Hotels

Garandeer het allerhoogste comfort voor uw gasten

Voor veel hoteliers zijn gastenkamers verantwoordelijk voor wel 80% van het totale energieverbruik. Koeling en verwarming vormen de hoofdmoot van dit energieverbruik, wat betekent dat het HVAC-systeem dat een hotel kiest niet alleen bepalend is voor de energierekening, maar ook voor het comfort van de gasten.

Het monitoren van de prestaties van apparaten is van cruciaal belang om de kosten te verminderen en een HVAC-systeem energiezuiniger te maken – temeer omdat de verwarmings- of koelvraag binnen een hotel met de seizoenen erg kan wisselen. Een ander zeer belangrijk aandachtspunt is legionella. Aangezien dit heel gevaarlijk kan zijn voor de gezondheid van de gasten.

Kortom, als het gaat om de HVAC- en drukverhogingssystemen van hotels is betrouwbaarheid  van cruciaal belang. Een hotel mag nooit zonder water komen te zitten. Er moet te allen tijde warm water beschikbaar zijn, en met de juiste druk. En als we kijken hoe groot de vraag naar warm water is, moet het efficiëntieniveau zeer hoog liggen om te voorkomen dat de kosten te hoog worden.

Met intelligente, betrouwbare en efficiënte pompoplossingen is het mogelijk om het comfort van de gasten als prioriteit te stellen, maar tegelijkertijd ook kosten te besparen. Meer systeembetrouwbaarheid garandeert 24/7 comfort, meer systeemefficiëntie zorgt voor lagere bedrijfskosten. En met meer intelligentie wordt een systeem duurzamer.

In de afgelegen, koude Alpen is betrouwbaarheid een vereiste

In een skiresort in Tirol werd de Panorama Tenne skihut ontworpen om de laagst mogelijk energie-uitgaven te realiseren, met behulp van Grundfos pompen zoals de MAGNA3 en de ALPHA3.

Luxe hotel halveert de energiekosten en houdt het comfort op 100%

Toen het bedrijf Midea in het Chinese Shunde hun eerste luxe hotel opende - het Midea Marriott Hotel met 28 verdiepingen - werd contact gelegd met Grundfos om hun systemen voor binnenklimaatregeling, drukverhoging en ketels te optimaliseren.

Ontdek hoe het hotel vijfsterrencomfort kan leveren met de helft van de benodigde energie met Grundfos iSOLUTIONS - voor systemen die zich voortdurend aanpassen aan de vraag, de life cycle costs verlagen, geluidsniveaus reduceren en energie besparen.

 

Retrofitten voor energie-efficiëntie

Een veelvoorkomend knelpunt bij het verbouwen van hotels is de compatibiliteit van nieuwe systemen en de voordelen van het vervangen van bestaande oplossingen. Maar of het nu gaat om het upgraden van apparatuur, het naleven van nieuwe regelgeving of het verhogen van de hotelwaarde, het is altijd belangrijk aandacht te behouden voor de energie-efficiëntie.

Bij Grundfos kan het retrofitten voor energie-efficiëntie allerlei vormen aannemen, van het simpelweg vervangen van oude pompen tot het compleet transformeren van het systeem met behulp van intelligente oplossingen die de prestaties bewaken.


Nieuw hotel project?

Bij het begin van een nieuw hotelproject worden met betrekking tot de HVAC-systemen een aantal vragen gesteld, want het integreren en optimaliseren van elk systeem vereist nauwkeurige planning. Wat is het juiste pomptype voor het systeem? Kan deze op een BMS worden aangesloten? En hoe makkelijk is hij te dimensioneren?

Gelukkig heeft Grundfos een groot aanbod aan tools, kennis en diensten waarmee u antwoord krijgt op dergelijke vragen. Wij helpen u met het selecteren, dimensioneren, installeren, in bedrijf stellen en onderhouden van uw HVAC-systemen. Zo weet u zeker dat de prestaties aan al uw behoeften voldoen en dat het hoogst mogelijk comfort wordt geleverd. Bekijk onze inzichten en ga aan de slag.

Download onze toepassingsgidsen voor uw moderniserings- of nieuwbouwprojecten

Bent u verantwoordelijk voor technische beslissingen en op zoek naar gedetailleerde informatie over het oplossen van systeemuitdagingen? Bekijk dan onze toepassingsgidsen en ontdek hoe u legionella bestrijdt, pompontwerpproblemen aanpakt, besturingsapparatuur gebruikt om uw systeem te optimaliseren, en nog veel meer.

Kunnen we u helpen?

Bent u op zoek naar de juiste pompoplossing? Dan kan Grundfos u helpen! Vul het onderstaande formulier in en wij nemen contact met u op.

Laat uw zorgen varen met een Customised Service Agreement

Ontdek hoe een Grundfos Customised Service Agreement uw bedrijfskosten kan verminderen, de bedrijfstijd maximaliseren, en u volledige gemoedsrust kan bieden. Neem een paar minuten de tijd om uw behoeften op het gebied van serviceovereenkomsten te inventariseren.

Bekijk onze toepassingen en oplossingen

Elk hotel heeft zijn eigen speciale behoeften. Maar met het juiste systeemontwerp is het altijd mogelijk om volledige simpliciteit en betrouwbaarheid in huis te halen, met ook nog eens verhoogde waterveiligheid en energiezuinigheid. Grundfos heeft een volledig aanbod aan commerciële waterpompsystemen waarmee u in elk hotel voor hoge prestaties zorgt. Bekijk hieronder onze toepassingen en oplossingen.