom hotelu osiguralo sigurno i ugodno okruženje. U nastavku saznajte više o našim proizvodima i primjenama.