Slučaj

Modernizacija pumpi u gradovima koji se razvijaju doprinosi efikasnosti i dodatnim iznenađujućim prednostima

Efficient and quiet pumps are good for our work environment.

Liu Zhiwei, Chief of Technology and Equipment, Qujiang Water Supply Management

U planinskom predelu Qujiang u Kini gde je snabdevanje vodom tradicionalno bilo podržano gravitacijom, urbanizacija je postavila novi izazov.

„Kada je ovaj vodovod izgrađen 1990. godine, fokusirali smo se na uštedu energije i visoku efikasnost,“ kaže Liu Zhiwei, šef tehnologije i opreme za upravljanje vodosnabdevanjem u Qujiang, Shaoguan, u provinciji Guangdong. „Ali Kina je ima ubrzan urbani razvoj poslednjih godina. Novi objekti se grade konstantno. Sa poboljšanjem životnog standarda, potrošnja vode u domaćinstvima se takođe povećala. "

Postrojenje je smešteno na padini brda, 60 metara iznad grada, tako da se prerađena voda može slivati u centar grada. „Naš stari model korišćenja gravitacionog toka više ne zadovoljava potrebe urbanog razvoja“, kaže Liu Zhiwei. „Ne možemo zadovoljiti potrebe za vodom.“

Fabrika počinje da gradi 60.000 kvadratnih metara proširenja vodovoda što će skoro udvostručiti njegov kapacitet. Pored toga, kaže, „da bi se aktivno odazvao nacionalnom pozivu koje se odnosi na uštedu energije, smanjenje emisije i postepeno ukinuo zastarelu opremu koja troši puno energije“, odeljenje za upravljanje vodosnabdevanjem u Qujiang pozvalo je inženjere i tehničare iz Grundfos (Šangaj) Pumps Company Ltd. da sprovedu sistematsku „ Reviziju pumpi “za svoje uređaje za povišenje pritiska vode.

Postrojenje je započelo modernizaciju svojih pumpnih stanica Shiliuye i Shaoye.

Liu Zhiwei kaže da je fokus kompanije bio na dvostrukoj efikasnosti. Tek nakon modernizacije njegov tim je shvatio da će nove pumpe doneti još jednu prednost: smanjenje buke.

What started as a project to improve pump efficiency brought other benefits – such as happier workers from quieter pumps, as well as advantages to the surrounding community like stable water supply and high-quality life, Liu Zhiwei, Chief of Technology and Equipment at the Qujiang water company, at the Shaoye Booster Pump Station in Shaoguan, China.

Revizija Grundfos pumpi otkrila je da je pumpna stanica Shiliuye bila loše projektovana, jer je hidraulički napor bio previsok. Motori su veći deo vremena bili preopterećeni, trošili su energiju i doveli rad sistema u opasnost.

"A pumpe u stanici Shaoye rade već 20 godina", kaže on. „Imale su problema u pogledu sigurnosti i pouzdanosti. Ležajevi su se morali redovno menjati. Kontrlolni ormar koristio je stari model transformatora za puštanje pumpi u rad. I bilo je problema sa bukom u obe stanice. "

“Throughout this project, I have learned to not only pursue economic benefits. I have also learned about humanistic concerns and work environment,” says Liu Zhiwei, Qujiang water company’s plant manager.

U stvari, dodaje, izmerena buka u pumpnim prostorijama bila je 97-112 decibela (dB). Prema Svetskoj zdravstvenoj organizaciji prosečan prag bola za buku kod ljudi je 100 dB, a osam sati izloženosti takvom nivou buke može prouzrokovati ozbiljno oštećenje. Deo problema sa bukom pripisan je vertikalnoj ugradnji prethodnih pumpi, što je dovelo do jakih vibracija.

„Želeli smo da poboljšamo okruženje za naše radnike i uštedimo na energiji,“ kaže Liu Zhiwei.

The Qujiang Water Supply Management company could no longer meet the needs of urban development in Shaoguan. It is doubling its capacity and has renovated two of its pumping stations to cope.

Rešenje i ishod

Kompanija za snabdevanje vodom Qujiang instalirala je dve Grundfos LS horizontalne pumpe od 75 kW na svakoj pumpnoj stanici.

Nakon godinu dana u pumpnim stanicama Shiliuye i Shaoye, stopa uštede energije novih pumpi procenjena je na 33% i 17%. „Ušteda u potrošnji električne energije zadovoljava naše procene u šemi uštede energije“, kaže Liu Zhiwei, dodajući da su uštede posledica visoke efikasnosti pumpi i ispunjenja tačne procene za potrebe za vodom.

„Od početka procesa modernizacije, naš fokus je bio na energetskoj efikasnosti“, kaže on. „Ali kada smo počeli da koristimo Grundfos pumpe, ustanovili smo da su one i tihe. Naši radnici na licu mesta bili su jako zadovoljni ovom činjenicom."

Zhong Jinshou, Head of Department at Qujiang District Water Supply Management, says he enjoys the stability and quieter operation of the new Grundfos pumps.

Danas, kada pumpe rade, nivo buke je 85 dB, što je siguran nivo za produženu buku.

„Efikasne i tihe pumpe su dobre za naše radno okruženje“, kaže on. „Takođe, zbog novih pouzdanih pumpi, povećali smo stopu garancije za vodosnabdevanje. Ovo je velika pomoć našim građanima. "

Liu Zhiwei kaže da mu je Grundfos revizija pumpi nije pomogla samo da proširi svoj horizont što se tiče tehnologije. „Kroz ovaj projekt naučio sam ne samo o ostvarivanju ekonomske koristi. Takođe sam naučio o humanističkim problemima i radnom okruženju. U svom budućem upravljačkom radu takođe moram razmotriti ove aspekte. "

Ostali povezani slučajevi

Pročitajte slične priče kupaca koji su takođe iskoristili prednosti Grundfos rešenja.

Srodne aplikacije

Pronađite Grundfos aplikacije koje se odnose na ovu temu.

Srodni proizvodi

Pronađite Grundfos proizvode koji su povezani sa ovom temom.