Chemicaliën worden vaak gebruikt in meerdere processen m.b.t. waterbehandelingen, of het nu gaat om drinkwater of afvalwater. Daarom is nauwkeurigheid van het grootste belang om ervoor te zorgen dat de behandelingsdoelstellingen worden gehaald. Grundfos werkt wereldwijd samen met waterbedrijven en biedt doseer- en desinfectiesystemen met geavanceerde, ingebouwde technologieën.

Onze technologie stelt onze klanten in staat om:

  • Waterprocessen op de meest efficiënte manier te beheren
  • Besparingen op chemicaliën te realiseren
  • Nauwkeurige dosering te leveren in toepassingen zoals flocculatie, pH-regeling, desinfectie, deodorisatie, en meer

Het volledige gamma bij één leverancier

Grundfos biedt een uitgebreid assortiment doseerpompen en -systemen, desinfectieoplossingen, accessoires, en meet- en regelsystemen.

In dit document delen we inzichten over het regelgevend kader, bespreken we de parameters die in overweging moeten worden genomen om chloraten te minimaliseren, en bekijken we de meest voorkomende technologieën die worden gebruikt voor de desinfectie van drinkwater.

Bediening op afstand, meldingen en monitoren van alle apparatuur, waar je ook bent, wanneer je maar wilt

Grundfos Connect biedt een kosteneffectieve, veilige, online en eenvoudig te installeren oplossing voor continue bewaking en controle op afstand van al je apparatuur en sensoren.

Nauwkeurige digitale membraandoseerpompen

Het SMART Digital-assortiment biedt een compleet gamma doseeroplossingen voor elk bedrijf. Inclusief die van jou.

Leer meer met onze serie van Technische Tips

Korte en eenvoudige video's - en hopelijk vol met interessante informatie voor jou!

Wat is een digitale doseerpomp?
 

In deze korte video zullen we definiëren wat een doseerpomp is, en de belangrijkste voordelen van digitale dosering bekijken. 

 

Kijk hier

Tips voor veilige doseerkasten
 

Laten we het hoofddoel en de belangrijkste aspecten bekijken om rekening mee te houden voor de veilige en probleemloze werking van een doseerkast.            

Kijk hier

Hoe kies je een doseerpomp
 

Chemische dosering is essentieel in veel processen. Laten we eens kijken hoe we een doseerpomp kunnen dimensioneren en selecteren.       
            

Kijk hier

Onderhoud van membraandoseerpompen

Leer over het eenvoudige onderhoud van de pompen en krijg een overzicht van wat je moet doen om de ideale werkomstandigheden te behouden.

Kijk hier

Frukpieken (Acceleration head pressure)

Hier zullen we de impact van drukpieken bekijken en hoe we dit te voorkomen door een beter ontwerp van doseerinstallaties.                                                                 

Kijk hier