Slučaj

Luksuzni hotel smanjuje potrošnju energije na pola i zadržava maksimalan komfor

Grundfos would be my first choice of pumps for any new projects.

Li Da, Chief Engineer of Midea Marriott Hotel, Shunde, China

Da bismo razumeli zašto je Midea počela da koristi Grundfos pumpe u svom hotelu sa 5 zvezdica Marriott u Shundeu u Kini, moramo se vratiti unazad u vreme kada kompanija Fortune 500 nije koristila Grundfos pumpe u svojim zgradama.

Midea je 2010. godine renovirala je svoj poslovni prostor u Shundeu, okrugu Foshan na jugu Kine. Kompanija je koristila drugog proivođača pumpi. Do 2011. godine, visoki troškovi električne energije, velika buka i ostali problemi sa pumpama podstakli su vlasnike da potraže bolje rešenje. Instalirali su Grundfos pumpe, što im je odmah umanjilo troškove rada na pola. Midea je bila impresionirana, pa je nakon toga kontinuirano birala Grundfos pumpe za ostale zgrade. To uključuje Midea Times Square u Zhuzhouu i njegovu prvu investiciju u hotel, hotel Midea Marriott u Shundeu, kaže James Zou, direktor prodaje, Grundfos Pumps (Shanghai) Co. Ltd.

Rešenje

Hotel Midea Marriott, 28 spratova, sa 258 soba u Shundeu otvoren je 2014. godine. Ima dve tehničke prostorije za grejanje, ventilaciju i klimatizaciju (HVAC), dve prostorije sa uređajima za povišenje pritiska vode i jednu kotlarnicu, rekao je Feng Zhen, zamenik glavnog inženjera zgrade.

"Marriott je nadaleko prepoznat kao glavni međunarodni brend. Dakle, imamo poprilično visok zahtev za našim hotelskim sadržajima ", kaže Feng Zhen. Dodaje da je sva HVAC oprema, postrojenja za povišenje pritiska i ostala oprema proizvedene u Grundfosu, i da nisu imali nikakvih problema u radu.

„Za povišenje pritiska tople i hladne vode, Grundfosu je potreban samo jedan set, dok drugim brendovima trebaju dva odvojena seta. To znači da korišćenjem Grundfos proizvoda možemo smanjiti potrošnju energije za 50%. Sasvim smo zadovoljni. "

Midea Marriott Hotel in Shunde, China, chose Grundfos pumps for its water boosting, HVAC and boilers. The pumps use only half the energy as previous pumps in Midea buildings. Guests have praised the comfort level of the hot and cold water pressure - all the way up to the 28th floor.

Ishod

Glavni inženjer hotela Midea Marriot, Li Da, kaže, „Grundfos pumpe - posebno E-pumpe - imaju prednost velike stabilnosti i retkih popravki. Od otvaranja 2014. godine nikada nismo radili nikakve popravke na ovim pumpama. To je smanjilo troškove hotelu. "

Dodaje: „Svesni smo da gost želi da doživi najbolje iskustvo izborom Marriott hotela. Postoje komentari gostiju da nemamo disbalans tople i hladne vode kao ostali hoteli. A to se događa zbog Grundfos pumpi. Štaviše, vredno je spomenuti da Grundfos ima vrlo dobru uslugu nakon prodaje i brzinu reagovanja. Grundfos bi mi bio prvi izbor pumpi za bilo koje nove projekte, "kaže Li Da.

Ostali povezani slučajevi

Pročitajte slične priče kupaca koji su takođe iskoristili prednosti Grundfos rešenja.

Srodne aplikacije

Pronađite Grundfos aplikacije koje se odnose na ovu temu.

Srodni proizvodi

Pronađite Grundfos proizvode koji su povezani sa ovom temom.