Da li ste student?

U Grundfosu rado sarađujemo sa studentima. Saznajte više o različitim mogućnostima za studente, ili testirajte svoj talenat preko našeg ambicioznog Global Graduate programa za studente. 

Učenje i razvoj u Grundfosu

Trudimo se da kod svih naših zaposlenih prepoznamo i podstaknemo najveći njihov potencijal. Neprestano podstičemo učenje i nastojimo da stvorimo okruženje koje omogućava lični i profesionalni rast i razvoj.

Ključni pokretač, koji obezbeđuje rast i razvoj zaposlenih jeste dijalog između zaposlenog i menadžera, o učinku i razvoju - PDD. U ovom dijalogu postavljaju se ciljevi za narednu godinu, koji se revidiraju jednom u toku godine, fokusirajući se na krajnji rezultat. PDD se završava evaluacijom, koja rezultira naučenim lekcijama, kao i informacijama o oblastima/poljima, na koja se zaposleni treba usmeriti i fokusirati u budućnosti. 

KLETT DUAL - Dualno obrazovanje po nemačkim standardima

Krajem 2019. godine započet je program dualnog obrazovanja u saradnji sa Ernst Klett Präsenzlernen GmbH, ogrankom iz Beograda, koji je deo KLETT GRUPPE vodećih obrazovnih grupa u Evropi. KLETT DUAL škola pruža dualno obrazovanje i stručno usavršavanje odraslih koji poseduju diplomu o završenom trogodišnjem ili četvorogodišnjem obrazovanju.

KLETT škola uz pomoć dualnog pristupa obezbeđuje tržište rada stručnim kadrovima. Menadžment tim Grundfosa prepoznao je Klett Dual kao partnera u izgradnji internih kapaciteta i podizanja nivoa tehničkih kompetencija Grundfos zaposlenih i podržao realizaciju ovakvog programa. Deset naših kolega iz proizvodnje i održavanja trenutno su aktivni polaznici programa pod nazivom „Održavanje mehatronskih sistema“.

Učenje je deo našeg DNK

Sve je počelo sa našim osnivačem Poulom Due Jensenom koji je prvenstveno i čvrsto verovao u važnost znanja i učenja. A neke stvari se nikada ne menjaju. Danas, više nego ikad, zavisimo od učenja i od sposobnosti da brzo i hitro stičemo nove veštine. Verujemo da naš ključ uspeha leži u tome što smo omogućili našim zaposlenima da preuzmu odgovornost za vlastito učenje. Stoga, kontinuirano radimo na poboljšanju uslova za sticanje novih znanja u našoj organizaciji. Nastojimo da zaposlenima omogućimo neposredan pristup učenju i razvoju, kako bi oni mogli da uče dok rade - gde i kada im je potrebno.

Nudimo vrhunsku tehnologiju učenja i širok spektar obuka, mogućnosti digitalnog učenja i razvojnih programa. Neke od naših obuka održavaju se na Akademiji Poul Due Jensen, koja se nalazi u našem sedištu u Danskoj. Sa svojih 40 soba za boravak, više učionica, konferencijskih sala i sala za sastanke, akademija je izuzetan fizički dokaz naše velike posvećenosti učenju i razvoju.

Razvoj liderstva

Imamo snažne, ubedljive i vizionarske ambicije u oblastima rešenja za vodu i digitalnih ponuda. Ovo, između ostalog, poziva na snažno liderstvo da se krene ka željenoj budućnosti liderskog ponašanja, koje je spoj hrabrosti, vizionarskog razmišljanja, sposobnosti planiranja i određivanja prioriteta u skladu sa tim. U Grundfosu su nam potrebni lideri koji bi nas vodili u pravom smeru, i kako bismo osigurali nesmetano i efikasno izvršavanje, ali i osigurali motivaciju i visoke performanse.

Naši lideri znaju šta je potrebno da bi ispravno vodili i održali pravi nivo liderskog ponašanja. Mi smo transparentni u pogledu naših očekivanja prema liderstvu i podržavamo individualni razvoj lidera kroz niz programa, alata i drugih mogućnosti za učenje. Budući da smo globalna organizacija, nudimo više mogućnosti za razvoj karijere i svi zaposleni mogu se kretati u raznim pravcima, u više od 55 zemalja u kojima smo prisutni. Ako ste lider, Vaš fokus usmeren je na razvoju kako Vaš lični razvoj, tako i razvoj ljudi iz Vašeg tima, da bi se osigurao kontinuirani napredak u Vašoj oblasti delovanja, ali i šire u Grundfos organizaciji.

Power UP Grundfos

Power UP Grundfos (P-U-G) je ključna inicijativa za razvoj talenata, koja omogućava internim bazama talenata i zaposlenima da preuzmu različite ili veće odgovornosti. Talenti prolaze kroz strogo definisan razvojni program tokom 15 do 18 meseci, radeći na zahtevnom projektu koji obezbeđuje lični razvoj, formalno i neformalno učenje. Mentorstvo i koučing ključni su elementi u programu koji proširuju vidike, kako na ličnom tako i na profesionalnom planu.

P-U-G kombinuje izazovne zadatke sa unapred isplaniranim treninzima, omogućavajući vam da radite i učite od talenata sa različitim profesionalnim iskustvom i na različitim pozicijama. Ova kombinacija mi je pomogla da razvijem kompetencije iz nekoliko ključnih oblasti, što me je navelo da iskoračim iz svoje zone, komfora, pružajući mi dragoceno iskustvo koje će doprineti da oblikujem svoju buduću karijeru.
Carlota María Nistal Pueyo, Laboratory Engineer Specialist
P-U-G program mi je omogućio da proširim svoju poslovnu mrežu i da razumem kompletan proces lanca snabdevanja. Omogućio mi je i da u potpunosti razumem kulturne razlike i postanem samosvesnija. Tako sam odlučila da prihvatim novu karijernu priliku, ohrabrena kolegama i uz punu podršku svog P-U-G mentora.
Vanja Adamović, Manager

Pronađite svoju poslovnu šansu