Pravna pitanja i politika

Politika privatnosti

Primjenjuje se od 01.07.2020.


Uvod i kontrola podataka

U Grundfosu cijenimo vašu privatnost i ozbiljno shvatamo zaštitu podataka. Obavezni smo pridržavati se Općih uredbi o zaštiti podataka („GDPR“, Uredbe (EU) 2016/679) i drugih važećih zakona o zaštiti podataka u zemljama u kojima poslujemo. Ova politika privatnosti opisuje koje lične podatke prikupljamo od vas, kako ih prikupljamo, zašto ih prikupljamo, kako ih možemo koristiti i dijeliti i koja su vaša prava.

Kako bismo vam olakšali čitanje i razumijevanje naše politike, napravili smo posebne kategorije za tipične interakcije koje možda imate sa Grundfosom. 

Ova politika privatnosti ne obuhvata lične podatke osoba koje su u nekoj relaciji sa Grundfos uposlenicima, korisnike našeg portala za zapošljavanje ili druge poveznice koje podliježu posebnoj politici privatnosti.

U većini slučajeva, Grundfos Holding A/S, Poul Due Jensens Vej 7, 8850 Bjerringbro, Danska, je voditelj obrade odgovoran za vaše lične podatke.  Ako se vaši lični podaci kao kupca ili primatelja marketinških obavijesti prikupljaju i obrađuju, vaša lokalna Grundfos kompanija će biti zajednički voditelj obrade zajedno s Grundfos Holding A/S. Za sve informacije vezane za voditelja podataka kolačića i piksela na našim web stranicama, molimo vas da pročitate Pravila o korištenjeu kolačića.

Naši podaci o kontaktima navedeni su na kraju ove politike o privatnosti.

Vaši lični podaci takođe mogu biti podložni lokalnim zakonima o zaštiti podataka. Mi se jako brinemo za osiguranje praćenja lokalnih zakona, a dodatna pravila o privatnosti mogu se primjenjivati ​​lokalno, u tom slučaju će biti dostupne na našoj web stranici.

Lični podaci koje je Grundfos prikupio - šta, kako i zašto

Posjetioci web stranice 

Ako posjetite našu web stranicu, od vas prikupljamo lične podatke.

Prikupljeni lični podaci uključuju, između ostalog:

 • Pojedinosti o tome kako ste stigli na našu web stranicu, npr. ako ste kliknuli na reklamni baner ili sa platforme društvenih medija.
 • Podaci o lokaciji, kao što su vaša trenutna lokacija, država, postavke lokalnog web mjesta (npr. Grundfos.com, Grundfos.de, Grundfos.us ili slično) itd.
 • Podaci o upotrebi i interakciji, kao što su vaša IP adresa (hashed), detalji o vašim interakcijama sa našim web lokacijama (uključujući pretrage proizvoda, posjete stranicama, vrijeme provedeno na stranicama, broj klikova, pismeni unos itd.), Podaci o performansama i dijagnostici i statistici, operativni sistem vašeg uređaja i ostale specifikacije, itd.
 • Informacije u vezi sa korisničkom podrškom, kao što su detalji uneseni u obrasce za samoposluživanje ili kontakti, dnevnici chat sesija sa našim korisničkim službama, itd.
 • Podaci ankete i zadovoljstva korisnika, kao što su odgovori na ankete, povratne informacije Grundfosu itd.

Za posjetitelje web stranica prikupljamo lične podatke putem interakcije sa web stranicama, npr. upotrebom kolačića ili piksela (molimo pogledajte naša Pravila o korištenju kolačića za više detalja). Konačno, možemo prikupljati ili primati lične podatke od trećih strana, kao što su platforme društvenih platformi, web stranice i poslovni partneri Grundfosa ili iz javno dostupnih izvora.

Lične podatke koristimo za poboljšanje naših usluga i kako bismo saznali više o navikama naših posjetitelja. To radimo kroz analize i statistike na osnovu podataka koje prikupljamo. Dalje, vaše lične podatke koristimo u interne svrhe. Glavne svrhe uključuju:

 • Poboljšanje i razvoj Grundfos ponude, uključujući analize potreba korisnika u statističke svrhe;
 • Upravljanje uspjehom korisnika, tj. praćenje, analiza, upravljanje i podrška cjelovitim odnosima sa klijentima za vrijeme životnog ciklusa;
 • Optimizacija naših marketinških usluga zasnovana na poznavanju ponašanja korisnika;
 • Obuka zaposlenih u Grundfosu, npr. u korisničkoj podršci, razvoju IT ili prodaji;
 • Optimizacija i razvoj usluga podrške;
 • Ispravljanje grešaka i tehničko održavanje;
 • Poštovanje zakonskih obaveza Grundfosa; i
 • rješavanje sporova, provođenje ugovornih sporazuma i uspostavljanje, korištenje ili odbrana pravnih zahtjeva.

 Kako bismo to učinili, pratimo i ažururamo podatke koje smo prikupili ili primili, a koristimo profiliranje i automatizirano donošenje odluka. Molimo pogledajte „Profiliranje i automatizirano donošenje odluka“ u nastavku. Kao primjer, ovo podrazumijeva da vaš proizvod traži ili koristi određene značajke i može se kombinirati sa podacima iz naših marketinških sistema (ako ste primatelj marketing informacija, pogledajte „primaoci marketinga“) ili sa podacima koji se odnose na vaš Grundfos račun (ako ste registrirani korisnika, pogledajte „Korisnici Grundfos digitalne ponude“), što će nam omogućiti personaliziranje sadržaja za vas ili one podatke obogaćene podacima trećih strana ili AI / mašinsko učenje.

Grundfos prikuplja i pohranjuje sve podatke koji putuju kroz Grundfos IT infrastrukturu. Ovo uključuje interakcije korisnika sa njihovim Grundfos uređajima, Grundfos serverima i uslugama i/ili bilo kojim web stranicama ili uslugama na Internetu. Podaci se prikupljaju radi omogućivanja istraživanja u slučaju incidenata u vezi s kibernetičkom i informacijskom sigurnošću. 

U tu svrhu Grundfos će obraditi sljedeće kategorije podataka: 

 • IP adresa
 • Datum i vrijeme pristupa
 • Razlika u vremenskoj zoni u odnosu na srednje vrijeme po Greenwichu (Greenwich Mean Time – GMT)
 • Sadržaj zahtjeva (konkretna stranica)
 • Status pristupa/HTTP statusni kod
 • Prenesena količina podataka
 • Web stranica koja traži pristup
 • Preglednik, postavke jezika, verzija softvera preglednika te operativni sistem i okruženje

Samo odobreni zaposleni u Grundfos IS imaju pristup ovim podacima. Svaki pristup ovim podacima te njihova upotreba se evidentira i pregleda. Osim toga, osoba može pristupati podacima samo nakon strojne i automatizirane analize.

Marketing kontakt osoba

Kada ste marketing kontakt osoba, prikupljamo vaše lične podatke koje koristimo da bismo vam pružili prilagođene vijesti, informacije, događaje i ponude, poboljšavajući tako vaše Grundfos iskustvo.

Prikupljeni lični podaci uključuju, između ostalog:

 • Lični podaci, kao što su vaše ime i prezime, potpis, postavke jezika itd.
 • Podaci za kontakt, poput vaše (poslovne) adrese, zemlje prebivališta / zemljopisne regije, telefonskog broja, adrese e-pošte itd.
 • Informacije vezane uz posao, poput vaše industrije, uloge, poslodavca, odnosa s drugim stranama (npr. distributerima ili instalaterima), područjima interesa itd.
 • Informacije o interakcijama sa vama, poput vašeg pristanka na primanje marketinških materijala, efikasnosti marketinga (poput klikova, otvaranja, kanala itd.), marketinških preferencija, pretraživanja proizvoda i interesa, informacija o prodajnim posjetama, sudjelovanjima na eventima ili na sajmovima itd.
 • Pojedinosti o sudjelovanju u programima lojalnosti / programima nagrađivanja i natjecanjima, kao što su detalji o iznosu prikupljenih bodova i načinu prikupljanja bodova, potrošnji bodova, nagrada i osvojenih nagrada, količini lota ili ulaznica u izvlačenju, odgovorima na kviz, sudjelovanju u igrama itd.
 • Aktivnost na relevantnim platformama trećih strana, poput aktivnosti na društvenim mrežama (u skladu s vašim pristancima / postavkama na takvim društvenim mrežama) i platformi naših poslovnih partnera.
 • Podaci ankete i zadovoljstva korisnika, kao što su odgovori na ankete (osim ako su anonimni), povratne informacije poslane Grundfosu ili Grundfosovim zaposlenicima, itd.

Vaše lične podatke koristimo za pružanje materijala s izravnim marketingom, a mi koristimo vaše lične podatke kako bismo osigurali da su marketinški materijali prilagođeni vašim interesima i specifičnim okolnostima kao što je gore navedeno. Kao glavno pravilo, vaše lične podatke prikupljamo izravno od vas, primjerice kad nam dostavite svoje kontakt podatke i prijavite se za marketinške materijale. Također možemo prikupljati lične podatke od vas ili vašeg poslodavca u vašoj ulozi kupca (pogledajte „Kupci“) ili iz Grundfos ponude (npr. proizvoda, aplikacija ili usluga u oblaku) i Grundfosovih web stranica koje koristite (pogledajte „Korisnici Grundfos digitalne ponude " i " Posjetitelji web stranica "). Konačno, možemo prikupljati ili primati lične podatke od trećih strana, kao što su platforme društvenih mreža, web stranice i poslovni partneri Grundfosa ili iz javno dostupnih izvora.

Uz pružanje marketinških materijala i personalizaciju marketinških materijala koje dobivate, vaše lične podatke koristimo za interne potrebe u Grundfosu, uključujući:

 • Upravljanje uspjehom korisnika, tj. nadgledanje, analiza, upravljanje i cjelovita podrška odnosa s klijentima;
 • Optimizacija marketinških usluga, npr. analiziranje zahtjeva kupaca za ciljano oglašavanje ili pružanje informacija o dodatnim uslugama / proizvodima za vaš postojeći portfelj;
 • Optimizacija i razvoj usluga podrške;
 • Osposobljavanje zaposlenika Grundfosa, npr. u korisničkoj podršci ili prodaji;
 • Popravljanje bagova i tehničko održavanje;
 • Osposobljavanje zaposlenika Grundfosa, npr. u korisničkoj podršci ili prodaji;
 • Rješavanje sporova, provođenje ugovornih obveza i uspostavljanje, izvršavanje ili obrana pravnih zahtjeva.

Da bismo to učinili, i za opću podršku odnosima s kupcima, kombiniramo i obogaćujemo podatke koje smo prikupili ili primili te koristimo profiliranje i automatizirano odlučivanje. Molimo pogledajte „Profiliranje i automatizirano odlučivanje“ u nastavku. Kao primjer, ovo podrazumijeva da se podaci pohranjeni u našem sustavu upravljanja odnosima s klijentima (CRM) kombiniraju s podacima iz naših marketinških sustava (vidi „Kupci“) ili da možemo kombinirati marketinške podatke s proizvodima i podacima o upotrebi (pogledajte „Korisnici Grundfosove digitalne ponude ") ili su ti podaci obogaćeni podacima trećih strana ili AI / strojnom učenju. Također možemo kombinirati podatke kako bismo osigurali poštivanje zakonskih obveza Grundfosa.

Kupci

Kada ste korisnik Grundfosa ili kada radite za kompaniju koja je Grundfos kupac, prikupljamo lične podatke koje koristimo da bismo vama ili vašem poslodavcu pružili najbolje moguće Grundfos iskustvo i na taj način poboljšali vrijednost kupca.

Prikupljeni lični podaci uključuju, između ostalog:

 • Lični podaci, kao što su vaše ime i prezime, potpis, jezične postavke, video / audio snimke i vaše fotografije (u slučaju daljinske podrške) itd.
 • Podaci za kontakt, poput vaše (poslovne) adrese, zemlje prebivališta / zemljopisne regije, telefonskog broja, adrese e-pošte itd.
 • Informacije vezane uz posao, poput vaše industrije, uloge, poslodavca, odnosa s drugim stranama (npr. distributerima ili instalaterima), područjima interesa itd.
 • Podaci u vezi sa prodajom, u mjeri u kojoj sadrže lične podatke, poput prepiske e-pošte, informacije o prodajnim posjetama, sudjelovanju na eventima ili sajmovima, sudjelovanju na webinaru čekanju narudžbi ili aktivnim pretplatama, povijesti narudžbi, povijesti pretplate, povijesti ponuda , adrese za dostavu, rabati i poticaji itd.
 • Informacije o proizvodu, garanciji i usluzi, u mjeri u kojoj oni sadrže osobne podatke, kao što su instalirana baza, datumi instalacije, status jamstva, proširena jamstva, informacije o popravku i servisu, uključujući status održavanja i posjete servisima, itd.
 • Podaci o korištenju proizvoda i statusu proizvoda, ako oni sadrže osobne podatke i mogu biti povezani s vama kao kupcem, poput protoka vode i tlaka, ispuštanja vode i otpadnih voda, potrošnje električne energije, temperature, izvješća o pogreškama, statusu održavanja, čekanju servisera, evidencijama uporabe itd.
 • Aplikacija, ponuda ili upotreba web mjesta, u mjeri u kojoj je to moguće povezati s vama kao kupcem, poput vaših interakcija s funkcijama unutar različitih aplikacija ili usluga (uključujući upotrebu značajki, pretraživanje proizvoda, posjete stranici, vrijeme provedeno na stranicama, klikove ili dodiri izvršeni, pisani unos, povijest upotrebe itd.), povezivanje proizvoda, podaci o razinama aktivnosti (neaktivnost) u kontekstu ponude, dnevnici događaja, stvorena ili dijeljena izvješća, detalji o preuzetim / instaliranim aplikacijama ili programima, podaci vaše IP adrese, podaci i statistika o uspješnosti i dijagnostici, podaci o verziji, vrsta vašeg uređaja, operativni sistem i ostale specifikacije, podaci o padu, mrežni operater itd.
 • Podaci koji se odnose na korisničku podršku, kao što su detalji uneseni u obrasce za samoposluživanje ili kontaktne podatke, zapisnici chat sesija s našim korisničkim službenicima, ID pozivatelja, audio snimanje poziva (mogu biti podložni privoli, ovisno o okolnostima) ili bilješke poziva, vrijeme poziva, dopisivanje s Grundfosom itd.
 • Pojedinosti o sudjelovanju u programima lojalnosti / programima nagrađivanja i natjecanjima, kao što su detalji o iznosu prikupljenih bodova i kako, potrošnji bodova i osvojenih nagrada, količini lota ili ulaznica u izvlačenju, odgovorima na kviz, sudjelovanju u igrama itd.
 • Pojedinosti o sudjelovanju u mreži ili zajednicama koje Grundfos organizira, kao što su detalji o vašim interakcijama sa Grundfosom ili drugim sudionicima u takvim kontekstima i podaci potrebni za održavanje mreže / zajednice o kojoj se radi.
 • Transakcije i / ili financijske informacije, u mjeri u kojoj sadrže osobne podatke, poput podataka o fakturiranju, bankovnih podataka, podataka o kreditnoj ili debitnoj kartici, podataka kreditnih agencija itd.
 • Pojedinosti o posjetama Grundfosu ili negdje drugdje, u mjeri u kojoj smo mi domaćini posjeta ili na neki drugi način omogućavamo vaše posjete i putovanja u Grundfos kontekstu, kao što je vaš razlog posjete i ako je relevantno - prehrambeni zahtjevi, smještaj, putovanje, putovanje, kopija putovnice (ako je potrebno), kućna adresa (ako je potrebna), kontakti u hitnim slučajevima, fotografije i grupne fotografije itd.
 • Aktivnost na relevantnim platformama trećih strana, poput aktivnosti na društvenim mrežama (u skladu s vašim pristancima / postavkama na takvim društvenim mrežama) i platformama naših poslovnih partnera.
 • Anketa i podaci o zadovoljstvu korisnika, kao što su odgovori na ankete, povratne informacije poslane Grundfosu ili Grundfos zaposlenicima itd.

Gore navedeni lični podaci prikupljat će se samo u onoj mjeri koja je relevantna za naš odnos sa vama kao kupcem i vaše interakcije s Grundfosom. Kao glavno pravilo prikupljamo vaše lične podatke izravno od vas ili vašeg poslodavca / suradnika, npr. kada nam dostavite svoje podatke za kontakt ili kupite neki proizvod / uslugu od nas. Također možemo prikupljati osobne podatke iz Grundfos ponude (npr. proizvodi, aplikacije ili usluge oblaka) i Grundfos web stranica koje koristite (pogledajte „Korisnici Grundfos digitalne ponude“ i „Posjetitelji web stranica“ za dodatne informacije) ili iz vašeg primitka naših marketinških materijala (vidi „Primatelji marketinga“). Konačno, možemo prikupljati ili primati osobne podatke od trećih strana, kao što su platforme društvenih mreža, web stranice i poslovni partneri Grundfosa ili iz javno dostupnih izvora.

Lične podatke koristimo npr. za prilagođavanje ponude, poboljšanje usluge i podrške za vaše Grundfosove proizvode i povećanu funkcionalnost Grundfos ponude. Drugim riječima, koristimo i analiziramo osobne podatke kako bismo osigurali personalizirano korisničko iskustvo za vas, na temelju vaših preferencija i vaših interakcija s Grundfosom, te kako bismo kontinuirano poboljšavali Grundfos ponudu. Nadalje, koristimo vaše lične podatke u interne svrhe u Grundfosu, uključujući:

 • Upravljanje uspjehom korisnika, tj. nadgledanje, analiza, upravljanje i podrška cjelokupnog odnosa s klijentima;
 • Optimizacija marketinških i prodajnih aktivnosti, npr. analiziranje zahtjeva kupaca za ciljano oglašavanje ili pružanje informacija o dodatnim uslugama / proizvodima za vaš postojeći portfelj;
 • Optimizacija i razvoj usluga podrške;
 • Komunikacijske svrhe, npr. razgovori s kupcima;
 • Osposobljavanje zaposlenika Grundfosa, npr. u korisničkoj podršci ili prodaji;
 • Ispravljanje pogrešaka i tehničko održavanje;
 • Planiranje, izvršavanje i upravljanje ugovornim odnosima s kupcima, uključujući administraciju i knjigovodstvo;
 • Prevencija prijevara i zlostavljanja;
 • Poštivanje zakonskih obveza Grundfosa, npr. kontrola izvoza i carinske ili sankcijske probe; i
 • rješavanje sporova, provođenje ugovornih obveza i uspostavljanje, izvršavanje ili obrana pravnih zahtjeva.

Da bismo to učinili, i za opću podršku odnosima s kupcima, kombiniramo i obogaćujemo podatke koje smo prikupili ili primili te koristimo profiliranje i automatizirano donošenje odluka. Molimo pogledajte „Profiliranje i automatizirano odlučivanje“ u nastavku. Primjerice, ovo uključuje da se podaci pohranjeni u našem sustavu upravljanja odnosima s klijentima (CRM) kombiniraju s podacima iz naših marketinških sustava ili da možemo kombinirati podatke o prodaji s podacima o korištenju proizvoda ili su podaci obogaćeni podacima trećih strana ili uporabom umjetne inteligencije. Također možemo kombinirati podatke kako bismo osigurali poštivanje zakonskih obveza Grundfosa, npr. za sankcije.

Korisnici Grundfos digitalne ponude

Ako ste vlasnik ili korisnik Grundfos digitalne ponude ili aplikacije, uključujući fizičke proizvode sa pametnom funkcionalnošću ili ako ste registrirani korisnik Grundfosa (kreiranjem Grundfos računa), možemo prikupiti lični podatke od vas. Imajte na umu da neće svi podaci koji se odnose na proizvode i usluge / aplikacije biti "osobni podaci" u skladu s GDPR-om. Lični će podaci biti samo podaci koji se mogu povezati sa vama kao ispitanikom.

Prikupljeni lični podaci uključuju, između ostalog:

 • Lični podaci, kao što su vaše ime i prezime, ID korisnika / prijava i lozinka, jezične postavke, video / audio snimke i vaše fotografije (u slučaju daljinske podrške) itd.
 • Podaci za kontakt, poput vaše (poslovne) adrese, zemlje prebivališta / zemljopisne regije, telefonskog broja, adrese e-pošte itd.
 • Informacije vezane uz posao, poput vašeg poslodavca / tvrtke, područja interesa, uloge itd.
 • Podaci o prodaji, u mjeri u kojoj sadrže lične podatke i mogu biti povezani sa vama kao korisnikom, poput narudžbi na čekanju ili aktivne pretplate, povijesti kupovine / narudžbe, povijesti pretplate, adresa isporuke, rabata i poticaja itd. 
 • Informacije o proizvodu, garanciji i usluzi, poput instalirane baze (proizvodi i serijski broj, adresa ugradnje), datumi ugradnje, status garancije, proširena garancija, informacije o popravku i servisu, uključujući status održavanja i servisne posjete itd.
 • Informacije o korištenju proizvoda i statusu proizvoda, u mjeri u kojoj sadrže lične podatke, kao što su protok vode i pritisak, pražnjenje vode i otpadnih voda, potrošnja električne energije, temperatura, drugi podaci o korištenju, izvještaji o pogreškama, status održavanja, čekanju servisnih posjeta, evidencijama uporabe itd.
 • Korištenje aplikacije ili ponuda, kao što su vaše interakcije s funkcijama unutar različitih aplikacija ili usluga (uključujući upotrebu značajki, pretraživanje proizvoda, posjete stranici, vrijeme provedeno na stranicama, izvedene klikove, pismeni unos itd.), Povezivanje proizvoda, podatke koji se odnose na razinu aktivnosti (neaktivnost) u kontekstu ponude, zapise o događajima, izvješća stvorena ili dijeljena, detalje o preuzetim / instaliranim aplikacijama ili programima, vašoj IP adresi, podacima i statistikama podataka o izvedbi i dijagnostici, vrsti vašeg uređaja, operacijskom sistemu i drugim specifikacijama, podaci o verziji, podaci o padu, mrežni operater itd.
 • Aktivnost na platformama trećih strana, poput aktivnosti na društvenim mrežama (u skladu s vašim privolama / postavkama na takvim društvenim mrežama) i platformama naših poslovnih partnera (u vezi s određenom ponudom).
 • Podaci o lokaciji, kao što su lokacija korisnika.
 • Podaci koji se odnose na korisničku podršku, kao što su detalji uneseni u obrasce za samoposluživanje ili kontakti, evidencije chat sesije s našim korisničkim službenicima, ID pozivatelja, audio snimanje poziva (ako se vi složite s time) itd.
 • Anketa i podaci o zadovoljstvu korisnika, kao što su odgovori na ankete, povratne informacije poslane Grundfosu ili Grundfos zaposlenicima itd.

Gore navedeni lični podaci prikupljat će se samo u onoj mjeri koja je relevantna za upotrebu naših proizvoda i vaše druge interakcije sa Grundfosom. Lične podatke prikupljamo izravno od vas i putem vašeg korištenja naših proizvoda (uključujući fizičke proizvode, aplikacije, usluge oblaka itd.). Primjerice, prilikom stvaranja Grundfos računa dajete nam svoje podatke za kontakt, ID korisnika / podatke za prijavu i podatke o poslodavcu, a možete nam pružiti i dodatne (neobavezne) detalje kao što su područja interesa. Neki će se lični podaci prikupljati samo ako odlučite koristiti određene funkcije, poput alarma ili izvješća ili ako povežete svoju aplikaciju / proizvod s Grundfos računom (kada povezivanje nije obavezno). Konačno, možemo prikupljati ili primati lične podatke od trećih strana, poput poslovnih partnera Grundfosa ili organizacija za vodoopskrbu / obradu, ili iz javno dostupnih izvora.

Te lične podatke koristimo za pružanje dodatne vrijednosti i personalizacije, npr. funkcionalnosti koje bi mogle optimizirati vašu potrošnju vode, energetsku efikasnost, održavanje proizvoda, postavljanje alarma, dostavljanje izvještaja itd. Ukratko, želimo vam pružiti vrijedna rješenja, a ta rješenja i korisničko iskustvo želimo neprestano unaprjeđivati. Ako stvorite Grundfos račun, od vas prikupljamo lične podatke koje koristimo da bismo vam predstavili ponude za koje je potreban Grundfos račun (pogledajte također „Kupci“ i „Primatelji marketinga“) kako bismo vam pružili personalizirani sadržaj i prijedloge na temelju vaših preferencija i vaše interakcije sa Grundfosom te kontinuirano poboljšavali Grundfos ponudu i korisničko iskustvo.

Nadalje, koristimo vaše lične podatke za interne potrebe u Grundfosu. Glavne svrhe uključuju:

 • upravljanje uspjehom korisnika, tj. nadzor, analiza, upravljanje i cjelovita podrška odnosima s klijentima;
 • optimizacija marketinških i prodajnih aktivnosti temeljenih na poznavanju ponašanja korisnika i korištenja proizvoda;
 • optimizacija i razvoj usluga podrške;
 • komunikacijske svrhe, npr. razgovori s korisnicima;
 • osposobljavanje zaposlenika Grundfosa, npr. u korisničkoj podršci, tehničkoj podršci ili prodaji;
 • ispravljanje pogrešaka i tehničko održavanje;
 • planiranje, izvršavanje i upravljanje ugovornim odnosima s korisnicima, uključujući administraciju i knjigovodstvo;
 • poštivanje zakonskih obveza Grundfosa, npr. propisi o usklađenosti proizvoda ili propisi o zaštiti podataka; i
 • rješavanje sporova, provođenje ugovornih obveza i uspostavljanje, izvršavanje ili obrana pravnih zahtjeva.

Da bismo to učinili, kombiniramo i obogaćujemo podatke koje smo prikupili ili primili, a koristimo profiliranje i automatizirano donošenje odluka. Molimo pogledajte „Profiliranje i automatizirano odlučivanje“ u nastavku. Kao primjer, to uključuje da kombiniramo podatke iz različitih proizvoda i aplikacija ili da možemo kombinirati podatke o prodaji s podacima o korištenju proizvoda (pogledajte „Kupci“ i „Primatelji marketinga“) ili da su podaci obogaćeni podacima trećih strana ili pomoću umjetne inteligencije.:

Dobavljači

Ako ste vi ili vaš poslodavac dobavljač Grundfosa ili podizvođač dobavljača Grundfosa, možemo od vas prikupiti lične podatke kako bismo osigurali da naš poslovni odnos teče efikasno i nesmetano.

Prikupljeni lični podaci uključuju, između ostalog:

 • Lični podaci, kao što su vaše ime i prezime, korisničko ime / prijava i lozinka (ako je primjenjivo), potpis, postavke jezika itd.
 • Podaci za kontakt, poput vaše (poslovne) adrese, zemlje prebivališta / zemljopisne regije, telefonskog broja, adrese e-pošte itd.
 • Informacije vezane uz posao, poput vaše industrije, uloge, poslodavca, odnosa sa drugim stranama, statusa radne dozvole, obrazovnog podrijetla i završenih tečajeva / potvrda (ako je relevantno) itd.
 • Informacije vezane uz dobavljača, u mjeri u kojoj sadrže lične podatke, poput prepiske putem e-pošte, povijesti dobavljača sa Grundfosom, reference, ocjene izvedbe, sudjelovanje na sajmovima i slično, itd.
 • Transakcije i / ili financijske informacije, u mjeri u kojoj sadrže lične podatke, poput podataka o fakturiranju, bankovnih podataka, podataka kreditnih agencija itd.
 • Pojedinosti o posjetama ili radu u Grundfosu ili negdje drugdje, u mjeri u kojoj smo mi domaćini posjete ili na drugi način olakšavamo vaše posjete i putovanja ili ako obavljate posao na Grundfos lokacijama ili u ime Grundfosa na drugim lokacijama, kao što su razlog vašeg posjeta (uključujući podatke o radnom zadatku) i ako su relevantni prehrambeni zahtjevi, smještaj, putovanje, kopija putovnice (ako je potrebno), kućna adresa (ako je potrebno), hitni kontakti, fotografije i grupne fotografije itd.
 • Podaci anketa o dobavljačima, kao što su odgovori na ankete, povratne informacije pružene zaposlenicima Grundfosa ili Grundfosa itd.

Podaci anketa o dobavljačima, kao što su odgovori na ankete, povratne informacije pružene zaposlenicima Grundfosa ili Grundfosa itd.

Lične podatke koristimo za svakodnevnu saradnju, planiranje, administraciju, rukovanje računima itd. Također vaše lične podatke koristimo da osiguramo poštivanje zakonskih obveza Grundfosa, npr. u pogledu sankcija ili antikorupcijskih inicijativa i inicijativa protiv pranja novca ili pridržavanja Grundfos politike, radi sprječavanja prijevara i zloupotreba, upravljanja i provođenja ugovornih obveza i / ili uspostavljanja, izvršavanja ili obrane pravnih zahtjeva. Možemo kombinirati podatke kako bismo osigurali poštivanje zakonskih obveza Grundfosa, npr. za provjere sankcija ili za osiguranje poštivanja kodeksa ponašanja našeg dobavljača.

 

Pravne osnove za obradu ličnih podataka

U skladu s propisima o zaštiti podataka, primjenjujemo različite pravne osnove za prikupljanje i obradu ličnih podataka, ovisno o specifičnom kontekstu svakog pojedinog prikupljanja i obrade:

 • U nekim slučajevima tražimo vašu dozvolu (GDPR, članak 6. stavak 1. tačka (a)), npr. vaša dozvola za primanje marketing materijala od nas (ali imajte na umu da se u skladu sa lokalnim zakonima neke nadležnosti mogu temeljiti na odjavi umjesto na prijavi) ili vaša dozvola za kolačiće na našim web stranicama. Imate pravo u bilo kojem trenutku povući svoju dozvolu. Povlačenje dozvole ne utječe na zakonitost naše obrade prije povlačenja ili obrade koja se temelji na drugačijoj pravnoj osnovi od dozvole.
 • Ako ste kupac korisnik digitalnih usluga ili dobavljač ili registrirani korisnik Grundfosa, korištenje vaših ličnih podataka često će biti potrebno radi izvršavanja ugovornih obveza (što uključuje naše Uslove korištenja i / ili bilo koji ugovor sklopljen sa vašim poslodavcem) ili za pružanje usluge (GDPR članak 6. stavak 1. točka (b)). To je npr. u slučaju kada vam omogućavamo korištenje pametnih funkcionalnosti pumpi, ako imate pristup aplikaciji ili usluzi u oblaku, kada obrađujemo podatke o kupcu i dobavljaču u našim IT sistemima kako bismo osigurali upravljanje ugovornim obvezama. Ako ne pružite dotične lične podatke, možda vam nećemo moći pružiti određenu uslugu (npr. pristup aplikaciji / web mjestu ili upotreba pametne funkcije).
 • Podložni smo brojnim zakonskim obvezama, uključujući knjigovodstvo / obveze vođenja evidencije, porezne i carinske obveze, sankcije i obaveze vezane uz izvoz, itd. Iz tog razloga obrađujemo vaše lične podatke kako bismo osigurali naše poštivanje takvih obveza (GDPR članak 6. stavak 1. točka (c)).
 •  Konačno, u nekim kontekstima obrađujemo vaše lične podatke na temelju legitimnih interesa Grundfosa (članak 6. stavak 1. točka (f) GDPR-a). To je primjerice slučaj kada koristimo podatke iz naše ponude (proizvodi, usluge i digitalna rješenja poput aplikacija, usluga oblaka i web stranica) za analizu korištenja i ponašanja kupaca te njihove interakcije s Grundfosom, koje potom koristimo za stvaranje dodatne vrijednosti za naše kupce / korisnike, kao i za Grundfos poboljšavajući našu ponudu (dodane značajke, optimizacija performansi, prilagođeno korisničko iskustvo, tehničko održavanje itd.). Oslanjamo se i na svoje legitimne interese kada koristimo podatke za personaliziranje svojih marketinških, prodajnih i drugih korisničkih inicijativa putem profiliranja, izbora marketing / prodajnih kanala itd. To je također slučaj kad vas pozivamo da sudjelujete u anketi ili kada želimo uspostaviti, iskoristiti ili obraniti pravne zahtjeve. Interne svrhe navedene u svakoj kategoriji temelje se na našim legitimnim interesima, osim ako se posebno temelje na ugovoru ili zakonskoj obvezi. Smatra se da ovi legitimni interesi nisu nadjačani interesima ili osnovnim pravima i slobodama vas kao subjekta podataka - s tim u vezi naglašavamo da je procjena legitimih interesa izvršena u korist i vas kao kupca, korisnika, primatelja marketinga , dobavljača i posjetitelja web mjesta. Ako želite znati više o tome kako se vaši lični podaci obrađuju zbog naših legitimnih interesa, obratite nam se pomoću donjih kontakt podataka.

Vaše ćemo lične podatke obrađivati za drugu svrhu od one za koju su lični podaci izvorno prikupljeni ako je to potrebno radi ispunjavanja zakonskih ili regulatornih obaveza (npr. prijenos sudovima ili nadležnim tijelima), ako ste pristali na odgovarajuće obrade ili ako je obrada na neki drugi način zakonita.

 

Kako dijelimo i prenosimo vaše lične podatke

Dijelimo vaše osobne podatke samo kada je to potrebno kako bismo ostvarili gore opisane svrhe. Glavne kategorije primatelja su:

 • Druge kompanije unutar Grundfos grupe
 • Grundfos poslovni partneri (npr. dobavljači, prodajni i marketinški partneri (uključujući platforme za društvene mreže), partneri za digitalnu ponudu i IoT, logistički partneri, organizatori događaja, kupci Grundfosa u pogledu specifične ponude (npr. vodoopskrbne usluge, postrojenja za pročišćavanje vode ili pružatelji daljinskog grijanja), itd.)
 • Davatelji IT usluga i procesori podataka u ime Grundfosa, npr. usluge hostinga, IT podrška, cloud usluge, usluge administracije korisnika, itd.
 • Ostali primatelji koji podržavaju Grundfosovo poslovanje, npr. konzultanti i savjetnici Grundfosa, partneri za provjeru sankcija, itd.
 •  Druge ovlaštene treće strane koje će možda trebati pristupiti ili pohraniti osobne podatke ako to zahtijeva ili dopušta primjenjivi zakon (npr. nadležna javna tijela, sudovi, arbitražni sudovi, odvjetnici itd.).

Ne prodajemo vaše osobne podatke niti ih dijelimo s nebitnim trećim stranama.

U određenim slučajevima vaši se osobni podaci mogu prenijeti u zemlje izvan EU / EEA. Grundfos osigurava da će takav prijenos biti proveden u skladu s važećim propisima o zaštiti podataka. To podrazumijeva da svaka strana izvan EU / EEA (i zemalja koje podliježu odluci o primjerenosti EU) koja dođe u posjed vaših osobnih podataka mora osigurati odgovarajuću razinu zaštite, na primjer, unosom standardnih ugovornih klauzula EU.

Ako se nalazite izvan EU / EEA, vaši se osobni podaci mogu prenijeti u zemlje unutar EU / EEA ili na neki drugi način izvan vaše zemlje prebivališta. Mi pridajemo veliku važnost poštivanju lokalnih zahtjeva prilikom prijenosa podataka preko granica.

 

Profiliranje i automatizirano donošenje odluka

Koristimo profiliranje (automatizirane analize ili predviđanja na temelju vašeg profila ili profila sličnih kategorija pojedinaca) i automatizirano donošenje odluka kako bismo vam osigurali sadržaj i interakcije koje za vas imaju određenu vrijednost. Primjerice, to bi mogle biti personalizirane ponude, reklame i drugi marketinški materijali za koji vjerujemo da će vam biti od veće koristi od generičkih marketinških materijala. Također bi se moglo utvrditi što, kada i kako trebamo komunicirati s vama radi optimiziranja korisničkog iskustva, npr. kada vam se obratiti sa relevantnim materijalima, personaliziranje početne stranice ili doživljaj Grundfos Product Center-a itd. Kao što je gore navedeno, to podrazumijeva da možemo koristiti podatke sadržane u primjerice našem sistemu upravljanja odnosima sa klijentima (CRM) zajedno sa detaljima o povijesti kupnje, aplikaciji proizvoda ili drugoj ponudi koja se koristi, povijesti usluge, pretraživanjima na našoj web stranici, aktivnostima na društvenim medijima i slično, kako bismo postigli cjelovitiju sliku vašeg ponašanja i zahtjeva kao kupca ili korisnika.

Koliko god je to moguće, anonimizirati ćemo i objediniti podatke prilikom izvođenja naših analiza i sastavljanja statistika.

Imate pravo prigovoriti obradi vaših ličnih podataka u svrhu izravnog marketinga, uključujući profiliranje u vezi s takvim izravnim marketingom, a možete imati pravo prigovora i u drugim okolnostima. U mjeri u kojoj podliježete odluci koja se temelji isključivo na automatiziranoj obradi koja proizvodi pravne učinke na vas ili koja na sličan način značajno utječe na vas, imate pravo na ljudsku intervenciju. Više o vašim pravima možete pročitati u nastavku.

 

Čuvanje ličnih podataka

Lični podaci prikupljeni u gore navedene svrhe čuvat će se samo onoliko vremena koliko je nužno za ispunjenje odgovarajuće svrhe. Npr:

 • Prilikom prijave za Grundfos korisnički račun, dobit ćete potvrdu e-pošte i do dvije podsjetničke e-pošte. Ako nakon 7 dana niste potvrdili svoj račun, vaši će se osobni podaci izbrisati. Nadalje, ako niste aktivni dvije godine (24 mjeseca), vaš Grundfos korisnički račun, uključujući vaše lične podatke, bit će izbrisan. Prije brisanja dobit ćete dva podsjetnika putem e-pošte nakon 23 mjeseca nekorištenja.
 • Ako ste kupac ili dobavljač, ili ako je vaš poslodavac kupac ili dobavljač, zadržat ćemo vaše kontakt podatke sve dok imamo aktivne odnose s vama. Kad odnos više nije aktivan, lični će se podaci čuvati dodatno razdoblje kako bi se osiguralo da ćemo biti u mogućnosti ponovno uspostaviti odnos ako je potrebno ili onoliko dugo koliko to zahtijeva važeći zakon i onoliko dugo koliko je potrebno da osiguramo ispravnost izvršavanje preostalih ugovornih obveza.
 • Ako ste prethodno bili korisnik naše digitalne ponude, možemo zadržati vaše lične podatke u razumnom periodu nakon deaktivacije kako bismo olakšali ponovno priključivanje i kvalitetu upotrebe digitalne ponude ako se odlučite kasnije vratiti na digitalnu ponudu u određenom trenutku. Postavit ćemo razdoblje zadržavanja podataka na temelju onoga za što vjerujemo da je realno vremensko razdoblje za povratak korisnika.
 • Lični podaci koji se odnose na financijske, transakcijske, porezne / carinske i usklađenost (poput podataka o fakturiranju, primljenih ili izvršenih plaćanja, rezultata provjera sankcija itd.) čuvat će se onoliko dugo koliko je zahtijevano primjenjivim pravnim propisima ili onoliko dugo koliko neophodno za osiguranje ispravnog izvršavanja ugovornih obveza.
 • Pozivi prema našoj službi za korisničku podršku i ID pozivatelja pohranjivat će se tri mjeseca. Da bi se evidencija o obavljenim kupnjama i sklopljenim ugovorima vodila, dnevnici ili snimci mogu se čuvati duže vrijeme ako ste proizvod ili uslugu kupili telefonom.

Ako se pokrene ili razmatra sudska ili disciplinska radnja, lični podaci mogu se pohraniti do kraja takve radnje, uključujući sva potencijalna razdoblja za žalbu, a potom će se izbrisati ili arhivirati.

Kada se lični podaci izbrišu, podaci (uključujući podatke o ponašanju) mogu se čuvati u anonimnom obliku koji onemogućuje vašu identifikaciju.

 

Vaša prava

Imate sljedeća prava:

 

Povlačenje dozvole: Ako ste dali dozvolu za bilo koju aktivnost obrade ličnih podataka, možete ju povući u bilo kojem trenutku sa budućim efektom. Takvo povlačenje neće utjecati na zakonitost obrade prije povlačenja dozvole ili obrade koja se temelji na drugačijoj pravnoj osnovi od dozvole.

Ovisno o vašoj lokaciji i primjenjivim propisima, uključujući GDPR, imate i sljedeća prava:

Pravo pristupa: Imate pravo od nas dobiti potvrdu da li se osobni podaci koji se odnose na vas obrađuju ili ne, i u slučaju da su vaši podaci predmet obrade, zatražiti pristup ličnim podacima. Informacije o pristupu uključuju, između ostalog, svrhe obrade, kategorije ličnih podataka i primatelje ili kategorije primatelja kojima su lični podaci bili ili će biti objavljeni. Međutim, ovo nije apsolutno pravo i interesi drugih pojedinaca mogu ograničiti vaše pravo pristupa. Imate pravo dobiti kopiju ličnih podataka koji se obrađuju. Za kopije koje ste zatražili, možemo naplatiti razumnu naknadu na temelju administrativnih troškova.

Pravo na ispravljanje: Imate pravo od nas dobiti ispravak netočnih ličnih podataka koji se tiču ​​vas. Ovisno o svrhama obrade, imate pravo dopuniti svoje lične podatke, uključujući na način da pružite dopunsku izjavu.

Pravo na brisanje („pravo na zaborav“): Pod određenim okolnostima, možda ćete imati pravo od nas dobiti brisanje ličnih podataka koji se tiču ​​vas i možda ćemo biti u obavezi da takve lične podatke izbrišemo.

Pravo na ograničenje obrade: Pod određenim okolnostima, imate pravo od nas dobiti ograničenje obrade vaših ličnih podataka. U tom će slučaju odgovarajući podaci biti označeni i moći ćemo ih obrađivati ​​samo u određene svrhe.

Pravo na prigovor: Pod određenim okolnostima, možete imati pravo prigovora iz razloga koji se odnose na vašu specifičnu situaciju ili - ako se lični podaci obrađuju u svrhu izravnog marketinga - u bilo kojem trenutku prigovoriti na obradu vaših ličnih podataka od strane Grudnfosa. U tom slučaju od nas se može tražiti da više ne obrađujemo vaše lične podatke.

Pravo na prenosivost podataka: Pod određenim okolnostima, imate pravo da primate lične podatke koji se odnose na vas koje ste nam dostavili, u strukturiranom, često korištenom i strojno čitljivom obliku, a imate i pravo na prijenos tih podataka drugom entitetu bez ometanja.

Pravo na podnošenje prigovora nadležnom tijelu: Ako smatrate da obrada vaših ličnih podataka krši GDPR, imate pravo podnijeti prigovor nadzornom tijelu, posebno u državi članici EU-a ili EGP-a u kojoj imate prebivalište, gdje ste zaposleni ili gdje se dogodilo navodno kršenje zakona. Pravo na podnošenje žalbe kod svog lokalnog nadzornog tijela može se primjenjivati ​​i izvan EU / EEA, ovisno o vašoj lokaciji.

 

 

Službenici za zaštitu podataka i kontaktne informacije

Ako imate bilo kakvih pitanja o ovim Pravilima privatnosti ili našoj obradi vaših ličnih podataka, ili želite izvršavati bilo koja od navedenih prava, slobodno se obratite Grundfos Holding A / S, Poul Due Jensens Vej 7, 8850 Bjerringbro, Danska, +45 87 50 14 00, dataprivacy@grundfos.com.

U slučaju da je vaša lokalna prodajna tvrtka Grundfos zajednički voditelj obrade, zajedno s Grundfos Holdingom A / S, kontaktne podatke za vašu lokalnu prodajnu tvrtku možete pronaći ovdje.

Neke tvrtke unutar Grundfos grupe odredile su službenike za zaštitu podataka (DPO). Njihove kontakt podatke možete pronaći ovdje.

Izmjene Pravila privatnosti

Zadržavamo pravo izmjene ili dopune ovih Pravila privatnosti u svakom trenutku. U mjeri u kojoj se promjene Pravila privatnosti smatraju značajnim, o tome ćete biti obaviješteni, primjerice putem e-pošte ili na našoj web stranici. Pravila privatnosti koja su na snazi bit će uvijek dostupna na našoj web stranici.