O nama

Upoznajte Elenu - našeg stručnjka za digitalizaciju

Elena Ciobanu, Frontend Developer

 

Reč, dve o meni

Diplomirala sam informatiku, magistrirala programiranje i multimedisjki dizajn. Pridružila sam se Grundfosu 2017. godine, jer sam želela da budem deo digitalnog putovanja kao Frontend Developer. Moj san je bio da radim u velikoj kompaniji, gde mogu da upoznam i naučim mnogo od kolega širom sveta, koji imaju više iskustva od mene. Zbog toga smatram da je Grundfos pravi izbor za mene.

Naša konačna rešenja obezbeđuju vodu i stvaraju promene u svetu, što je zaista važno.
Elena Ciobanu

Moj doprinos u Grundfosu

Kao Frontend Developer radim na implementaciji korisničkog interfejsa naše digitalne ponude. Zapravo, ja kreiram vezu sa pozadinom koja isporučuje podatke i prevodi ih u vizuelni prikaz koji je dostupan kupcima. Naša konačna rešenja obezbeđuju vodu i stvaraju promene u svetu, što je zaista važno. Ono što čini ovaj posao interesantnim je što ste u mogućnosti da kreirate izgled proizvoda tj. pumpi. Korisnički interfejs je prvo što naši kupci vide i što stvara prvi utisak. Vrlo je važno da korisnički interfejs bude nešto sa čime naši kupci mogu uspostaviti interakciju.

 

Šta me pokreće

Volim tehnički deo svog posla, ali i ceo biznis projekat koja stoji iza onoga što radimo, naših ciljeva i vizije projekata. To nije nešto što je na raspolaganju uvek. Pravimo razliku sa našim digitalnim rešenjima koju stavljamo na raspolaganje našim kupcima. Sjajno je, zaista, biti deo jednog ovakvog putovanja i imati uticaj u kreiranju i stvaranju promena - dati doprinos onome što se u svetu trenutno dešava. 

 

Biti uvek spreman

Kancelarija u kojoj radimo je savremena kancelarija otvorenog tipa u kojoj sede kolege iz različitih zemalja. Veoma mi se dopada što smo organizovani u scrum timove, gde imamo 'vlasnika' proizvoda i scrum mastera. Ovakva timska kultura je vrlo fleksibilna i svaki tim ima svoj cilj kojem su posvećeni. Svi smo programeri, tako da možemo lako deliti znanje i pomagati jedni drugima. To je korisno, jer radimo u uslovima stalnih promena, što je zaista zanimljivo i zahteva da ste uvek na visini zadatka. Imamo fleksibilnost i slobodu da koristimo alate koje smatramo najboljim. Trudimo se da budemo u toku sa svim aktuelnim zbivanjima, da se razvijamo i budemo spremni za nove izazove. 

Zanimljivost 

Moj tim i ja smo napravili televizor i kamin od kartona jedne večeri, kako bi za Božić mogli da okačimo božićne čarape za poklone u kancelariji.

Upoznajte nas

Pažljivo pročitajte priče koje su podelile neke od vaših budućih kolega. Otkrijte šta je njihov posao, zašto vole da rade u Grundfosu i kako svojim radom doprinose promenama