Članak

Komplikovan izbor, dimenzionisanje ili instalacije?

Izbor i dimenzionisanje pumpe za povišenje pritiska može biti teško, dugotrajno i složeno pitanje kada je reč o postupku instalacije. Pogrešan izbor i dimenzionisanje komponenata može dovesti do produženja vremena ugradnje i nedovoljnog broja instalacija koje nisu u stanju da zadovolje zahteve sistema za povišenje pritiska.

Pogledajte video zapis i saznajte kako da unapredite sisteme za povišenje pritiska u domaćinstvima


Izbor i dimenzionisanje pumpe za povišenje pritiska - odakle početi?

Mnogo je različitih komponenti uključenih u dizajniranje i izgradnju sistema za podizanje pritiska u domaćinstvima. Iako to može izgledati očigledno, činjenica je da neke pumpe za podizanje pritiska rade bolje od drugih u određenim situacijama. Nekada je teško prepoznati koja pumpa najbolje odgovara vašim potrebama i koje su komponente neophodne da biste izgradili sistem optimalne veličine. Pogrešan izbor pumpe, rezervoara ili regulatora pritiska može prouzrokovati do 4 sata izgubljenog vremena usled potrebe da se ponovo nabave ispravne komponente.


Duga i složena instalacija

Tradicionalni sistemi za povišenje pritiska mogu biti složeni. Sastoje se od mnogo različitih komponenata, uključujući ekspanzione posude, pumpe, ventile i kontrolne sisteme. Sve ove elemente treba ugraditi u jedno rešenje. Što je veća složenost, duže je vreme ugradnje i veći rizik od kupovine pogrešnih komponenata. Vreme provedeno u nabavljanju komponenata ili ponovnoj ugradnji cevi može povećati vreme ugradnje do 2 sata i dovesti do dodatnih troškova za kupca, što rezultira nezadovoljstvom kupaca i izgubljenim poslovnim vremenom.

Ograničen prostor za ugradnju

Ograničeni prostor je najčešći problem prilikom ugradnje pumpnog sistema za povišenje pritiska. U većini slučajeva to znači da morate da proširite sistem da biste pronašli alternativni prostor, odnosno da morate pokušati da ga uklopite u postojeću instalaciju, što može biti dugotrajan i složen posao i da prouzrokuje nezadovoljstvo kod klijenata. Ugradnja sistema za povišenje pritiska koji ne odgovara predviđenom prostoru za instalaciju može produžiti vreme ugradnje do 2 sata i izazvati dodatne troškove zbog neophodnosti dodavanja novih cevovoda i priključaka.


Kompaktno rešenje sve-u-jednom

Grundfos pojačivači pritiska SCALA su rešenje sve-u-jednom koje integriše sve komponente u jednu kutiju. Ovo kompaktno rešenje omogućava brzu i jednostavnu instalaciju, štedeći vam vreme kako biste mogli da se bavite drugim poslovima. Kao višenamensko rešenje, pojačivači su napravljeni za svaku primenu i idealni su za unutrašnju i spoljašnju ugradnju, čineći izbor i dimenzionisanje manje složenim od tradicionalnih sistema za povišenje pritiska.

Brza i jednostavna ugradnja

Kao potpuno integrisano sveobuhvatno rešenje, naše pumpe se mogu ugraditi u 3 jednostavna koraka:

  1. Povežite cevi: prilagodljivi ulazni i izlazni priključci omogućavaju vam lako pomeranje +/- 5 ° koje omogućava brzu ugradnju.
  2. Napunite pumpu: veliki glavni čep omogućava vam brzo i lako punjenje vodom. Morate napuniti pumpu s najmanje 1,7 litara vode.
  3. Uključite pumpu u utičnicu i pumpa će se aktivirati.

Pogledajte naš kratki vodič za instalaciju SCALA2 pumpe da biste videli kako to funkcioniše.


Da li sumnjate u ispravnost vaših instalacija? Zapamtite, uvek možete pogledati naš Kratki vodič koji se isporučuje sa SCALA2 pumpom.

Podrazumevano isporuka pritiska vode SCALA2 pumpe je 3 bara, bez obzira na ulazni pritisak i broj otvorenih slavina. U osnovi, ovo isključuje vremenski interval za puštanja u rad.

Za brzo i lako puštanje SCALA1 u rad, možete sa lakoćom da konfigurišite pumpu pomoću kontrolne table. Da biste pumpu iskoristili na najbolji način, koristite aplikaciju Grundfos GO REMOTE i sledite smernice za mrežnu konfiguraciju.

Želite da naučite više?

Nudimo vam namensku platformu za učenje koja će vam pružiti praktična saznanja o povišenju pritiska vode u domaćinstvu i našim rešenjima.

PRIDRUŽITE SE GRUPI OD 57 000 PROFESIONALACA KAO ŠTO STE I VI!

Prijava za dobijanje novosti vezanih za Grundfos proizvode, alate, obuke i događaje