Slučaj

Ningbo sprovodi sigurno i tačno doziranje za 1,5 miliona građana

These pumps ensure the water safety of 1.5 million citizens. From my side, it is an important issue with great social value.

Jiang Yarong, General Manager, Hangzhou Jijie Environment Protection Technology Company

Kineski grad Ningbo izgradio je svoje prvo moderno postrojenje za prečišćavanje vode 2007. godine. Podignuta na planinskoj padini, blizu gradskog područja od oko četiri miliona stanovnika u provinciji Zhejiang, Ningbo Dongqian Lake fabrika je snabdevala vodom trećinu stanovništva grada.

Jiang Yarong je nadgledala rad postrojenja kako bi obezbedila pravilno napajanje pumpi. Ona je generalni direktor kompanije Hangzhou Jijie za tehnologiju zaštite okoline. Skoro deceniju kasnije ona obilazi fabriku, šetajući pored njenih rezervoara za taloženje i znaka na kom na kineskom piše "Izgradnja harmonične okoline". Na kamenom delu ulaza u tunel iza postrojenja, reč "voda" je naslikana u nekoliko stilova.

"Postrojenje za vodosnabdevanje Ningbo Dongqian Lake jedan je od mojih klasičnih klijenata i jedan je od ključnih uspešnih slučajeva u domenu snabdevanja vodom u Zhejiang", kaže ona. Ona ističe da je postrojenje uspešno izbeglo probleme u jednoj od najzahtevnijih primena na uređajima za preradu vode: ispumpavanje natrijum hipohlorita.

Ovaj isparljivo jedinjenje, koji se koristi kao dezinficijens, ima visok nivo pH i opasan je ako dolazi u dodir sa ljudima ili okolinom u visokim koncentracijama. Pronalaženje prave tehnologije pumpi bilo je presudno, kaže Jiang Yarong. "Normalne pumpe za doziranje na kineskom tržištu ne bi mogle izbeći probleme sa curenjem", kaže ona. Ovo postrojenje mora biti sigurno za stanovnike grada i radnike.

Rešenje

Jiang Yarong preporučio je Grundfos DME digitalne pumpe za doziranje. Deset godina kasnije, DME i dalje radi 24 sata dnevno, kaže nadzornik servisa Zhou Zhengli iz kompanije Hangzhou Jijie za tehnologiju zaštite okoline.

"Postoje tri ključne prednosti Grundfos proizvoda," kaže Zhou Zhengli.

Jiang Yarong of Hangzhou Jijie Environment Protection Technology Company supplied the Ningbo Dongqian Lake Water Plant with Grundfos dosing pumps for their "accuracy and safety."

Prva je njihova tačnost u merenju varijacija u količini doziranja. "Obično proizvodi na tržištu imaju opseg od svega 1:40, dok Grundfos proizvodi imaju prilično veliku mernu varijaciju u opsegu od 1:800. To omogućava da se Grundfos proizvodi primjenjuju u različitim situacijama u postrojenju“, kaže on.

Takođe je zadovoljan visoko integrisanom upravljačkom pločom pumpi, koja garantuje pojednostavljeno održavanje i rad. Dodaje da je Grundfos izbegao tipične probleme propuštanja zbog visokokvalitetne membrane. "Taj kvalitet takođe garantuje da se proizvodi mogu primenjivati u različitim uslovima u postrojenju, poput ekstremne vlage ili temperatura", kaže on.

Ishod

Jiang Yarong projekt naziva "prvim modernim postrojenjem za vodu u Ningbou." Postavio je presedan u regiji. Danas više od 200 postorjenja za vodu u provinciji Zhejiang koristi Grundfos pumpe, kaže ona.

„Grundfos pumpe služe ovde više od 10 godina bez ikakvih grešaka ili problema sa curenjem. Tako da oni uživaju veliko priznanje od vlasnika postrojenja", kaže ona. „Te pumpe oobezbeđuju sigurno snabdevanje vodom za 1,5 milion građana. Prema mom mišljenju, to je važna činjenica sa velikom društvenom vrednošću".

Ostali povezani slučajevi

Pročitajte slične priče kupaca koji su takođe iskoristili prednosti Grundfos rešenja.

Srodne aplikacije

Pronađite Grundfos aplikacije koje se odnose na ovu temu.

Srodni proizvodi

Pronađite Grundfos proizvode koji su povezani sa ovom temom.