Članak

Komplicirani odabir, dimenzioniranje ili instaliranje?

Odabir i dimenzioniranje pumpe za podizanje pritiska vode može biti teško, dugotrajno i složeno. Pogrešan odabir i dimenzioniranje komponenata može dovesti do dužeg vremena ugradnje i velikog broja instalacija koje nisu u stanju zadovoljiti potrebe sistema.

<p>Pogledajte video i saznajte kako unaprijediti sisteme za podizanje tlaka vode</p>


Odabir i podešavanje veličine pumpne pumpe - odakle početi?

Mnogo je različitih komponenata uključenih u dizajniranje i izgradnju kućnog sistema za podizanje pritiska vode. Iako se to može učiniti očiglednim, neke pumpe za podizanje pritiska vode rade bolje od drugih u određenim situacijama. Teško je znati koja pumpa najbolje odgovara vašim potrebama i koje komponente su vam potrebne za izgradnju sistema optimalne veličine. Pogrešan odabir pumpe, spremnika ili regulatora pritiska, može vas koštati puno sati izgubljenog vremena i troškova ponovnog nabavljanju ispravnih komponenti.


Duga i složena instalacija

Tradicionalni sistemi za podizanje pritiska vode mogu biti složeni. Sastoje se od mnogo različitih komponenti, uključujući ekspanzione posude, pumpe, ventile i kontrolne sisteme. Sve ove elemente treba ugraditi u jedno rješenje. Povećana složenost znači duže vrijeme instalacije i veći rizik od kupovine pogrešnih komponenata. Vrijeme provedeno u nabavljanju komponenata ili ponovnoj ugradnji cijevi može povećati vrijeme ugradnje i dovesti do dodatnih troškova za kupca, što rezultira nezadovoljstvom kupaca i izgubljenim poslovnim vremenom.

Ograničen prostor za instalaciju

Ograničeni prostor je najčešći problem prilikom instaliranja sistema za podizanje pritiska vode. U većini slučajeva to znači da morate proširiti sistem kako biste pronašli alternativni prostor ili ga pokušati uklopiti u postojeću instalaciju, što može potrajati, biti složeno i stvoriti nesretne kupce. Instaliranje sistema za podizanje pritiska koji ne odgovara predviđenom prostoru za ugradnju može povećati vrijeme ugradnje i izazvati dodatne troškove zbog potrebnih dodatnih cjevovoda i okova.


Kompaktno, sve u jednom rješenje

Grundfos uređaji za podizanje pritiska vode SCALA su cjelovita rješenja koja integriraju sve komponente u jednu jedinicu. Ovo kompaktno rješenje omogućava brzu i jednostavnu instalaciju, štedeći vaše vrijeme na drugim poslovima. Kao višenamjensko rješenje, napravljeni su za svaku primjenu i idealni su za unutarnju i vanjsku instalaciju, čineći odabir i dimenzioniranje manje složenim od tradicionalnih sistema za podizanje tlaka vode.

Brza i jednostavna instalacija

Kao potpuno integrirano cjelovito rješenje, naše se pumpe mogu instalirati u 3 jednostavna koraka:

  1. Spojite cijevi: Prilagodljivi ulazni i izlazni priključci omogućuju vam lako pomicanje +/- 5 ° kako biste omogućili brzu instalaciju.
  2. Napunite pumpu: Veliki glavni čep omogućava vam brzo i jednostavno punjenje vode. Morate napuniti pumpu s najmanje 1,7 litara vode.
  3. Uključite pumpu u utičnicu i pumpa će se aktivirati.

<p>Pogledajte naš kratki vodič za instalaciju SCALA2 da biste vidjeli kako to funkcionira.</p>


Sumnjate u ispravnost vaše instalacije? Zapamtite, uvijek možete pogledati naš Kratki vodič koji dolazi s SCALA2 pumpom.

Prema zadanim postavkama, SCALA2 isporučuje pritisak vode od 3 bara, bez obzira na ulazni pritisak i broj otvorenih slavina. 

Za brzo i jednostavno puštanje SCALA1 u pogon, lako konfigurirajte pumpu pomoću kontrolne tabele pumpe. Da biste iz pumpe izvukli maksimum, koristite aplikaciju Grundfos GO REMOTE i slijedite mrežnu konfiguraciju s vodičem.

Želite saznati više?

Imamo namjensku aplikaciju za učenje koja će vam pružiti praktična znanja o povećanju pritiska vode u domaćinstvu i našim rješenjima. Ako uspješno dovršite našu radionicu, bit ćete nagrađeni.

Želite saznati više?

Postoji nekoliko mogućnosti za više praktičnog učenja na našoj Ekademiji. Evo nekoliko predloženih tema o povećanju pritiska vode u domaćinstvu i naših rješenja.