How to guide

Kako postići vrhunsku efikasnost pumpe

Brzi proračun potrošnje energije pumpe prilikom dimenzioniranja

Pogledajte video i saznajte više o proračunu potrošnje energije pumpe prilikom dimenzioniranja.

Naučite kako brzo izračunati efikasnost pumpe

Proračun i usporedbe potrošnje energije mogu vam oduzeti puno vremena. Pomoću Grundfos Product Center platforme možete brzo i jednostavno izračunati energetsku efikasnost pumpe koristeći troškove životnog ciklusa ( LCC) kao kriterija za proračun - i na ovaj način odabrati energetski najefikasnije pumpe za svoju primjenu.

Korak 1: Definirajte svoje područje primjene

Kako bi pronašli energetski najefikasniju pumpu za svoju primjenu, u GPC-u odaberite područje primjene i primjenu koja je u skladu sa vašim potrebama. Unesite potreban protok i visinu dizanja. Kliknite "dimenzioniranje proizvoda".

2. korak: Procijenite i usporedite pumpe

Odaberite parametre za procjenu, kao npr. potrošnja energije. Nakon toga dobit ćete listu proizvoda koji su navedeni u redoslijedu prema najpovoljnijim troškovima životnog ciklusa proizvoda. Odaberite iz ponude željeni proizvod i pogledajte profil opterećenja. Takođe možete vidjeti koliko će vam energije uštedjeti svaka pumpa, kao i stvari poput dimenzioniranja pumpe, potrošnje energije pumpe i emisije CO2.

Korak 3: Izbor pumpe i dokumentacija

Dokumentaciju za odabranu pumpu, možete spremiti u pdf formatu ili je odštampati. Isto tako možete nastaviti sa potragom i poređenjem drugih pumpi kako biste pronašli pravu ravnotežu između potrebnih dimenzija i energetske efikasnosti pumpe.

Other how to guides