Članak

Operativni rizici u sistemima za podizanje pritiska vode

Loša kontrola rada uređaja za podizanje pritiska vode može dovesti do oštećenja pumpe i prouzrokovati propuštanje cijevi. Vremenom to može rezultirati povećanom potrošnjom vode, troškovima, pa čak i poplavama. Korištenjem SCALA pumpe možete izbjeći ovakve rizike u vodoopskrbi.

<p>Pogledajte video i saznajte kako možete izbjeći ove operativne rizike u radu sistema za podizanje pritiska vode</p>Operativni rizici u radu sistema za podizanje pritiska vode

Pumpe za podizanje pritiska vode nisu konstruirane za rad bez vode. Ako spremnik za vodu ostane prazan ili je voda koja se isporučuje iz gradske vodovodne mreže nedovoljna, to može dovesti do rada na suho, što će vjerojatno dovesti do njenog pregrijavanja i na kraju kvara.

Propuštanje vode iz cjevovoda može prouzročiti štetu u kući, a u najgorem slučaju rezultirati poplavom. Čak i toalet koji curi ili baštenska slavina koja kaplje mogu potrošiti značajnu količinu pitke vode i smanjiti životni vijek pumpe. To može stvoriti neplanirane troškove za vlasnike kuća kako na popravcima sistema, tako i na velikim računima za vodu.Pumpa sa inteligentnim dizajnom

SCALA1 i SCALA2 pumpe konstruirane su tako da sadrže nekoliko zaštitnih karakteristika i funkcija koje se mogu videti na upravljačkoj ploči (SCALA2) i u aplikaciji GO Remote (SCALA1) kao alarmi. Ovi alarmi ne moraju nužno ukazivati na oštećenje pumpe. U većini slučajeva upozoravaju korisnika na problem u sistemu koji zahtijeva pažnju. Na primjer, alarm za rad na suho može ukazivati i na nedovoljnu količinu vode. To omogućava rješavanje problema prije nastanka bilo kakve štete.

Zaštita od rada na suho ili nedostatka vode:

  • SCALA1 i SCALA2 imaju ugrađenu funkciju zaštite od rada na suho koja će deaktivirati pumpu i upozoriti korisnika na nedostatak vode u instalaciji.
  • Maksimalno vrijeme rada i funkcija zaštite od rada na suho deaktiviraju pumpu ukolko alarm na pumpi otkrije znakove curenja ili pucanja cijevi u sistemu. Deaktivacijom pumpe nakon određenog vremena smanjit će se rizik od curenja vode prilikom rada kućanskih aparata.

Uz SCALA pumpu dobivate zaštitu rada pumpe i funkcije koje osiguravaju optimalan komfor u cijeloj kući. Na taj način štedite novac zbog prekomjerne potrošnje vode i eventualnog oštećenja imovine. 

Želite saznati više?

Imamo namjensku aplikaciju za učenje koja će vam pružiti praktična znanja o povećanju pritiska vode u domaćinstvu i našim rješenjima. Ako uspješno dovršite našu radionicu, bit ćete nagrađeni.

Želite saznati više?

Pored toga, nudimo i opcije praktičnog učenja na našoj Ekademiji. Predlažemo vam nekoliko tema o podizanju pritiska vode u domaćinstvu i našim rješenjima.