Članak

Otprilike 200 miliona cirkulacionih pumpi širom svijeta je neefikasno.

Da li ste znali da je oko 200 miliona cirkulacionih pumpi širom sveta neefikasno, a 100 miliona samo u Evropi? Dobra vijest je da možete igrati glavnu ulogu u smanjenju svjetske potrošnje energije - bez mnogo napora.


Stare pumpe su neefikasne i skupe za rad

Pumpe starije od 10 godina obično su daleko manje efikasne od sadašnjih modela. U stvari, zamjena stare cirkulacije može uštedjeti do 75% potrošnje energije.  Vi napravite veliku razliku u ostvarivanju ovoga i pozitivno utječete na račune za energiju vaših kupaca i evropsko okruženje.


Zamijenite neefikasnost visokom efikasnošću

Kada vas pozovu da popravite stari kotao, toplotnu pumpu ili cirkulaciju, postoji šansa 50/50 da ćete unutra naići na Grundfos cirkulaciju. I, iako možda ne zvuči kao da zamjena jedne pumpe čini puno, ako zbrojite koliko vi i vaše kolege zamijenite tijekom godine, to rezultira značajnim uštedama. I zato je Grundfos olakšao pronalaženje najbolje moguće pumpe za bilo koji sistem grijanja.

GO Zamijeni

Preuzmite aplikaciju Grundfos GO Replace i zamijenit ćete stare pumpe brže i jednostavnije nego što je ikad bilo. Sve što trebate je skenirati cirkulaciju i aplikacija će predložiti idealnu zamjenu pumpe.

Povezani proizvodi

Pronađite Grundfos proizvode koji se odnose na ovu temu.