Način na koji poslujemo

Lider na tržištu

Sada ste deo kompanije koja je među apsolutno najboljima u svetu u onome što radi. Ali šta znači biti lider na globalnom tržištu pumpi? Ne samo što proizvodimo 17 miliona pumpi godišnje, i što pokrivamo oko 50 procenata ukupnog globalnog tržišta cirkularnih pumpi, već to radimo sa proizvodima koji su sinonim za kvalitet, inovaciju, dizajn, izvrsnost i energetsku efikasnost.

Te mogućnosti našem brendu daju veliku verodostojnost i nastavljaju da nam pomažu u praćenju tržišnih trendova koji su važni našim kupcima - i svetu oko nas.

A Day - Grundfos solutions in action around the world

Naša pumpa nije obična pumpa

Zbog toga proizvodimo stotine različitih vrsta pumpi, od najmanjih, koje isporučuju mikro doze hemikalija u farmaceutskoj industriji, do najvećih, koje dostižu i do nekoliko metara visine, i svakog minuta ispuštaju tone otpadnih voda.

Naše pumpe svakodnevno snadbevaju milione ljudi pijaćom vodom, ali se koriste i za stvari za koje možda niste očekivali. Na primer, Grundfosove pumpe imale su ulogu na Svetskom prvenstvu u Brazilu, održavajući teren uvek spremnim za igru. Naše pumpe koriste se u projektima desalinizacije, proizvodnji hrane, autoperionicama, mašinama za pravljenje snega, proizvodnji nafte i plina i pomažu u zaštiti gradova i kvartova od poplava.

Uz takvu raznovrsnost naših proizvoda, posebnu pažnju pridajemo najvažnijim aplikacionim sistemima i različitim vrstama pumpi za tržišta koja snadbevamo. Zbog toga smo izdvojili osam kategorija proizvoda koju su ključni za naš uspeh.

Ugrađivanje naših pumpi u sisteme za ispumpavanje podzemnih i prečišćavanje otpadnih voda, i desalinizacija, dokazana su područja u kojima Grundfos mora očuvati svoju lidersku poziciju na tržištu. Ostale primene naših pumpi, kao na primer u protivpožarnim sistemima, zatim sistemima za odbranu od popolava i sistemima za proizvodnju hrane i pića, su područja koja predstvaljaju budućnost Grundfosa.  

Pročitajte više o našim pumpama i njihovim primjenama

Ko su naši kupci?

Jedna od najvažnijih stvari koju treba da upoznate prilikom susreta sa Grundfosom jesu svakako naši kupci. 

Kupci sa kojima sarađujemo su mnogobrojni i raznovrsni. Među njima se nalaze vlasnici kuća, preduzimači radova na građevinskih objekatima i velikim sistemima, industrijski partneri, distributeri, menadžeri objekata i poslovanja, i inženjeri konsultanti. Njihove potrebe i zahtevi su veoma različiti. Neki kupuju direktno od nas, neki instaliraju i servisiraju naše proizvode, a neki jednostavno uživaju u prednostima povećane udobnosti i smanjenih računa za energiju.

Ali tri profila kupaca su posebno važna, zbog njihovog direktnog učestvovanja u specifikaciji, odabiru, instalaciji i rešavanju problema s našim proizvodima. Ta tri profila su: distributeri, instalateri i inženjeri konsultanti.

Kada govorimo o našim kupcima, govorimo o pružanju jedinstvenog Grundfos  iskustva - bez obzira na to ko su i gde se naši kupci nalaze. Grundfosovo iskustvo odnosi se na stalno premašivanje očekivanja i zadovoljavanje potreba kupaca.

Dakle, bez obzira koja je vaša uloga u Grundfosu, od velikog značaja za vas je da posedujete znanje o tome što je važno našim kupcima. 

Grundfos ogranizacija

Kada počnete da radite u Grundofsu, naša organizaciona struktura vam se može učiniti veoma složenom. Ne brinite - to je obično samo prvi utisak. Danas imamo kancelarije u više od 55 zemalja i preko 19 000 zaposlenih širom sveta. Globalna Grundfos organizacija sastoji se od kombinacije prodajnih i proizvodnih kompanija, razvojnih odeljenja i funkcija podrške poslovanju. Neke od ovih jedinica rade globalno - druge više posluju na regionalnom ili lokalnom nivou.

Jedna od osnovnih elemenata naše strukture je ono što nazivamo "Matrična organizacija". U ovoj dvodimenzionalnoj matrici, znanje o tržišta i kupcima leži na jednoj osi (koju predstavljaju prodajne regije), a naše dugoročne aktivnosti poslovnog razvoja, na drugoj. Otvorena komunikacija i saradnja između ove dve ose pomaže nam da se fokusiramo na kupce i usmerimo na njihove zahteve kako bi kreirali najbolja rešenja za njihove potrebe.

Matrična organizacija ne može uspeti bez snažnog interfejsa, saradnje sa proizvodnjom, celim lancem snadbevanja kao i snažne podrške od strane biznis funkcija u Grundfosu. Naša organizacija je veoma fokusirana na kupce i njihove potreba, a svi zajedno doprinosima uspehu Grundfosa.

Pogledajte Grundfosovu organizaciju klikom na video, kako bi ste se upoznali sa organizacionom strukturom Grundfosa i članovima globalnog menadžment tima. 

Poul Due Jensen

Predsednik Grundfos grupe, Generalni direktor

Ulrik Gernow

Izvršni potpredsednik grupe, CCO

Mikael Geday

Izvršni potpredsednik grupe, Finansijski direktor

Stéphane Simonetta

Izvršni potpredsednik grupe, Glavni izvršni direktor

Lone Tvis

Viši potpredsednik grupe, CHRO

Markus Brandstetter

Izvršni potpredsednik grupe, CTO

Zaronite u našu strategiju

Pogledajte kratki uvod u strategiju Grundfosa koji predstavlja naš odgovor na izazove sa kojima se susrećemo u svetu