Nov.

Grundfos je imenovao Poul Due Jensena za novog CEO

Upravni odbor Grundfos Holdinga imenovao je izvršnog potpredsjednika Grupe Poul Due Jensena za novog izvršnog direktora Grundfosa.

Poul Due Jensen je pristao na ovaj prijedlog i odmah će preuzeti funkciju.

- Posao izvršnog direktora Grundfosa jedan je od najuzbudljivijih poslova u Danskoj, kaže Jens Moberg, predsjednik odbora Grundfosa. - Nakon temeljitog postupka u kojem je procijenjen niz visokokvalificiranih opcija, postalo je jasno da je Poul pravi izbor. Poul je neprocjenjiv dio Grundfosa od prijelaza milenijuma, a od 2015. središnji je dio uprave Grupe. Presudno za odluku bilo je Poulovo globalno iskustvo, snažni rezultati, liderske kvalitete i vrijednosti. Sretni smo što Poul želi zauzeti mjesto izvršnog direktora i vidimo ga kao priliku da nadograđujemo i ubrzavamo sjajne rezultate stvorene posljednjih godina, kaže Jens Moberg.

U izvanrednom stanju

- Grundfos je u izvanrednom stanju, kaže Poul Due Jensen. - Imamo dobro definiranu i ambicioznu strategiju, a prije svega imamo snažno rukovodstvo i fantastične zaposlenike koji su usredotočeni na to da svaki dan daju sve od sebe. U izazovnoj globalnoj ekonomiji pod utjecajem pandemije COVID-19, pred nama su kratkoročno veliki zadaci, ali u isto vrijeme moramo gledati unaprijed: snažni ekonomski rezultati prethodnih godina daju nam najbolje polazište za implementaciju nove i ambiciozne strategije. Želim da ojačamo svoj fokus na novu strukturu usmjerenu na kupca i da se više fokusiramo na inovacije i digitalne kompetencije. Vrlo smo ambiciozni kada je razvoj Grundfosa u pitanju što nas čini vrlo privlačnim radnim mjestom za talente iz cijelog svijeta.

Poul Due Jensen raduje se daljnjem razvoju Grundfos globalne vodeće pozicije u proizvodnji i kreiranju pumpi i pumpnih sistama, kao i rješenja za kvalitetnu vodoopskrbu i upravljanje vodom. Želimo u velikoj mjeri dati svoj doprinos u rješavanju svjetskih vodenih i klimatskih izazova i poboljšanju života ljudi u suradnji sa svojim partnerima širom svijeta.

O Grundfosu

Mi postavljamo standarde za rješavanje svjetskih vodenih i klimatskih izazova i poboljšavamo kvalitetu života ljudi. Kao svjetski proizvođač pumpi i sistema za vodoopskrbu, pružamo stručnost u energetski i vodeno efikasnim rješenjima i sistemima za širok spektar primjena, uključujući vodovode, pročišćavanje vode, industrijske primjene i primjene u zgradarstvu.