Priručnik za inženjere

Nabavite priručnik za kotlove i sisteme namenjen inženjerima

Kavitacija je glavni razlog kvarenja pumpnih sistema - a visoke temperature u sistemima parnih kotlova povećavaju rizik od nje.

Avoiding cavitation requires considerations of the pressure available at the inlet of the pump in order to make sure that NPSHA > NPSHR.

Preuzmite priručnik sada

Naš inženjerski priručnik pomoći će vam da razumete najvažnije aspekte vašeg projekta. Ispunite donji obrazac i poslaćemo vam e-mail sa direktnim pristupom.

Para, voda, ulje?

Zavisno od potrebe za grejanjem, kotlovi su podeljeni u tri osnovne grupe. Prva grupa su parni kotlovi koji se koriste zbog visokog udela latentne energije. Saznajte više o tome kao i o termalnim kotlovima i kotlovima sa toplom vodom.

Prednosti izostavljanja kontrolnih ventila

Nema gubitka pritiska na dovodnom ventilu, dovod kotla je prilagođen u skladu sa potrošnjom pare i uštedom energije za rad pumpe:

Koristi od upravljanja nivoom u kotlu sa pumpama promenjive brzine daleko su od beznačajnih. U stvari, ušteđen novac jednak je ceni skupog ventila za napajanje plus troškovi njegovog održavanja.

Postanite stručnjak u samo nekoliko klikova

Uštedite vreme u svom svakodnevnom radu poboljšavajući vaše veštine, znanje i poslovanje pomoću internet platforme za obuku ECADEMY.

Kliknite na donji naslov kako biste započeli sa obukom sada.

Ostali povezani članci

Pronađite srodne članke sa istraživanjima i uvidima iz Grundfosa.

Srodne aplikacije

Pronađite Grundfos aplikacije koje se odnose na ovu temu.

Srodni proizvodi

Pronađite Grundfos proizvode koji su povezani sa ovom temom.