Način na koji poslujemo

Lider na tržištu

Sada ste deo kompanije koja je među apsolutno najboljima u svetu u onome što radi. Ali šta znači biti lider na globalnom tržištu pumpi? Ne samo što proizvodimo 17 miliona pumpi godišnje, i što pokrivamo oko 50 procenata ukupnog globalnog tržišta cirkularnih pumpi, već to radimo sa proizvodima koji su sinonim za kvalitet, inovaciju, dizajn, izvrsnost i energetsku efikasnost.

Te mogućnosti našem brendu daju veliku verodostojnost i nastavljaju da nam pomažu u praćenju tržišnih trendova koji su važni našim kupcima - i svetu oko nas.

A Day - Grundfos solutions in action around the world

Naša pumpa nije obična pumpa

Zbog toga proizvodimo stotine različitih vrsta pumpi, od najmanjih, koje isporučuju mikro doze hemikalija u farmaceutskoj industriji, do najvećih, koje dostižu i do nekoliko metara visine, i svakog minuta ispuštaju tone otpadnih voda.

Naše pumpe svakodnevno snadbevaju milione ljudi pijaćom vodom, ali se koriste i za stvari za koje možda niste očekivali. Na primer, Grundfosove pumpe imale su ulogu na Svetskom prvenstvu u Brazilu, održavajući teren uvek spremnim za igru. Naše pumpe koriste se u projektima desalinizacije, proizvodnji hrane, autoperionicama, mašinama za pravljenje snega, proizvodnji nafte i plina i pomažu u zaštiti gradova i kvartova od poplava.

Uz takvu raznovrsnost naših proizvoda, posebnu pažnju pridajemo najvažnijim aplikacionim sistemima i različitim vrstama pumpi za tržišta koja snadbevamo. Zbog toga smo izdvojili osam kategorija proizvoda koju su ključni za naš uspeh.

Ugrađivanje naših pumpi u sisteme za ispumpavanje podzemnih i prečišćavanje otpadnih voda, i desalinizacija, dokazana su područja u kojima Grundfos mora očuvati svoju lidersku poziciju na tržištu. Ostale primene naših pumpi, kao na primer u protivpožarnim sistemima, zatim sistemima za odbranu od popolava i sistemima za proizvodnju hrane i pića, su područja koja predstvaljaju budućnost Grundfosa.  

Pročitajte više o našim pumpama i njihovim primjenama

Ko su naši kupci?

Jedna od najvažnijih stvari koju treba da upoznate prilikom susreta sa Grundfosom jesu svakako naši kupci. 

Kupci sa kojima sarađujemo su mnogobrojni i raznovrsni. Među njima se nalaze vlasnici kuća, preduzimači radova na građevinskih objekatima i velikim sistemima, industrijski partneri, distributeri, menadžeri objekata i poslovanja, i inženjeri konsultanti. Njihove potrebe i zahtevi su veoma različiti. Neki kupuju direktno od nas, neki instaliraju i servisiraju naše proizvode, a neki jednostavno uživaju u prednostima povećane udobnosti i smanjenih računa za energiju.

Ali tri profila kupaca su posebno važna, zbog njihovog direktnog učestvovanja u specifikaciji, odabiru, instalaciji i rešavanju problema s našim proizvodima. Ta tri profila su: distributeri, instalateri i inženjeri konsultanti.

Kada govorimo o našim kupcima, govorimo o pružanju jedinstvenog Grundfos  iskustva - bez obzira na to ko su i gde se naši kupci nalaze. Grundfosovo iskustvo odnosi se na stalno premašivanje očekivanja i zadovoljavanje potreba kupaca.

Dakle, bez obzira koja je vaša uloga u Grundfosu, od velikog značaja za vas je da posedujete znanje o tome što je važno našim kupcima. 

Grundfos ogranizacija

Kada počnete da radite u Grundofsu, naša organizaciona struktura vam se može učiniti veoma složenom. Ne brinite - to je obično samo prvi utisak. Danas imamo kancelarije u više od 55 zemalja i preko 19 000 zaposlenih širom sveta. Globalna Grundfos organizacija sastoji se od kombinacije prodajnih i proizvodnih kompanija, razvojnih odeljenja i funkcija podrške poslovanju. Neke od ovih jedinica rade globalno - druge više posluju na regionalnom ili lokalnom nivou.

Jedna od osnovnih elemenata naše strukture je ono što nazivamo "Matrična organizacija". U ovoj dvodimenzionalnoj matrici, znanje o tržišta i kupcima leži na jednoj osi (koju predstavljaju prodajne regije), a naše dugoročne aktivnosti poslovnog razvoja, na drugoj. Otvorena komunikacija i saradnja između ove dve ose pomaže nam da se fokusiramo na kupce i usmerimo na njihove zahteve kako bi kreirali najbolja rešenja za njihove potrebe.

Matrična organizacija ne može uspeti bez snažnog interfejsa, saradnje sa proizvodnjom, celim lancem snadbevanja kao i snažne podrške od strane biznis funkcija u Grundfosu. Naša organizacija je veoma fokusirana na kupce i njihove potreba, a svi zajedno doprinosima uspehu Grundfosa.

Poul Due Jensen

Predsednik Grundfos grupe, Generalni direktor

Zaronite u našu strategiju

Pogledajte kratki uvod u strategiju Grundfosa koji predstavlja naš odgovor na izazove sa kojima se susrećemo u svetu