Case story

Deense bank verdubbelt het rendement op energie-investeringen

"We hebben 60% bespaard in onze operationale kosten, dat is helemaal niet slecht."

Leo Høeg, hoofdingenieur bij Jyske Bank, Denemarken

Als Jyske Bank in Denemarken mogelijkheden vindt om het jaarlijkse energieverbruik te verminderen, "verdubbelt" het rendement van de investeringen door de CO2-uitstoot te verminderen en daarnaast ook geld te besparen.

 

"We hebben een energie-gerichte aanpak bij Jyske Bank, omdat energie steeds duurder wordt", zegt Leo Høeg, hoofdingenieur bij Jyske Bank, de op twee na grootste financiële instelling op de Deense markt. "We hebben binnen ons budget ruimte gecreëerd om te investeren in technische oplossingen die ons energieverbruik optimaliseren, zoals het vervangen van oude pompen. We zijn continu bezig met energieoptimalisatie."

 

In 2015 werd een deel van het hoofdkantoor van de bank in Silkeborg gerenoveerd. Hieronder viel ook het installeren van nieuwe leidingen voor het verwarmingssysteem. Het leek Leo Høeg zinvol om een check te doen op de pompen en nam hij contact op met energiespecialist Torben Bendtsen van Henning Mortensen sanitair.

 

"Torben heeft een scherp oog voor detail en bedenkt energie-vriendelijke oplossingen", zegt Leo Høeg.

 

Voor de renovatie was het nodig om drie circulatiecircuits voor verwarming te installeren en Bendtsen adviseerde om drie oudere pompen te vervangen door Grundfos MAGNA3-circulatiepompen. "We hebben voor de MAGNA3 gekozen omdat deze energiezuinig, betrouwbaar, eenvoudig te installeren en toekomstbestendig zijn", zegt Torben Bendtsen.

 

De besparingen werden al snel zichtbaar. "Alleen al door de nieuwe pompen hebben we 60% bespaard in onze activiteiten", zegt Leo Høeg. "Dat is helemaal niet zo slecht."

 
De besparingen kwamen snel door. "We hebben alleen al 60% bespaard op de nieuwe pompen in onze activiteiten", zegt Leo Høeg. "Dat is helemaal niet slecht."

Installateur Torben Bentsen koos voor MAGNA3 omdat "deze energiezuinig, betrouwbaar, eenvoudig te installeren en toekomstbestendig zijn"."

 

Lees meer over de MAGNA3 circulatorpompen van Grundfos

"Ik beveel Grundfos-pompen aan omdat ze energiezuinig en betrouwbaar zijn ", zegt installateur Torben Bentsen.