Slučaj

U okviru rešenja sistema pumpi jedna mala kutija spasava situaciju, dva puta

Just the ability to troubleshoot so quickly is a cost savings. It's a matter of minutes instead of hours to find out what's wrong in the system.

Mike Venters, Plant Manager, Cherokee County Water & Sewerage Authority (USA)

Usred noći u subotu, u 3 ujutro, u proleće 2016. Jamie Veley dobio je telefonski poziv. Nešto nije bilo u redu u Rose Creek postrojenju za prečišćavanje otpadnih voda, gde je Veley bio nadzornik održavanja.

Telefonom mu je saopšteno da šest novoinstaliranih Grundfos potopnih pumpi za otpadne vode ne rade ispravno u postrojenju Woodstock, Georgia.

"Nivo priticanja je bio u porastu, a pumpe nisu radile", seća se. Tako se spustio do stanice i pokušao pokrenuti jednu pumpu. Zbog alarma pumpa se isključila. Pokrenuo je drugu pumpu. Opet alarm, i pumpa se isključla. Otišao je do treće pumpe - alarm, i ona se isključila. 

Alarmi su dolazili iz pumpne jedinice za zaštitu motora MP204 - nešto sa čime Veleyovo osoblje još nije imalo iskustva, jer je sve bilo novo. Veley je stupio u kontakt sa Grundfos predstavnikom Brendanom Watsonom. Watson je pomoću Grundfos GO aplikacije za daljinsko nadgledanje utvrdio da je alarm MP204 registrovao "strujnu asimetriju" od 12,9% - neravnotežu struje koja bi brzo uništila svaku pumpu.

Rešenje

Brendan Watson je predložio da Veleyove kolege aktiviraju njihov generator. "Sa priključenjem na lokalni generator alarm sa MP204 je nestao, potvrđujući tako da je napajanje loše", kaže Watson. "Jednom kada smo proverili MP204, bilo je jasno da svi vide isti problem."

Postrojenje je pozvalo svoju lokalnu elektroenergetsku kompaniju, koja je poslala ekipu do obližnje podzemne stanice i potvrdila da ima neispravan regulator. Električar je rešio problem tako da je snaga napajanja stanice skoro opet bila savršena, sa 1-2% strujne asimetrije.

Maintenance Supervisor Jamie Veley stands in front of the Rose Creek Wastewater Plant's MP204 cabinet. After a recent "underload alarm" on the MP204, "it took us just a minute to figure out what the issue was, where otherwise we'd be pulling pumps and trying to figure out what was going on," Veley says.

Problem je rešen. Ukupno vreme potrebno da se pronađe problem: 20 minuta. U prošlosti je, kaže Veley, takav problem "mogao potrajati celu noć". A kada nisu sami imali sreće u pronalaženju problema, pozvali bi električara, kojem bi bilo potrebno sat vremena da stigne na lice mesta i barem nekoliko sati za pronalaženja problema usred noći. „Imajte na umu da su to pumpe sa prilivom. One su kritične. "

Ishod

Menadžer Cherokee Plant Mike Venters kaže da je MP204 spasio nekoliko velikih pumpi te noći. "Pumpa je bila ta koja je ukazala na spoljašnji problem sa strujom", kaže on. "Opredeljenje da se snabdemo MP204 uređajem - sa njenom zaštitnom opremom i rešavanjem problema - bila je jedna od najboljih odluka koje smo doneli u pogledu pumpi", kaže Venters. "Mogućnost tako brzog rešavanja problema je ušteda troškova. Ono što MP204 radi za nas, je otkrivanje problema za samo nekoliko minuta umesto sati traženja šta nije u redu sa sistemom. "

Postrojenje još uvek ostvaruje ove uštede, dodaje Jamie Veley. Nedugo nakon prvog incidenta, MP204 aktivirao je još jedan alarm.

"Imali smo alarm protiv podopterećenja", kaže on. "To nam odmah govori da ne ispumpavamo nikakvu tečnost - imali smo podešen nivo prenisko. Trebalo nam je samo minut da shvatimo u čemu je problem, u situaciji gde bismo inače povukli pumpe i pokušati shvatiti šta se dešava. Dakle, MP204 je opet spasio pumpu, motor, uštedeo dosta vremena i održavanja. "

Ostali povezani slučajevi

Pročitajte slične priče kupaca koji su takođe iskoristili prednosti Grundfos rešenja.

Srodne aplikacije

Pronađite Grundfos aplikacije koje se odnose na ovu temu.

Srodni proizvodi

Pronađite Grundfos proizvode koji su povezani sa ovom temom.