Novosti

Grundfos - učesnik najvećeg projekta navodnjavanja u Srbiji

Lokalni investitor Srbija vode prepoznao je Grundfos kao dobavljača inteligentnh pumpnih rešenja na tržištu i dao nam svoje puno poverenje izborom Grundfos proizvoda za najveći projekat navodnjavanja u Srbiji - Preka i Široka Bara, Šabac.

Složenost projekta zahtevala je blisku saradnju između svih uključenih strana: investitora, izvođača radova, dobavljača opreme i krajnjih korisnika.

Za ovaj projekat Grundfos je isporučio 6 potapajućih propelernih pumpi (KPL), ukupne instalirane snage 435 kW, što obezbeđuje 6,4 m3 vode u sekundi. Izgradnja ove crpne stanice omogućava navodnjavanje za 500- 600 ha, sa dužinom kanala od 10 km. Tokom realizacije ovog projekta, Grundfos je zahvaljujući saradnji sa ovlašćenim servisnim partnerom EKO INŽINJERING-om, otišao korak dalje. Pored puštanja u rad, Grundfos je uradio deo instalacije sistema i isporuku dodatne opreme, kao što su kolone cevi i rešetke za zaštitu.

Ovaj projekat je prvi od mnogih, a kroz uspešnu realizaciju Grundfos je osigurao
svoju poziciju u oblasti navodnjavanja i zaštite od poplava. Kao rezultat veoma
dobre saradnje na svim nivoima realizacije projekta, potpisali smo ugovor za
narednu pumpnu stanicu - PS KALJENICA REVENICA za isti region u vrednosti od
150.000 Euro.

Nakon završetka ovog projekta napravili smo kratak film da bismo pokazali budućim kupcima naš profesionalan pristup i know-how.