VAŽNA SIGURNOSNA OBAVIJEST ZA USISNE GARNITURE DO 60 l/h (mala veličina)

ZAMIJENITE SVE PE I PVDF USISNE GARNITURE KOJE SE KORISTE SA OKSIDIRAJUĆIM KEMIJSKIM SREDSTVIMA

Ova sigurnosna obavijest vas informira o riziku kemijske nekompatibilnosti kada koristite Grundfos usisnu garnituru kod malih pumpi za doziranje kapaciteta do 60 l/h (sa ili bez senzora nivoa) sa oksidirajućim kemijskim sredstvima, kao što su peroctena kiselina (PAA) i smjese vodikovih peroksida (H2O2).

Zbog mehaničkog ili fizičkog utjecaja, kemijske degradacije ili kemijske nekompatibilnosti, postoji mogućnost da se kalup utega usisne garniture vremenom istroši i izloži ugljični čelik unutar usisne garniture kemijskom sredstvu.

U tom slučaju može doći do kemijske reakcije koja u konačnici može dovesti do curenja posude za doziranje ili čak prskanja kemijskog sredstva. Nivo i vrsta rizika uveliko ovisi od toga koje se kemijsko sredstvo dozira.

 
Grundfos savjetuje i preporučuje:

Kada koristite usisne garniture u kombinaciji s oksidirajućim kemijskim sredstvima kao što su peroctena kiselina (PAA) i smjese vodikovih peroksida (H2O2), potrebno je slijediti sljedeće upute:  

  • Sve utege od crnog ugljičnog čelika sa PE i PVDF kalupom treba zamijeniti keramičkom utegom i novim sitom 

  • Prilikom zamjene posude sa kemijskim sredstvom uvijek koristite zaštitnu opremu (zaštitne vizire i naočale kao i duge rukavice) 

  • Uvijek uspostavite odgovarajuće odzračivanje posude za kemijsko sredstvo kako biste izbjegli stvaranje pritiska u njoj  

  • Izvršite provjeru usisne garniture pri svakoj zamjeni posude 

  • Slijedite upute na M-SDS-u kemikalije koju dozirate. Za dodatne savjete obratite se dobavljaču kemijskog sredstva.  

 

Rješenje:

Kompanija Grundfos je kreirala dva nova zamjenska kompleta, uključujući nove keramičke utege i sito kako bi se zamijenili postojeći kalupni. Zamjenski kompleti koji odgovaraju usisnim garniturama sa i bez nivo prekidača: 

  • PE verzije: PN 92700245 

  • PVDF verzije: PN 92700239 

Ove zamjenske komplete možete besplatno naručiti u vašem lokalnom Grundfos prodajnom predstavništvu.

 

Grundfos vas snažno poziva kao cijenjenog kupca da: 

  1. Kontaktirate svog lokalnog distributera ili Grundfos radi narudžbe potrebnih zamjenskih kompleta. 

  1. Pažljivo kontrolirate svaku usisnu garnituru koja se koristi sa oksidirajućim kemijskim sredstvom i odmah prekinite upotrebu u slučaju bilo kakvih znakova oksidacije (npr. mjehurića). 

 
Duboko se izvinjavamo za sve neugodnosti koje ovo može uzrokovati, ali sigurnost, odgovornost i pouzdanost su nam na prvom mjestu. 

Grundfos usisne garniture sastoje se od sljedećih komponenti: priključka za crijevo za fleksibilne cijevi, nepovratnog ventila, sita i kalupnog utega od crnog ugljičnog čelika i opcijski su dostupni s 2 senzora razine, signalnim kabelom i plastičnim poklopcem za prolazak kroz fleksibilnu cijev. Dostupne su dvije verzije materijala: PE i PVDF. Usisne garniture se prodaju samostalno, u kompletima ili zajedno sa pumpama za doziranje.