Naš proces zapošljavanja

Da biste razumeli kako funkcioniše naš proces regrutacije i selekcije, potrudili smo se da opišemo osnovne korake. Može se desiti da dođe do malih odstupanja u samom procesu, u zavisnosti od zemlje i vrste posla za koji ste se prijavili. Dobrodošli!

Prijava i CV
Trudimo se da kreiramo oglase za posao koji će Vam pružiti dobar uvid u to šta konkretna pozicija podrazumeva, koje kompetencije su potrebne, i da li je potrebno radno iskustvo. Sve aktuelne pozicije možete pronaći na www.grundfos.com/jobs. Prilikom prijave, potrebno je da priložite CV i propratno pismo. Možete priložiti i druge relevantne prateće dokumente.

Preselekcija
Preselekcija podrazumeva proveru Vaše prijave i propratnog pismo. Uzimamo u obzir Vaše iskustvo, obrazovanje, interesovanja, postignuća, rezultate itd. Ono što je najvažnije, trudimo se da procenimo da li bi posao odgovarao Vašim ličnim aspiracijama i profesionalnim kvalifikacijama. Zatim, želimo da steknemo utisak o Vama kao osobi, pre nego što odlučimo koji kandidati će biti kontaktirani i pozvani na razgovr. Sve pristigle prijave pregledamo poverljivo i sa puno pažnje. 

Ukoliko ne uđete u uži izbor, obavestićemo Vas putem e-maila.

Očekivanja tokom intervjua
Naš cilj je da zaposlimo pravog kandidata, sa odgovarajućim kvalifikacijama za određeni posao, a to je ono što ispitujemo tokom intervjua. Ako budete pozvani na intervju, naš savet je da se dobro pripremite. Možete prikupiti relevantne informacije o Grundfosu kako biste mogli da razumete način na koji poslujemo. Tokom razgovora, trudićemo se da Vas što bolje upoznamo i saznamo što više o Vama, Vašem prethodnom radnom iskustvu, motivaciji, postignućima ali i Vašim očekivanjima od nove pozicije. Očekujemo otvoren razgovor sa našim kandidatima, jer će od njega zavisiti i naša konačna odluka. 

Da bismo Vam pružili mogućnost da odlučite da li posao odgovara Vašim očekivanjima, potrudićemo se da Vam približimo sve mogućnosti koje određena pozicija nudi, ali i opišemo tim kolega sa kojima biste blisko sarađivali. 

Za neke pozicije ćemo Vas možda zamoliti da uradite odrđene testove ili pripremite neku studiju slučaja, ali o tome bi Vas obavestili pre intervjua. U zavisnosti od konkretne pozicije i zemlje, može se desiti da organizujemo više krugova intervjua. 

Reference
Ukoliko se odlučimo za Vas, naša praksa je da proverimo Vaše reference kod trenutnog poslodavca, kako bismo se informisali o vašoj saradnji i postignutim rezultatima. Ovo je jedan od poslednjih koraka u procesu selekcije, i odvija se samo u dogovoru s Vama. Ne proveravamo reference dok ne dobijemo Vašu saglasnost. Kontaktirali bismo samo trenutnog poslodavca ili proverili Vašu radnu biografiju samo u slučaju da se odlučimo da Vas zaposlimo. 

Sledeći korak
Ukoliko se odlučimo za Vas, kontaktirao bi Vas ili menadžer ili osoba koja je vodila proces zapošaljvanja, kako bi Vam predstavili ponudu za posao. Ubrzo nakon toga, poslali bismo Vam i zvaničnu ponudu a zatim i Ugovor o radu, ukoliko odlučite da prihvatite posao u Grundfosu. 

Nakon potpisivanja ugovora, dobićete link za našu pre-boarding platformu "Hello" kako biste se upoznali sa Grundfosom pre prvog radnog dana.

Ukoliko se ne odlučimo za Vas, naš regruter će Vas kontaktirati kako bi Vam pružio povratnu informaciju. 

Da li ste spremni da se prijavite za posao u Grundfosu? Otvorene pozicije možete pogledati na našem sajtu www.grundfos.com/jobs.

Želite da saznate više?

Pogledajte česta pitanja i pronađite odgovore na njih, o prijavi za posao, načinu prijavljivanja, ili Vašem profilu u našoj bazi talenata.

Kreirajte Vaš profil u našoj bazi talenata, da biste mogli da pratite trenutno otvorene pozicije. Prijavite se da dobijate obaveštenja o otvorenim radnim mestima i ostavite našim HR stručnjacima opciju da povežu Vaš CV sa aktuelnim pozicijama.