O nama

Upoznajte Andreasa - našeg ukulele svirača koji unosi promene

Andreas Kolind, Manager, Customer Insights

 

Reč, dve o meni

Završio sam mendžment u Mančesteru, a master studije iz oblasti međunarodnog marketinga završio sam na Univerzitetu Strathclyde u Glasgovu. Pridružio sam se Grundfosu 2005. godine, i od tada uživam da gledam kako se paralelno razvijaju i kompanija i moja karijera. Posebno sam ponosan na svoj tim i rezultate koje smo postigli zajedno, pre skoro 10 godina, kada smo poseban fokus stavili na povećanje prisutnosti na tržištu u Indiji, Africi, Južnoj Americi i na Bliskom Istoku. Deluje mi zaista neverovatno kada vidim šta smo sve postigli do sada. Da ne spominjem četiri godine koje sam proveo kao Menadžer prodaje u Grundfos, u Brazilu. Grundfos je dinamična kompanija koja obiluje novim svakodnevnim izazovima ali i novim mogućnostima.

Moja najvažnija uloga kao menadžera je da uklonim prepreke i obezbedim da se moj tim razvija kroz realizaciju mnoštva projekata, i kao tim, ali i pojedinačno.

Andreas Kolind

Moj doprinos Grundfosu

Moja najvažnija uloga kao menadžera je da uklonim prepreke i obezbedim da se moj tim razvija kroz realizaciju mnoštva projekata, i kao tim, ali i pojedinačno. Osećam da sam deo najboljeg Grundfos tima, jer imamo uticaj na svakodnevni život svih naših 6,500 kolega koji podržavaju kupce širom sveta. Razvijamo alate, koncepte za obuku, sisteme podrške, kako bismo im pomogli da pruže bolje iskustvo našim kupcima. Trudimo se da omogućimo da se glas naših kupaca čuje jasno, bez obzira da li su u pitanju pohvale ili kritike. Moj tim u velikoj meri doprinosi uspehu prodaje.

Podudaranje vrednosti

Ono što za mene čini razliku je - voda. Pre nego što sam postao deo Grundfos tima, radio sam u Nikaragvi gde sam uvideo koliko bezbedan pristup vodi može biti pravi izazov, ali i kakav i koliki uticaj voda može da ima na zajednicu. To je delimično uticalo da prihvatim posao u Grundfosu. Grundfos je kompanija sa čijom se vizijom i svrhom mogu poistovetiti, jer ona ne samo da prevazilazi prodaju proizvoda, već pokreće i promene u svetu. To je ono što me je svojevremeno ubedilo da se pridružim Grundfosovom timu i što me svakodnevno motiviše.

 

To je nešto posebno

Poslovna putovanja omogućila su mi da posetim mnoge Grundfos lokacije, prilikom kojih sam shvatio sam da mi u Grundfosu delimo nešto posebno - Grundfosov duh. Snažna, jedinstvena i održiva organizaciona kultura je nešto što nas zaista povezuje, bez obzira koju od naših fabrika ili kancelarija da posetite širom sveta. Možete je osetiti u saradnji sa kolegom. To je jedinstveni porodični osećaj. Naša svrha je veća od nas samih i svi imamo isti cilj, napraviti razliku. U suštini, sve je u ljudima. Znamo da radimo nešto važno i to nas povezuje. Kultura nas definiše kao kompaniju.

Zanimljivost

Pre nekoliko godina počeo sam svirati ukulele - čak i na poslovnim putovanjima. Sjajno je putovati uz muziku.

Upoznajte nas

Pažljivo pročitajte priče koje su podelile neke od vaših budućih kolega. Otkrijte šta je njihov posao, zašto vole da rade u Grundfosu i kako svojim radom doprinose promenama