Slučaj

Kad je Kraków Arena puna, evo šta se dešava iza kulisa

The right choice of systems and devices makes one tend to forget about repair work.

Krystian Sobota, Director of Technical Services, Tauron Arena, Kraków, Poland

Krakow arena je jedna od najvećih zatvorenih arena u Evropi. Sjajno osvetljena zgrada koja podseća na svemirski brod služi za održavanje koncerata, umetničkog klizanja, ekstremnih sportova, borilačkih veština, sajmova i još mnogo toga u blizini centra Krakova, Poljska. Tauron Arena Kraków otvorena je 2014. godine.

Direktor tehničke službe Krystian Sobota svakodnevno obilazi mnogo toga na terenu. Sve što se tiče udobnosti ili sigurnosti ljudi u areni - topla i hladna voda, ventilacija, klimatizacija, toplota, sigurnost, protiv požarna zaštita, otpadna voda - to je njegov posao.

„Kad je kapacitet arene popunjen (15.000 posetilaca), suočavamo se sa različitim izazovima“, kaže on. "Naš tehnički tim odgovoran je za rad svih pumpnih sistema, uključujući i one osnovne koje obezbeđuju hladnu i toplu vodu, pravilnu ventilaciju ili klimatizaciju." Manifestacije gde posetioci stoje mogu ispuniti dvoranu sa 22.000 ljudi.

"Sva mesta za upotrebu vode moraju biti dostupna za vreme pauza, tako da je dobar izbor pumpi izuzetno važan. Naši gosti moraju biti u mogućnosti da iskoriste sisteme vode i grejanja u celosti. "

Efficient pumps keep Kraków's arena sustainable and comfortable for thousands of fans.

Rešenje

Prilikom pokretanja projekta, projektanti su odlučivali koje će pumpe biti najprikladnije, kaže Krystian Sobota. „Odabrali su, po mom mišljenju, najbolje pumpe na tržištu. Među njima su između ostalih proizvoda Multi Hydro-E booster sistem, MAGNA3 i TPE3 pumpe. Grundfos pumpe omogućavaju postizanje odličnih rezultata uz uštedu električne energije i prostora istovremeno."

Sobotov tim koristi Grundfos GO mobilnu aplikaciju na tabletima za brzo praćenje pumpi i upravljanje podacima.

"Sistem praćenja je od velike pomoći", kaže on. "On uključuje vezu sa sistemom upravljanja zgradom i lokalnim sistemom upravljanja koji se temelji na mobilnim aplikacijama. Aplikacije omogućuju direktno očitavanje tehničkih parametara pumpe. To nam, zauzvrat, značajno štedi vreme i energiju, što je bitno za celokupni rad dvorane. "

The Hydro Multi-E Booster set ensures pressure in the water supply throughout the huge arena - also when it is filled with 22,000 guests.

Ishod

Kad se arena napuni, jednostavno sve mora da radi. "Grundfos pumpe su jedine pumpe na svetu koje pružaju kompletno rešenje i tehničke parametre kako bi se obezbedilo da snabdevanje vodom i HVAC sistemi rade ispravno", kaže on.

Dodaje da korišćenje Grundfos pumpi osigurava značajne uštede energije, posebno za vreme velikih događaja, koji zahtevaju da arena koristi vodu efikasno i održivo. "Korišćenje Grundfos pumpi ograničava potrošnju energije, štedi našoj kompaniji znatne troškove i smanjuje izdatke održavanja. Pravilan izbor sistema i uređaja omogućava da zaboravimo na popravke i dovodi do efikasne prakse održavanja", kaže Krystian Sobota . "Kada koristite Grundfos pumpe, jedino što je potrebno je povremena provera sistema."

Ostali povezani slučajevi

Pročitajte slične priče kupaca koji su takođe iskoristili prednosti Grundfos rešenja.

Srodne aplikacije

Pronađite Grundfos aplikacije koje se odnose na ovu temu.

Srodni proizvodi

Pronađite Grundfos proizvode koji su povezani sa ovom temom.