Kantoorgebouwen

Een nieuw tijdperk voor werkruimte-eisen

Door de groeiende vraag naar duurzamere, gezondere en meer collaboratieve werkruimtes is het kantoorgebouw van vandaag aan het veranderen. Dit soort werkruimtes kunnen voor conventionele HVAC-systemen echter nogal lastig zijn. Doordat veel delen van kantoorgebouwen weinig of zelfs helemaal geen toegang hebben tot frisse buitenlucht is een goede regeling van de ventilatie en luchtkwaliteit onmisbaar voor het bewaken van het comfort en de productiviteit van  werknemers.

Vandaag de dag hebben de meeste bedrijfsgebouwen conventionele systemen waarbij grote primaire pompen de binnentemperatuur regelen. Maar aangezien de manier waarop we deze gebouwen gebruiken aan het veranderen is, is deze oplossing een stuk minder functioneel. Om het comfort van de eindgebruikers en de energie-efficiëntie te optimaliseren is het nu voordeliger om het gebouw in kleinere zones te verdelen, met sensoren die informatie terugkoppelen naar een overkoepelend systeem.

Met efficiëntere pompoplossingen is het duidelijk dat het energieverbruik van een kantoorgebouw kan worden verminderd. En het resultaat daarvan is meer dan alleen een positieve impact op klimaatverandering en de mondiale uitstoot. Het biedt ook potentiële verlagingen van de bedrijfs- en investeringskosten, beter binnencomfort en gezondheid voor de werknemers, en veiliger water. Uiteindelijk komt dit erop neer dat de productiviteit van de werknemers en de tevredenheid van de eindgebruikers flink kan worden verbeterd.

Gebouwen in Dubai bereiken tot 80% energiebesparing

De regering van Dubai heeft als doel gesteld om tussen nu en 2030 in totaal 30.000 gebouwen te moderniseren om de energievraag van de stad te helpen verkleinen. Met hulp van Grundfos hebben meerdere gebouwen al flinke energiebesparingen gerealiseerd.

Deense bank verdubbelt rendement op energie-investering

De Jyske Bank in Denemarken bespaarde 60% op het bedrijfsenergieverbruik door het installeren van energiezuinige en betrouwbare oplossingen van Grundfos.Retrofitten voor energie-efficiëntie

Een veel voorkomend knelpunt bij het verbouwen van bedrijfsgebouwen is de compatibiliteit van nieuwe systemen en de voordelen van het vervangen van bestaande oplossingen. Maar of het nu gaat om het upgraden van apparatuur, het naleven van nieuwe regelgeving of het verhogen van de waarde van het kantoorgebouw, het is altijd belangrijk aandacht te behouden voor de energie-efficiëntie.

Bij Grundfos kan het retrofitten voor energie-efficiëntie allerlei vormen aannemen, van het simpelweg vervangen van oude pompen tot het compleet transformeren van het systeem met behulp van intelligente oplossingen die de prestaties bewaken.Nieuw kantoorgebouwproject?

Bij het begin van een nieuw bedrijfsgebouwproject worden met betrekking tot de HVAC-systemen een aantal vragen gesteld, want het integreren en optimaliseren van elk systeem vereist nauwkeurige planning. Wat is het juiste pomptype voor het systeem? Kan deze op een BMS worden aangesloten? En hoe makkelijk is hij te dimensioneren?

Gelukkig heeft Grundfos een groot aanbod aan tools, kennis en diensten waarmee u antwoord krijgt op dergelijke vragen. Wij helpen u met het selecteren, dimensioneren, installeren, in bedrijf stellen en onderhouden van uw HVAC-systemen. Zo weet u zeker dat de prestaties aan al uw behoeften voldoen en dat het hoogst mogelijk comfort wordt geleverd. Bekijk onze inzichten en ga aan de slag.

Download onze toepassingsgidsen voor uw moderniserings- of nieuwbouwprojecten

Bent u verantwoordelijk voor technische beslissingen en op zoek naar gedetailleerde informatie over het oplossen van systeemuitdagingen? Bekijk dan onze toepassingsgidsen en ontdek hoe u legionella bestrijdt, pompontwerpproblemen aanpakt, besturingsapparatuur gebruikt om uw systeem te optimaliseren, en nog veel meer.

Kunnen we u helpen?

Bent u op zoek naar de juiste pompoplossing? Dan kan Grundfos u helpen! Vul het onderstaande formulier in en wij nemen contact met u op.

Laat uw zorgen varen met een Customised Service Agreement

Ontdek hoe een Grundfos Customised Service Agreement uw bedrijfskosten kan verminderen, de bedrijfstijd maximaliseren, en u volledige gemoedsrust kan bieden. Neem een paar minuten de tijd om uw behoeften op het gebied van serviceovereenkomsten te inventariseren.

Bekijk onze toepassingen en oplossingen

Elk hotel heeft zijn eigen speciale behoeften. Maar met het juiste systeemontwerp is het altijd mogelijk om volledige simpliciteit en betrouwbaarheid in huis te halen, met ook nog eens verhoogde waterveiligheid en energiezuinigheid. Grundfos heeft een volledig aanbod aan commerciële waterpompsystemen waarmee u in elk hotel voor hoge prestaties zorgt. Bekijk hieronder onze toepassingen en oplossingen.