Naša kultura

Svi sjajni brendovi pričaju sjajnu priču

Naša započinje s našim osnivačem Poul Due Jensenom. Verovao je u snagu inovacija, vrednost razmišljanja unapred i u odgovorno ponašanje. Njegova vizija je postavila temelje za naš brend, naše vrednosti i svrhu koju živimo svakog dana.

Snažno uverenje koje nas vodi

Grundfos je 1945. osnovao Poul Due Jensen u Danskoj, koji je verovao da ne postoje granice u onome što možemo postići zajedno.

Danas, i dalje verujemo da kombinacija talenta, strasti i truda svih zaposlenih kao i naših partnera predstavljaju neograničeni potencijal.

Životni vek u Grundfosu

Kao dečak trčkarao je po proizvodnji, prateći korake svog oca, što ga je dovelo do toga da jednog dana vodi kompaniju. Poslušajte priču o Niels Due Jensen, sinu osnivača Grundfosa, Paul Due Jensen, koji se osvrće na vreme provedeno u Grundfosu, gradeći kompniju koja nam je danas svima poznata, uz punu podršku svih zaposlenih u kompaniji. 

 

Zajedno inciramo promene
- 75. godišnjica Grundfosa

Nakon 75 godina zajedničkog rada na inovacijama i uveđenju promena, 2020. godinu Grundfos obelažava kao veliku prekeretnicu u svom poslovanju. U ovom slavljeničkom videu možete upoznati neke od vaših budućih kolega iz celog sveta i otkriti zbog čega su što rade u Grundfosu. 

Osnova naših vrednosti

Grundfos je kompanija sa jakim vrednostima. Naše vrednosti opisuju ko smo i zbog čega smo posebni. One nas ujedinjuju i vode u svakodnevnom radu, odlukama i aktivnostima.

Grundfosove vrednosti vidljive su svuda u organizaciji. One su deo našeg nasleđa - poreklom od našeg osnivača - i odražavaju njegovu snažnu posvećenost ljudima, njegovu ambiciju za inovativnim tehnologijama, njegovu brigu za našu planeti i težnju ka nezavisnosti. 

Jasna svrha

Kada se pridružite Grundfosu, postajete deo našeg brenda i naše posvećenosti da napravimo promene u svetu. Naša svrha je donošenje inovativnih rešenja za klimatske izazove i očuvanje vodenih resursa, kao i poboljšanje kvaliteta života ljudi.

Stoga imamo jasne, dugoročne ambicije da učinimo sve što je u našoj moći da pomognemo ostvarenju ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih nacija (SDGs), posebno tački 6 i 13.

  • Čista voda i kanalizacija - Prepolovićemo potrošnju vode do 2025. Do 2030. godine doprinećemo u obezbeđivanju vode za piće za 300 miliona ljudi. Pored toga, kroz efikasnu potrošnju i prečišćavanjem vode, uštedećemo potrošnju od 50 milijardi m3 slatke vode.

  • Akcije povodom klimatskih promena - Do 2025. godine prepolovićemo emisiju CO2. Do 2030. godine težimo da ostvarimo pozitivne rezultatet kada su u pitanju klimatske promene. 

Naš program Water2Life vođen od strane zaposlenih, angažuje kolege u više od 35 zemalja sa ciljem dovođenja čiste vode do zajednica kojima je voda potrebna, na svim kontinentima. Od 2010. godine Grundfos zaposleni prikupili su više od 600.000 eura, obezbeđujući čiste održive vodovodne sisteme za preko 50.000 ljudi u Keniji, Vijetnamu i Hondurasu.

Upoznajte se sa našim poslovanjem

Sada, kada ste se upoznali sa kulturom koje ste i sami deo, spremni ste da saznate više o našem načinu poslovanja i o globalnom menadžment timu.