Članak

Nedostatak pritiska vode ili bučan sistem za povišenje pritiska

Teškoće pri ispiranju šampona, kolebanje temperature vode iz tuša, sporo punjenje toaleta, buka iz vodovodnih cevi ili iz pumpe unutar/izvan kuće. Vremenom ove iritantne pojave mogu urušiti udobnost u vašem domu. Srećom, postoji rešenje kojim možete da poboljšate sistem vodosnabdevanja vašeg domaćinstva - SCALA pumpe.

Pogledajte video zapis i saznajte kako da unapredite sisteme za povišenje pritiska u domaćinstvima

Nedostatak pritiska vode?

Nedovoljan pritisak vode može produžiti vreme punjenja vodokotlića, što produžava vreme čekanja pre ispiranja. Nedostatak pritiska vode takođe može da prouzrokuje temperaturu koja je nestabilna i oscilira između vrelog i ledenog pod tušem. Osim što može da vam stvara svakodnevne neprijatnosti, nedovoljan pritisak vode isto tako može da izazove probleme prilikom upotrebe kućnih aparata, kao što su veš mašine ili mašine za pranje sudova.

Pogledajte video zapis i saznajte kako da unapredite sisteme za povišenje pritiska u domaćinstvima 


Utvrđivanje uzroka

Ako se vaš sistem za povišenje pritiska snabdeva vodom iz gradskog vodovoda ili plitkih bunara, možete da iskusite fluktuacije ili čak nestanak pritiska vode koja dolazi iz gradske vodovodne mreže. Ako vodosnabdevanje potiče iz krovnog rezervoara ili prekidnog rezervoara podignutog bilo iznad ili ispod nivoa zemlje, pritisak možda neće biti dovoljan da snabdeva sve slavine i uređaje odgovarajućim nivoom pritiska vode. U ovom slučaju će vam trebati pojačivač pritiska. U suprotnom, iz slavina neće teći voda.

Bučni sistem za povišenje pritiska?

Buka iz vodovodnih cevi ili dodatne pumpe mogu smetati vama i vašim komšijama. U većini slučajeva bučne cevi ukazuju na probleme u vodovodnom sistemu. S obzirom na to da se buka lako prenosi preko struktura i komponenata u vodovodnom sistemu, nekad je teško identifikovati izvor problema. Međutim, najčešći razlozi su loša tehnologija pumpe ili neadekvatno upravljanje pumpom. Na primer, sistemi sa starijim centrifugalnim pumpama koji koriste motore hlađene ventilatorom mogu generisati vibracije u celom sistemu, što prouzrokuje veću buku. Neefikasne pumpe koje rade neprekidno, čak i kada se ne koristi voda ili loše ugrađene pumpe za povišenje pritiska koje nisu pričvršćene za pod, mogu da izazovu vibracije i buku u sistemu.

<p>Pogledajte video zapis i saznajte kako da unapredite sisteme za povišenje pritiska u domaćinstvima </p>


Poboljšajte udobnost u vašem domu sa Grundfos pumpama za povišenje pritiska

Grundfos porodica SCALA pumpi integriše sve komponente u jedan kompaktni uređaj za povišenje pritiska koji uključuje pumpu, rezervoar, senzor i nepovratni ventil.

Opremljeni vrhunskom tehnologijom, SCALA1 i SCALA2 koriste inteligentnu tehnologiju vodenog hlađenja za smanjenje buke i vibracija. Tokom tipične upotrebe, SCALA1 propušta <47 dB (A), dok SCALA2 propušta> 55 dB (A) (SCALA1). Smanjenje nivoa zvuka od 10 dB(A) se zapravo obezbeđuje prepolovljivanjem nivoa buke. Radi poređenja, većina mašina za pranje posuđa tokom tipične upotrebe stvara oko 46-60 dB.

Ukoliko želite vrhunski komfor i inteligentne funkcije koje prilagođavaju svoje performanse domaćinstvu, odaberite SCALA2, našu premijum pumpu koja smanjuje buku na minimum i obezbeđuje savršen pritisak vode.

Želite da naučite više?

Nudimo vam namensku platformu za učenje koja će vam pružiti praktična saznanja o povišenju pritiska vode u domaćinstvu i našim rešenjima. 

PRIDRUŽITE SE GRUPI OD 57 000 PROFESIONALACA KAO ŠTO STE I VI!

Prijava za dobijanje novosti vezanih za Grundfos proizvode, alate, obuke i događaje