Ontmoet de expert

Intelligente Grundfos H2S-oplossing verwijdert geur en verlaagt kosten

De intelligente Grundfos waterstofsulfide-oplossing zorgt voor H2S-verwijdering, en zorgt voor een effectieve waterstofsulfide-regeling in opvangsystemen voor afvalwater.

De intelligente Grundfos waterstofsulfide-oplossing is welkom nieuws, aangezien H2S een groeiend probleem is voor nutsbedrijven. In veel landen is het een recente trend in het afvalwaterbeheer dat de retentietijden in rioolbuizen langer worden. Langere retentietijden leiden tot toenemende vorming van waterstofsulfide, en daardoor meer problemen met geur en corrosie voor de nutsbedrijven. Door een combinatie van meting ter plekke, real-time communicatie en regeling en nauwkeurige dosering elimineert de Grundfos-oplossing het probleem.

Ontmoet de expert

Bekijk de video en hoor over het Deense nutsbedrijf Mariagerfjord Vand, dat dagelijks klachten van klanten over H2S-geuren ontving. Met de Grundfos-oplossing werden H2S-gehaltes in mangaten gemeten en werd de dosering van chemicaliën automatisch aangepast aan de actuele bedrijfsomstandigheden. Het resultaat was een permanente efficiënte H2S-verwijdering, geen geur- en corrosieproblemen, een verbeterde werkomgeving voor het rioolpersoneel en aanzienlijke operationele besparingen. In feite heeft Mariagerfjord Vand het verbruik van chemicaliën voor waterzuivering met 70% verlaagd in het betreffende gebied.

Andere verwante artikelen en inzichten

Vind verwante artikelen met onderzoek en inzichten van Grundfos.

Verwante toepassingen

Vind toepassingen van Grundfos die verwant zijn aan dit onderwerp.