Hier is hij: Grundfos COMFORT met AUTOADAPT

Maak kennis met Grundfos COMFORT met AUTOADAPT en ontdekt wat deze pomp te bieden heeft.

We staan allemaal wel eens te wachten tot het water warm is. En dat is niet alleen onplezierig maar het zorgt er ook voor dat er elke dag, jaar in, jaar uit, heel wat schoon drinkwater verloren gaat. Laten we dit voorkomen door de enkelleidingstoevoer voor warm water te vervangen door een enkelleidings- lussysteem met een circulatiepomp.

Zo geniet je van direct warm water en bespaar je flink wat water tegelijkertijd. Maar let er wel op de juiste circulatiepomp te kiezen Een pomp die 24 uur per dat draait kan de waterbesparing ongedaan maken door het verhoogde stroomverbruik en het warmteverlies in de leidingen.

Grundfos COMFORT met AUTOADAPT is hiervoor de ideale keuze. Niet alleen is hij compact en geruisloos, met een energiezuinige motor en makkelijk installeerbaar, maar er zit ook de unieke AUTOADAPT functie in. Met de twee temperatuursensoren, waarvan één ingebouwd en één extern, is de pomp in staat om te leren wat de gebruikspatronen voor warm water van het huishouden zijn, en past hij zich hierop aan.

Dit betekent dat Grundfos COMFORT op basis van een aangeleerd patroon begint met het circuleren van warm water vlak vóórdat je het nodig hebt. De pomp staat vanzelf weer stil wanneer er geen warm water nodig is, waardoor het stroomverbruik en het warmte- verlies in de leidingen wordt geminimaliseerd.

Laten we eens kijken naar de te behalen besparingen door te kiezen voor Grundfos COMFORT. Zoals al gezegd levert een enkelleidings- lussysteem voor warm water een flinke besparing op qua waterverbruik. Laten we uitgaan van een typisch voorbeeld: een driepersoonshuishouden met een conventioneel enkelleidingssysteem.

Dit gezin spoelt jaarlijks wel 16.000 liter schoon water door het afvoerputje terwijl ze staan te wachten tot het water warm wordt. Omdat COMFORT met AUTOADAPT gemiddeld maar 3 uur per dag hoeft te draaien om een typisch huishouden van direct warm water te voorzien,  is een energiebesparing tot wel 96% te behalen vergeleken bij een continu draaiende pomp.

Bovendien levert COMFORT met AUTOADAPT warmte-energiebesparingen van zo‘n 48% op door het lagere warmtestralingsverlies in de leidingen. Deze verspilling van warmte-energie zorgt zelfs voor het grootste deel van de energiebalans van klanten.

Kortom: Grundfos COMFORT is een compacte, geruisloze, en makkelijk installeerbare circulatiepomp.

En met de AUTODAPT functie bespaart Grundfos COMFORT ook water, stroom en warmte. 

Cursus overzicht

Modules
Modules: 4
Doorlooptijd
Doorlooptijd: 15 minuten
Moeilijkheid
Moeilijkheid: Gevorderd