Česta pitanja

Pogledajte najčešća pitanja i potražite informacije na koji način možete konkurisati za posao, sistemu za prijave ili Vašem profilu u našoj bazi talenata

Kako da se prijavim za posao? 

Kada vidite otvorenu poziciju za koju biste želeli da se prijavite, kliknite na naziv pozicije ili na pročitaj više kako bi ste videli ceo opis posla i uslove rada

Potrebno je prvo da napravite profil u našoj bazi talenata, kako biste mogli da konkurišete za posao u Grundfosu. Ovaj profil možete koristiti za prijavu na više različitih poslova.

Kliknite ovde da napravite profil.

Kako da podesim i aktiviram opciju da dobijam obaveštenja o otvorenim pozicijama?

Ulogujte se na svoj nalog, zatim kliknite na Upravljanje poslovima i izaberite tab Sačuvane pretrage/Upozorenja. Kliknite na tab Kreiranje novo upozorenje na posao.

Da li Grundfos dobija prijave koje nisu podnete na odgovarajući način?

S obzirom da imamo jedna zajednički globalni sistem za regrutaciju i selekciju, Grundfos neće dobiti prijave koje nisu podnete na odgovarajući način, niti će odgovoriti na iste. Ukoliko želite da priložite Vašu biografiju, kako bi je uzeli u razmatranje za neku od otvorenih pozicija, molimo Vas učinite to tako što ćete kreirati Vaš profil u našoj bazi za talente putem

Kada kreirate nalog, potvrdite da prihvatate da čuvamo Vaše lične podatke pod uslovima iz odeljka o privatnosti podataka.

Kako mogu da proverim status moje prijave?

Da bi ste proverili status Vaše prijave, ulogujte se na Vaš profil i kliknite na tab Upravljanje poslovima. 

  • Status: Vaša prijava nije poslata. Napomena: Da biste ste se prijavili, popunite prijavu i kliknite Prijavite se.
  • U toku: Vaša prijava je trenutno u fazi pregledanja.
  • Povučena prijava: Povukli ste svoju prijavu.
  • Niste izabrani: Nakon što smo pregledali Vašu prijavu, odlučili smo da proces selekcije nastavimo sa drugim kandidatom. Želimo da Vas ohrabrimo da se prijavite za drugu otvorenu poziciju.

Na kom jeziku se prijavljujem za otvorenu poziciju?

Potrebno je da informacije na Vašem profilu i CV-iju budu na istom jeziku na kom je i oglas za posao za koji želite da se prijavite. Takođe, pored CV-ija, možete priložiti i druge dokumente koje želite i posedujete (sertifikate, diplome itd.).

Obaveštenje koje dobijete od nas, biće na jednom od devet jezika - engleskom, kineskom, ruskom, francuskom, španskom, nemačkom, danskom, srpskom ili mađarskom - zavisno od jezičkih postavki u Vašem pretraživaču. Možete u bilo kom trenutku promeniti jezik u gornjem desnom uglu.

Kome mogu da se obratim ukoliko imam pitanja vezana za oglašenu poziciju?

Pri dnu oglasa za posao možete naći kontakt informacije menadžera koji zapošljava i koji će moći da Vam odgovori na Vaša pitanja. 

Šta treba da uradim ukoliko želim da se prijavim za posao u Grundfosu, ali u drugoj zemlji, koja nije moja matična zemlja?

Ukoliko već radite u Grundfosu, obratite se Vašem menadžeru sa pitanjem da li možete da radite u inostranstvu, u drugoj zemlji - ukoliko je odgovor da, mendžer bi trebalo da se informiše na Insite-u/Global Mobility kako bi mogao da Vas uputi na sledeće korake.

Ukoliko ne radite u Grundfosu, a želite da se prijavite za posao u Grundfosu u drugoj zemlji, koja nije vaša matična zemlja: prvo morate da se prijavite za posao na Grunfosovoj internet stranici - kolege iz regrutacije će voditi proces selekcije, a ako budete pozvani na razgovor za posao, Grundfos će platiti Vaše putne troškove. Ukoliko se odlučimo za Vas, menadžer i kolege iz regrutacije, uz podršku Global Mobility tima, će Vas dalje voditi kroz proces preseljenja.

Da li mogu da se prijavim za više različitih poslova?

Da, možete se prijaviti za više različitih poslova u isto vreme. 

Oglas za posao na koji sam nameravao da se prijavim nije više aktivan?

Ukoliko niste u mogućnosti da se prijavite, to je zato što je oglas istekao i nije više dostupan za prijave. Predlažemo da pažljivo pogledate rok za prijavu, kako biste uspeli na vreme da aplicirate. 

Prijavio sam se za drugu poziciju, ali moja prethodna prijava se i dalje prikazuje - zašto?

Prva stranica koju vidite prilikom prijave je Vaš profil, na kojem se nalaze Vaša biografija i motivaciono pismo koje ste priložili prilikom konkurisanja za prethodnu poziciju. Kada kliknete Dalje na dnu stranice, otićićete na stranicu gde ćete moći da se prijavite na željeni oglas. Tu ćete priložiti ažuriran CV i motivaciono pismo. I CV i motivaciono pismo će biti ažurirani i na Vašem profilu.

Prijavio sam se za posao, ali želim da zamenim svoj CV ili propratno pismo - šta da radim? 

Nije moguće da promenite ili zamenite CV ili propratno pismo ukoliko ste već konkurisali i potvrdili prijavu za određenu poziciju. Ukoliko želite da priložite nov CV ili propratno pismo, morate povući prethodnu prijavu i ponovo se prijaviti. Imajte na umu da ukoliko ne povučete prethodnu prijavu, dobićete obaveštenje u kojem piše da ste se već prijavili za posao.

Da li mogu da priložim dodatna dokumenta na svoj profil nakon što sam konkurisao za određeni posao? 

Da, uvek možete menjati sadržaj na svom profiluOno što morate znati jeste da izmene koje budete pravili na svom profilu neće biti vidljive na prethodno potvrđenoj prijavi za posao. Kada budete ponovo aplicirali za posao, potrebno je da ubacite željena dokumenta kao i CV i motivaciono pismo, kako bi bili uzeti u razmatranje nakon Vaše prijave. 

Kako mogu da upravljam svojim nalogom/profilom? 

Da biste ažurirali profil ili vršili određene izmene, kliknite na Prijava na sistem ili kliknite na https://career5.successfactors.eu/career

Otvoriće se starnica gde ćete se ulogovati na Vaš profil. Unesite Vašu email adresu i lozinku, zatim kliknite na Početna strana/Moj profil, a potom tab Ažuriraj profil.  

Kako mogu da obrišem/povučem prijavu?

Možete izbrisati prijavu samo u slučaju ako je niste potvrdili. Onog trenutka kada potvrdite Vašu prijavu, ne postoji mogućnost da je naknadno obrišete, ali je možete povući. 

Ulogujte se na svoj profil, kliknite na Prijava za posao. Izaberite posao na koji ste aplicarili i kliknite na tab Povucite aplikaciju. Potvrdite svoj izbor u pop-up prozoru. Status Vaše prijave tada će se promeniti.

Kako mogu da obrišem svoj nalog/profil?

Ispod Moj profil, kliknite na tab Obriši moj profil.

Nisam dobio obaveštenje da ste primili moju prijavu - šta da radim? 

Kada kliknete na Prijava za posao, dobićete mail sa potvrdom da je Vaša prijava pristigla. Ako niste sigurni da li smo dobili Vašu prijavu, kliknite na tab Prijava za posao i proverite status Vaše prijave. Ako niste dobili nikakav email, preporučujemo da proverite nepoželjnu poštu-spam u Vašem email nalogu.

Nisam u mogućnosti da pristupim otvorenim pozicijama – šta da radim?

Ne zaboravite da isključite pop-up blocker kada posećujete starnicu sa aktivnim poslovima.

Pokušavam da se registrujem, ali uporno dobijam error poruku da je moja email adresa već upotrebljena. Šta to znači? 

Ova poruka ukazuje da ste ili već registrovani u našoj bazi talenata sa istom email adresom, ili da ste se već prijavili za određenu poziciju sa tom email adresom. 

Ukoliko se ne sećate svoje lozinke, morate podneti zahtev za kreiranje nove. Da biste se prijavili za novu lozinku, sledite ovaj link. Zatim, kliknite na Prijavite se, a zatim na Zaboravili ste lozinku, gde unosite email adresu koju ste uneli prilikom prijave ili kreiranja profila. Od nas ćete dobiti email, ako ste uneli ispravnu email adresu.

Koje web browsers podržavate?

Preporučujemo da koristite sledeće:

  • Internet Explorer 5,5 i novije verzije
  • Firefox 1,0 i novije verzije
  • Mozilla 1,7.5 i novije verzije
  • Netscape 7,01 i novije verzije
  • Firefox za Mac OS 3.0.3 i novije verzije
  • Google Chrome

Zaboravio sam korisničko ime i lozinku - šta da radim?

Da biste dobili nov password, kliknite na Zaboravili ste lozinku? u desnom uglu, zatim kliknite na Prijavite se za password ovde.

U pop-up prozoru unesite svoju e-mail sdresu, koju ste koristili prilikom registracije. Kliknite na Pošaljite, i za nekoliko minuta ćete dobiti novu privremenu lozinku putem emaila.

Promenite ovu lozinku prilikom prve sledeće prijave. Preporučujemo da novu lozinku kopirate u tekstualno polje kako biste izbegli greške u kucanju.

Da li ste spremni da nam se pridružite?

Pronađite sjajnu priliku za sebe pretraživanjem svih aktuelnih poslova u Grundfosu