Hoteli

Garancija maksimalnog nivoa komfora za goste

U mnogim hotelima gostinjske sobe troše 80% ukupne energije hotela. Na hlađenje i grejanje otpada veći deo ove potrošnje, pa HVAC sistem koji hotel odabere neće samo uticati na njegov račun za električnu energiju nego i iskustvo gostiju.

Nadzor performansi jedinice je ključan način smanjenja troškova i povećanja energetske efikasnosti HVAC sistema, pogotovu jer opterećenja grejanjem i hlađenjem u hotelu variraju u zavisnosti od sezone ili specifičnih dešavanja. Legionela je dodatni faktor koji moramo uzeti u obzir jer epidemija može da obustavi pružanje usluga, utiče na negativno iskustvo gostiju i prouzrokuje značajne finansijske i reputacione gubitke.

Kada se radi o hotelskim HVAC sistemima i sistemima za povećanje pritiska vode, najvažnija je pouzdanost. Hotel nikada ne sme da ostane bez vode. Nužan je pristup toploj vodi u svakom trenutku, i to pod željenim pritiskom. Uz visoku potrošnju tople vode treba da se obezbedi najviši nivo efikasnosti kako bi se sprečili nepotrebno visoki troškovi.

Uz inteligentna, pouzdana i efikasna rešenja pumpi, mogu se zadati prioriteti komfora gostiju paralelno sa uštedom troškova. Veća pouzdanost sistema garantuje stalni komfor. Uz veću efikasnost sistema smanjuje se OPEX. A sa višim nivoom inteligencije sistema omogućeni su održiviji radni procesi.

Pogledajte video naših stručnjaka i saznajte kako možete da optimizujete HVAC sisteme i klimatizaciju u zatvorenom prostoru u svakom hotelu.

Luksuzni hotel smanjuje potrošnju energiju na pola i održava udobnost na 100%

Kada je korporacija Midea u Shundeu u Kini otvorila svoj prvi luksuzni hotel - Midea Marriott Hotel sa 28 spratova - obratila se Grundfosu za optimiziaciju svog sistema klimatizacije, povišenja pritiska i kotlova.

Otkrijte kako hotel može da pruži vrhunski komfor sa upola utrošene električne energije pomoću Grundfos iSOLUTIONS rešenja - obezbeđujući sisteme koji se konstantno prilagođavaju potražnji, smanjuju troškove životnog ciklusa, smanjuju nivo buke i štede energiju.


Retrofiting za bolju iskorišćenost energije

U okviru renoviranja hotela česta briga je kompatibilnost novih sistema i prednosti zamenskih rešenja. Međutim, bez obzira na to da li zadatak uključuje modernizaciju opreme, usaglašavanje sa novim propisima ili povećanje vrednosti hotela, ključan faktor je energetska efikasnost.

U Grundfosu, energetski efikasan retrofiting može da pokrije sve, od zamene starih pumpi do transformacije kompletnog sistema inteligentnim rešenjima sa izvanrednim performansama.


Novi projekt za hotel?

Na početku novog projekta za hotel biće mnogih pitanja oko HVAC sistema upravo zbog temeljitog planiranja koje je ključno za integraciju i optimizaciju svakog sistema. Koji tip pumpe je idealan za korišćeni sistem? Da li je moguće njegovo spajanje na BMS? Koliko lako može da se dimenzioniše?

Prednost Grundfosa je da raspolaže ogromnim brojem alata, izvora informacija i usluga kojima može da uspešno odgovori na sva ova pitanja i čak više od toga. Pomažemo vam da izaberete, dimenzionišete, instalirate, pokrenete i održavate svoje HVAC sisteme. Tako možete biti sigurni da ispunjavaju sve vaše zahteve performansi i pružaju maksimalni komfor. Saznajte više o tome da biste bili spremni za početak rada. 

Trebate više informacija? Direktno kontaktirajte Grundfos

Da li ste u procesu pronalaženja pravog pumpnog rešenja koje ispunjava vaše zahteve? Grundfos vam može pomoći u procesu! Popunite donji obrazac i kontaktiraćemo vas.

Istražite naše primene i rešenja

Svaki hotel ima svoje specifične zahteve. Sa odgovarajućim projektovanjem sistema može se postići jednostavnost i pouzdanost u svim fazama, uz veću bezbednost vode i manju potrošnju energije. Grundfos nudi kompletan spektar komercijalnih sistema pumpi za vodu kako bi svakom hotelu omogućio visoki nivo efikasnosti. U nastavku saznajte više o našim primenama i proizvodima.