O nama

Upoznajte Antonija - našeg ambasadora radne kulture

Antonio Serra, Senior Supply Chain Director

 

Reč, dve o meni

Završio sam ekonomski fakultet u Italiji, i odmah nakon studija počeo da radim u sektoru kvaliteta u Grundfosu. Odavde sam se ubrzo prebcio u sektor logistike u kojem sam radio 14 godina, i gde sam imao priliku da napredujem sa lokalnih pozicija na globalne grupne pozicije. Zbog želje za još većim izazovima, preselio sam suprugu i dve ćerke koje su se pridružile Grundfosu 2018. godine.

Za mene je najvažnije pronaći balans između porodice i posla.
Antonio Serra

Moj doprinos Grudfosu

U lancu snabdevanja upravljamo protokom informacija i protokom robe. Oba toka su moja odgovornost, i u Evropi i na Bliskom Istoku. Pratimo sva dešavanja i obezbeđujemo da se stvari odvijaju u pravo vreme i na pravi način. Mi smo spona između potreba kupaca i naših proizvodnih pogona, slušamo šta je potrebno i trudimo se da ispunimo sve zahteve kupaca. Ali, moj cilj nije samo da ispunim očekivanja kupaca, već da napravim promenu i za svoj tim. Sebe vidim kao trenera, a svoj posao kao mogućnost da preproznam potencijal i sposobnost svojih ljudi i iz njih izvučem najbolje. Upravljanje ljudima i mentorisanje su delovi u kojima najviše uživam u svom poslu.

Savršena ravnoteža

Za mene je najvažnije pronaći balans između porodice i posla. Grundfos mi je dao mogućnost da se fokusiram na svoju porodicu, dok sa druge strane postoje izazovi i u mom profesionalnom životu.

 

Organizaciona kultura 

I dalje sam zadivljen poverenjem koje imamo jedni u druge, ali i u naše partnere. Naš rad je jasno prikazan u hashtagu naše kompanije #proudtobegrundfos. To nije samo slogan, već stvarno nešto što možete ostetiti kod svih u kompaniji. Kolege daju sve od sebe za dobrobit Grundfosa. Grundfos kombinuje industrijsku proizvodnju sa brigom za okruženje, tako da zaista možete osetiti da imate uticaj i da doprinosite. To se najčešće vidi dok radite na realnim stvarima koje vam se stalno nameću kao izazov. Zbog toga sam ponosan što radim za Grundfos.

I naravno, da ne zaboravim da spomenem sve društvene aktivnosti poput Grundfos Olimpijade. Imao sam sreću da je doživim i iskusim tokom svoje druge godine staža u Grundfosu, i ona je sjajan primer onoga što nas čini posebnom kompanijom. Bilo je to zaista neverovatno iskustvo.

Zanimljivost

Prema rečima mojih kolega, ja nisam klasičan Italijan - ja mogu da zadržim vreme.

Upoznajte nas

Pažljivo pročitajte priče koje su podelile neke od vaših budućih kolega. Otkrijte šta je njihov posao, zašto vole da rade u Grundfosu i kako svojim radom doprinose promenama