Novosti

Grundfos Srbija d.o.o. - Saopštenje

  
    Kao i do sada kompanija Grundfos nastaviće da pomaže širom sveta one kojima je pomoć najpotrebnija. Usled nezapamćenih poplava koje su zadesile Srbiju, Bosnu i Hrvatsku lokalne Grundfos kompanije i njihovi zaposleni su preduzeli sledeće akcije:

    Grundfos Srbija će u prvom talasu donirati 18 pumpi Ministarstvu unutrašnjih poslova - Sektoru za vanredne situacije, radi bolje organizacije poslova iz nadležnosti i funkcionisanja te organizacione jedinice Ministarstva. Pumpe koje će biti donirane su Multibox B CC7, komplet za ispumpavanje i drenažu koji uključuje pumpu, štors priključak, filtersku kutiju, 15m creva, potrebne prelaze na razne prečnike creva i sav prateći pribor za montažu.

    Grundfos proizvodnja i prodaja organizuju dobrovoljno prikupljanje novca gde će Grundfos za svaki donirani dinar svojih zaposlenih donirati još jedan. Većina zaposlenih se individualno uključila u akcije prikupljanja hrane, odeće, obuće, punjenju i postavljanju džakova na kritičnim tačkama tokova reka.

    Takodje, zaposleni Grundfosa širom sveta izrazili su želju da pomognu svojim kolegama u poplavljenim područjima i u koordinaciji sa zaposlenima iz Srbije kreće se sa organizovanim akcijama prikupljanja sredstava koja će se donirati za pomoć pri sanaciji poplavljenih teritorija. Pored gorenavedenih Multibox kompleta, na putu su i pumpe sa benzinskim motorima kao i pumpe koje su donirale Grundfos kompanije širom Evrope.

    Kolege iz Grundfos-a u Hrvatskoj i Bosni vođeni istim nevoljama u svojim zemljama takođe organizuju doniranje pumpi. Grundfos Hrvatska će donirati 19 komada Unilift AP 12.40.06.A1 pumpi komunalnim preduzećima u najugroženijim područjima Brodsko-posavske županije i Požeško-slavonske županije.

    Zaposleni su na dobrovoljnoj osnovi sakupili novac za potrebne priključke za vatrogasna creva, a Grundfosov ovlašćeni servisni partner Elektrokovina Zagreb će ih besplatno montirati na pumpe pre dostave na odredišta. Prve pumpe su već u utorak bile isporučene komunalnim poduzećima.Zaposleni prikupljaju i potrepštine koje su preko medija navedene kao najpotrebnije (konzervirana hrana, higijenske potrepštine...), a koje će biti distribuirane preko Crvenog krsta u najugroženija područja.

    Gundfos Bosna i Hercegovina će donirati 14 komada Unilift AP 12.40.06.A1 pumpi koje će biti distribuirane preko ovlašćenih Grundfos distributera prema Kriznim štabovima na područjima pogođenim poplavama.

    Zahvaljujemo se firmi Gebruder Weiss koja je dala svoj doprinos prilikom transporta pumpi namenjenih za humanitarnu pomoć.

    Grundfos će i nadalje nastojati da pruži nesebičnu podršku, a ovu priliku želimo da iskoristimo i uputimo apel svima koji su u mogućnosti da pomognu, pa makar i najmanje, to i učine jer naše malo nekome puno znači!

 

U ime zaposlenih kompanije Grundfos Srbija d.o.o.