Članak

Operativni rizici sistema za povišenje pritiska

Loša kontrola postupka povišenja pristiska može oštetiti pumpe i prouzrokovati curenje iz cevi. Vremenom to može dovesti do prekomerne potrošnje vode, većih troškova, pa čak i poplava u zatvorenim prostorijama. Međutim, postoji način da preuzmete kontrolu i izbegnete rizike povezane sa sistemima za povišenje pritiska - SCALA pumpe.

<p>Pogledajte video zapis i saznajte kako možete izbeći operativne rizike u vezi sa sistemima za povišenje pritiska u domaćinstvima</p>Operativni rizici sistema za povišenje pritiska

Pumpe za povišenje pritiska nisu dizajnirane da rade bez vode. Ako rezervoar za vodu ostane prazan ili je voda koja se isporučuje iz gradske vodovodne mreže nedovoljna, postoji mogućnost da će pumpa početi da radi bez vode, što će verovatno dovesti do pregrevanja i vremenom do kvara.

Curenje vode iz cevi u okviru sistema može prouzrokovati štetu u domaćinstvu i u najgorim slučajevima poplaviti zatvorene prostorije. Čak i toalet koji curi ili baštenska slavina koja kaplje može potrošiti značajnu količinu pitke vode i smanjiti životni vek pumpe ako ostane neprimećeno. Navedeno može da rezultira akumuliranim troškovima, kako na popravci imovine, tako i na velikim računima za vodu.Pumpa projektovana inteligentnim dizajnom

Operativne rizike je moguće izbeći ako ih blagovremeno otkrijete i ako u skladu sa tim pojačate pritisak. Izgrađeni da zaštite sistem za povišenje pritiska, SCALA1 i SCALA2 sadrže nekoliko zaštitnih karakteristika i funkcija koje se mogu videti na upravljačkoj ploči (SCALA2) i u aplikaciji GO Remote (SCALA1) kao alarmi. Ovi alarmi ne ukazuju da je nužno došlo da oštećenje pumpe. U većini slučajeva upozoravaju korisnika na problem u sistemu koji zahteva pažnju. Na primer, alarm za rad na suvo može ukazivati na nedovoljno snabdevanje vodom. Ovo omogućava rešavanje problema pre nego što je naneta bilo kakva šteta.

Zaštita od rada na suvo ili nedostatak vode:

  • SCALA1 i SCALA2 nude ugrađenu funkciju zaštite od rada na suvo koja deaktivira pumpu i upozorava korisnika na nedostatak vode u instalaciji.
  • Maksimalno vreme rada i funkcija kraj ciklusa deaktiviraju pumpu ako pumpa otkrije znake curenja ili pucanje cevi u sistemu. Deaktivacijom pumpe nakon određenog vremena smanjiće se rizik od curenja vode tokom rada kućnih aparata.

SCALA pumpe vam omogućuju zaštitu od kvarova i funkcije koje obezbeđuju optimalan komfor u celoj kući, pri čemu ćete uštedeti novac jer ćete smanjiti prekomernu potrošnju vode i sprečiti oštećenje vaše imovine. Ova pumpa je konstruisana upotrebom inteligentnog dizajna.

Želite da naučite više?

Nudimo vam namensku platformu za učenje koja će vam pružiti praktična saznanja o povišenju pritiska vode u domaćinstvu i našim rešenjima.