Digitalna rješenja

Danas se prikupljaju milijarde podataka kako bi se bolje razumjeo naš svijet. Ali možda trošimo previše vremena i energije na prikupljanje podataka, a nedovoljno na njihovu transformaciju u vrijedne uvide. Samo 1% podataka stvorenih danas se efikasno koristi. Ali što ako vaše vodovodno preduzeće može iskoristiti podatke iz različitih izvora i koristiti ih za bolje predviđanje, određivanje prioriteta i planiranje?

Transformisanje vode, zajedno

Digitalne tehnologije su stvorile beskonačne mogućnosti za pametniji rad, optimizaciju procesa i uštedu vremena i energije. Danas, zbog hitnih klimatskih i resursnih izazova, kompanije za upravljanje vodama i otpadnim vodama nalaze se na prelaznoj tački. Moraju pronaći nova rješenja, jer prethodni pristup više ne radi na rješavanju izazova s kojima se suočavamo danas i sutra.

U Grundfosu, naša vizija je da radimo zajedno sa komunalnim preduzećima širom sveta na pokretanju vodene revolucije, koristeći neusporedive uvide u podatke, stručnost i autonomna rešenja od kraja do kraja. Želimo postati partner za upravljanje vodama od najvećeg povjerenja i omogućiti našim klijentima, partnerskim organizacijama i globalnoj zajednici da se transformiraju u održivu budućnost.

Pomažemo vam da se transformišete sa održivijim, pametnijim i optimizovanim rešenjima za upravljanje vodom – bez kompromisa u pogledu pouzdanosti sistema i vremena neprekidnog rada. Uz više od 20 godina razvoja zasnovanog na podacima, razumijemo povezanost, podatke i umjetnu inteligenciju i znamo kako ih primijeniti na načine koji pružaju značajne prednosti vodovodnim preduzećima.

Jedna platforma za realizaciju vašeg digitalnog potencijala

Saznajte kako Grundfos Utility Analytics može pomoći vašem vodovodnom preduzeću da prati performanse u realnom vremenu, poboljša operativnu efikasnost, dijagnostikuje stanje mreže, predvidi potencijalne kvarove i još mnogo toga.

Istražite naša digitalna rješenja

Globalni sektor voda prihvaća digitalnu transformaciju, usvajajući niz tehnologija za daljinsko ispitivanje, upravljanje imovinom i prediktivnu analitiku. Istražite naša digitalna rješenja kako biste smanjili svoje izazove s vodom i otpadnim vodama.

Grundfos Utility Connect

Daljinski nadgledajte i kontrolirajte crpne stanice u bilo koje vrijeme i bilo gdje.

 

Grundfos Machine Health

Kontinuirano nadgledajte opremu koristeći senzore da obavijestite o održavanju i dobijete obavještajne podatke o povijesnim podacima kako biste predvidjeli najbolji put naprijed.

Demand Driven Distribution

Minimizirajte gubitak vode i potrošnju energije uz naš sistem upravljanja pritiskom u vodovodnim mrežama.

Grundfos Utility Analytics

Dobijte uvid u poboljšanje performansi mreže za vodu i otpadnu vodu, uključujući smanjenje gubitka vode i optimizaciju upravljanja imovinom.

Kreiranje digitalnog sistema za vodovod

Skoro milijardu ljudi živi bez pristupa bezbednoj vodi za piće. Istražite digitalne mogućnosti koje vodovodna preduzeća istražuju kako bi pomogli u rješavanju današnjih i sutrašnjih izazova s vodom.

Vodovodno preduzeće u Teksasu predviđa kvar cijevi

Koristeći našu aplikaciju za predviđanje kvarova na cijevima, uslužni program može dati prioritet cijevima koje je potrebno zamijeniti, sprječavajući značajne kvarove cijevi i pomažući u uspostavljanju dugoročnog plana zamjene cijevi.

Ras Al Khaimah štedi 20% energije i 12% OPEX

Praćenje u realnom vremenu, namjenske kontrole i pumpe s promjenjivom brzinom značajno su smanjile potrošnju energije i radnu snagu, a istovremeno omogućavaju predviđanje održavanja i troškova popravka.

Norveška opština preuzima kontrolu

Rešenje za sveobuhvatno upravljanje otpadnim vodama omogućava operaterima pumpi da nadgledaju i upravljaju pumpnim sistemima bezbedno i pouzdano preko internet veze – nudeći ogromnu uštedu vremena i bezbrižnost.

Rottal Water Supply Association štedi 30% energije

Njemački dobavljač vode za piće postavio je distribuciju vođenu potražnjom, uključujući setove za povišenje tlaka, kontroler, senzore i još mnogo toga. Rezultat: 30% uštede energije, manje pucanja cijevi, manje kvarova u opskrbi i značajno smanjenje gubitka vode.