Ziekenhuizen

Nooit inleveren op patiëntzorg of -veiligheid

Ziekenhuizen zijn complexe omgevingen, en het ontwerp, het onderhoud en de reparatie van HVAC-systemen vereisen dan ook zorgvuldige aandacht. Wanneer het HVAC-systeem uitvalt moeten chirurgische ingrepen misschien worden uitgesteld en andere noodgevallen overgeplaatst naar andere ziekenhuizen. Oudere HVAC-systemen verhogen ook het risico dat patiënten besmet raken met de veteranenziekte die zich via de lucht verspreidt. Dit wordt veroorzaakt door bacteriën die zich in het water van ventilatiesystemen bevinden.

Aangezien de zorg voor en veiligheid van patiënten uiteraard van het allerhoogste belang zijn, zijn de regels voor HVAC-systemen dus ontzettend streng. De verspreiding van virussen moet te allen tijde worden voorkomen, dus moet de luchtstroom constant worden vernieuwd. Sanitaire risico's moeten zo laag mogelijk worden gehouden, dus moet het water de juiste kwaliteit hebben. En heet water moet direct beschikbaar zijn, dus is de waterdruk van enorm belang.

Dit alles betekent dat het essentieel is dat de HVAC- en drukverhogingssystemen maximaal betrouwbaar zijn. Dat ze de efficiëntie verhogen, en daarmee de investeringskosten en bedrijfskosten verlagen. En dat ze kunnen garanderen dat een ziekenhuis nooit en te nimmer hoeft in te leveren op de gezondheid en de veiligheid van zowel de patiënten als de omgeving.

Hoe een Iers ziekenhuis geld bespaarde en haar Delta T-probleem oploste

Sligo University Hospital moderniseerde haar verwarmingssysteem met nieuwe ketels en intelligente pompen van Grundfos. Het ziekenhuis bespaart nu tot wel 80% op de pompenergie.

Hoe een Belgisch ziekenhuis 40% kon groeien zonder het energieverbruik te vergroten

Het Universitair Ziekenhuis Brussel bespaart zo'n €65.000 aan energie per jaar met het vervangen van meer dan 200 verouderde pompen door nieuwere modellen van Grundfos.

Moderniseren voor energie-efficiëntie

Een veelvoorkomend knelpunt bij het verbouwen van ziekenhuizen is de compatibiliteit van nieuwe systemen en de voordelen van het vervangen van bestaande oplossingen. Maar of het nu gaat om het upgraden van apparatuur, het naleven van nieuwe regelgeving of het verhogen van de waarde van het ziekenhuis, het is altijd belangrijk aandacht te behouden voor de energie-efficiëntie.

Bij Grundfos kan het retrofitten voor energie-efficiëntie allerlei vormen aannemen, van het simpelweg vervangen van oude pompen tot het compleet transformeren van het systeem met behulp van intelligente oplossingen die de prestaties in de gaten houden.

Nieuw ziekenhuisproject?

Bij het begin van een nieuw ziekenhuisproject worden met betrekking tot de HVAC-systemen een aantal vragen gesteld, want het integreren en optimaliseren van elk systeem vereist nauwkeurige planning. Wat is het juiste pomptype voor het systeem? Kan deze op een BMS worden aangesloten? En hoe makkelijk is hij te dimensioneren?

Gelukkig heeft Grundfos een groot aanbod aan tools, kennis en diensten waarmee u antwoord krijgt op dergelijke vragen. Wij helpen u met het selecteren, dimensioneren, installeren, in bedrijf stellen en onderhouden van uw HVAC-systemen. Zo weet u zeker dat de prestaties aan al uw behoeften voldoen en dat het hoogst mogelijk comfort wordt geleverd.

Download onze toepassingsgidsen voor uw moderniserings- of nieuwbouwprojecten

Bent u verantwoordelijk voor technische beslissingen en op zoek naar gedetailleerde informatie over het oplossen van systeemuitdagingen? Bekijk dan onze toepassingsgidsen en ontdek hoe u legionella bestrijdt, pompontwerpproblemen aanpakt, besturingsapparatuur gebruikt om uw systeem te optimaliseren, en nog veel meer.

Kunnen we u helpen?

Bent u op zoek naar de juiste pompoplossing? Dan kan Grundfos u helpen! Vul het onderstaande formulier in en wij nemen contact met u op.

Laat uw zorgen varen met een Customised Service Agreement

Ontdek hoe een Grundfos Customised Service Agreement uw bedrijfskosten kan verminderen, de bedrijfstijd maximaliseren, en u volledige gemoedsrust kan bieden. Neem een paar minuten de tijd om uw behoeften op het gebied van serviceovereenkomsten te inventariseren.

Bekijk onze toepassingen en oplossingen

Elk hotel heeft zijn eigen speciale behoeften. Maar met het juiste systeemontwerp is het altijd mogelijk om volledige simpliciteit en betrouwbaarheid in huis te halen, met ook nog eens verhoogde waterveiligheid en energiezuinigheid. Grundfos heeft een volledig aanbod aan commerciële waterpompsystemen waarmee u in elk hotel voor hoge prestaties zorgt. Bekijk hieronder onze toepassingen en oplossingen.