Članak

Operativni rizici sistema za povišenje pritiska

Loša kontrola postupka povišenja pristiska može oštetiti pumpe i prouzrokovati curenje iz cevi. Vremenom to može dovesti do prekomerne potrošnje vode, većih troškova, pa čak i poplava u zatvorenim prostorijama. Međutim, postoji način da preuzmete kontrolu i izbegnete rizike povezane sa sistemima za povišenje pritiska - SCALA pumpe.

Pogledajte video zapis i saznajte kako možete izbeći operativne rizike u vezi sa sistemima za povišenje pritiska u domaćinstvimaOperativni rizici sistema za povišenje pritiska

Pumpe za povišenje pritiska nisu dizajnirane da rade bez vode. Ako rezervoar za vodu ostane prazan ili je voda koja se isporučuje iz gradske vodovodne mreže nedovoljna, postoji mogućnost da će pumpa početi da radi bez vode, što će verovatno dovesti do pregrevanja i vremenom do kvara.

Curenje vode iz cevi u okviru sistema može prouzrokovati štetu u domaćinstvu i u najgorim slučajevima poplaviti zatvorene prostorije. Čak i toalet koji curi ili baštenska slavina koja kaplje može potrošiti značajnu količinu pitke vode i smanjiti životni vek pumpe ako ostane neprimećeno. Navedeno može da rezultira akumuliranim troškovima, kako na popravci imovine, tako i na velikim računima za vodu.


Pumpa projektovana sa inteligentnom konstrukcijom

Buster pumpa koja može detektovati ove rizike u radu može i reagovati da bi ih izbegla. Projektovane za zaštitu sistema za povećanje pritiska, pumpe SCALA1 i SCALA2 sadrže nekoliko zaštitnih funkcija koje se mogu pronaći na radnoj ploči (SCALA2) i u aplikaciji GO Remote (SCALA1) u vidu alarma. Ovi alarmi ne ukazuju nužno na oštećenje pumpe. U većini slučajeva oni upozoravaju korisnika na problem u sistemu koji zahteva pažnju. Na primer, alarm za rad na suvo može ukazati na nedovoljno napajanje vodom bez rada na suvo. Ovo omogućava da se problemi reše pre nego što izazovu oštećenje.

Ugrađene zaštitne funkcije na SCALA pumpama:

  • Funkcija protiv prečestog uključivanja: Deaktivira pumpu ako detektuje znake blagog curenja u sistemu ili slavinu koja nije u potpunosti zatvorena.

  • Zaštita od rada na suvo: Deaktivira pumpu i upozorava korisnika na nedostatak vode u instalaciji kako bi se sprečilo oštećenje pumpe.

  • Maksimalno vreme rada deaktivira pumpu nakon dodeljenog vremena, smanjujući rizik od curenja prilikom rada kućnih aparata. Za pumpu SCALA1 taj vremenski period se može podesiti preko aplikacije Grundfos GO REMOTE.

Sa SCALA pumpom dobijate ugrađene funkcije koje osiguravaju optimalnu bezbednost i udobnost u radu u celoj kući, štedeći novac na prekomernoj potrošnji vode i sprečavanju oštećenja imovine. To je pumpa projektovana sa inteligentnom konstrukcijom.

Želite da naučite više?

Nudimo vam namensku platformu za učenje koja će vam pružiti praktična saznanja o povišenju pritiska vode u domaćinstvu i našim rešenjima. 

PRIDRUŽITE SE GRUPI OD 57 000 PROFESIONALACA KAO ŠTO STE I VI!

Prijava za dobijanje novosti vezanih za Grundfos proizvode, alate, obuke i događaje