Novosti

Grundfos motori svetske klase - IE5

Pouzdano, isplativo i energetski efikasno. Ove tri reči opisuju Grundfos MGE-motore. Još od 2013. motori su ti koji su postavili standarde u našem poslovanju, a nedavno su ih podigli na još viši nivo. Njihove performanse koje omogućavaju uštedu energije, uključujući frekeventni regulator, čine naše motore bolje i od do sada postojećeg IE4 nivoa, pa su obeleženi sa IE5 što je najviša oznaka u svetskim razmerama za  energetsku efikasnost motora.

"Uspeli smo akumulirati naše iskustvo u najbolji proizvod koji možete  pronaći, a kada tome dodate pouzdanost, imate nepobitnu činjenicu - vreme povrata uloženog novca je puno kraće. Ovo je važno dostignuće. Naše pumpe u kombinaciji s ovim motorima, daju krajnjem korisniku nenadmašnu efikasnost" rekao je to Kim Jensen, Regional Managing Director za EMEA regiju u Grundfos-u.

MGE-motori su opremljeni najsavremenijim inteligentnim komponentama, koje omogućavaju da se usklade sa sistemom, a upravo to dovodi do smanjenja potrošnje energije. Zajedno sa drugim komponentama za uštedu energije, kao što su na primer, permanentno magnetni rotor motora i visoko efikasni frekventni regulator čine ove motore najbolje u svojoj klasi.

Svi MGE motori od 0.75 kW do 11kW imaju oznaku IE5 i u primeni su od 01.01.2017.