Novosti

Upravni odbor Grundfos Holdinga imenovao je izvršnog potpredsednika Grupe Poul Due Jensena za novog izvršnog direktora Grundfosa.

Upravni odbor Grundfos Holdinga imenovao je izvršnog potpredsednika Grupe Poul Due Jensena za novog izvršnog direktora Grundfosa.

Poul Due Jensen je pristao i rekao da i odmah će zauzeti tu funkciju.

- Posao izvršnog direktora Grundfosa jedan je od najuzbudljivijih poslova u Danskoj, kaže Jens Moberg, predsednik odbora Grundfosa. - Nakon temeljnog procesa u kojem je procenjen niz visokokvalifikovanih opcija, postalo je jasno da je Poul pravi izbor. Poul je neprocenjivi deo Grundfosa od prelaska milenijuma, a od 2015. godine je centralni deo uprave Grupe. Presudno za odluku bilo je Poulovo globalno iskustvo, snažni rezultati, liderske osobine i vrednosti. Zadovoljni smo što Poul želi da zauzme mesto izvršnog direktora i vidimo to kao priliku da nadogradimo i ubrzamo sjajne rezultate koji su stvoreni poslednjih godina, kaže Jens Moberg.

U izvrsnoj formi

- Grundfos je u odličnoj formi, kaže Poul Due Jensen. - Imamo dobro definisanu i ambicioznu strategiju, a pre svega imamo snažno rukovodstvo i fantastične zaposlene koji su fokusirani na to da svaki dan daju sve od sebe. U izazovnoj globalnoj ekonomiji pod uticajem pandemije COVID-19, pred nama su glavni kratkoročni zadaci, ali u isto vreme moramo gledati unapred: snažni ekonomski rezultati prethodnih godina daju nam najbolje polazište za implementaciju nove i ambiciozne strategije. Želim da ojačamo svoj fokus na novoj strukturi koja je orijentisana na kupca i da se više fokusiramo na inovacije i digitalne kompetencije. Potom je tu i razvoj Grundfosa, tako da i dalje ostajemo privlačno radno mesto za talente iz celog sveta.

Poul Due Jensen raduje se daljem razvoju Grundfos globalne liderske pozicije u rešenjima za vodu i pumpnim sistemima, kao i doprinosu rešavanju svetskih vodenih i klimatskih izazova i poboljšanju života ljudi u saradnji sa njihovim partnerima širom sveta.

 

O Grundfosu

Mi stvaramo rešenja za svetske vodene i klimatske izazove i poboljšavamo kvalitet života ljudi. Kao globalna kompanija za rešenja za pumpe i vodu pružamo stručnost u energetski i vodoefikasnim rešenjima i sistemima za širok spektar primena, uključujući vodovod, preradu vode, industriju i zgrade.