Grundfos GO Remote gebruiken om het meeste uit uw SCALA1 te halen

Ontdek hoe u met de GO Remote-app toegang hebt tot een aantal SCALA1-aanpassingsopties.

Zonder de Grundfos GO Remote smartphone-app, zijn er een aantal SCALA1-functies waar u geen toegang tot hebt. In deze module laten we u zien hoe u het maximum uit uw SCALA1 haalt met behulp van GO Remote. Laten we beginnen!

Waarom zou u GO Remote gebruiken voor SCALA1? Het is eigenlijk vrij eenvoudig. Wanner u GO Remote gebruikt met SCALAis ingebruikname en controle eenvoudiger, en krijgt u toegang tot verdere aanpassingsopties.

Zonder GO Remote, zou uw SCALA1 alleen in de standaardinstellingen werken. Hoewel deze instellingen voldoende kunnen zijn voor sommige installaties en toepassingen, passen deze niet mogelijk bij alle toepassingen.

SCALA1 is geoptimaliseerd voor gebruik in alle huishoudelijke toepassingen, maar met GO Remote doet u deze nog beter passen bij uw toepassing. Ga gewoon naar de AppStore of PlayStore om GO Remote te downloaden. Na het downloaden moet u de app koppelen aan uw SCALA1.

U bent nu klaar om uw SCALA1 in te stellen in GO Remote. Zodra u uw pomp koppelt met de app, kunt u om de installatiestappen doorlopen. Hoewel het mogelijk is om de SCALA1 te bedienen en alarmaanduidingen af te lezen op het bedieningspaneel, kunt u met GO Remote uw standaardwaarden wijzigen en de pomp volledig instellen volgens uw exacte eisen en toepassing.

Tijdens installatie kunt u de maximale bedrijfstijd instellen en wijzigen, het alarm voor cyclische werking instellen en de externe invoer bepalen als uw systeem er één gebruikt. GO Remote is ook de enige manier om een dubbel opvoersysteem in te stellen met twee SCALA1-pompen. Daarover later meer.

Wanneer u de basisparameters hebt ingesteld, kunt u naar het dashboard gaan, het hoofdscherm van de app. Hier krijgt u de basisoverzicht van uw pomp en snelle toegang tot meer instellingen.

Maar wat zijn de voordelen van deze instellingen? Laten we eens kijken. Ten eerste is er de systeemstatus waar u de totale bedrijfstijd van de pomp kunt zien, de bedrijfstijd sinds de laatste inschakeling en het aantal starts en stops. En als u een dubbele pompinstallatie gebruikt, ziet u het verschil in gebruik tussen de twee pompen.

Door de pompstatus in de app te bekijken, krijgt u een duidelijk overzicht van het energieverbruik. Als u een dubbele pompinstallatie gebruikt, kunt u de status van elke pomp zien en de belasting onderling verdelen volgens uw wensen. U ook de systeemalarmen en -waarschuwingen controleren.

Als de Grundfos Eye dus rood is en de pomp is gestopt, controleert u de alarm- en waarschuwingsfunctie in de app voor meer informatie over waarom de pomp een alarm geeft. Zo krijgt u een duidelijker idee van waar het probleem ligt. Als er een probleem is met de pomp, moet u de handleiding voor probleemoplossing raadplegen.

Bovendien kunt u het alarm- en waarschuwingsmenu gebruiken om eventuele alarmen te resetten. Vervolgens is er de dubbele pompconfiguratie. Zodra u twee SCALA1-pompen hebt gekoppeld, detecteert het systeem automatisch dat het een dubbele pomp is en wordt de installatie hiervan gestart. Zoals we al eerder zeiden, is dit de enige manier om een dubbele configuratie in te stellen zonder de standaardinstellingen.

Er zijn een aantal instellingen die moeten worden gewijzigd. Om te beginnen is er de dubbele besturingsmodus. De standaard werkingsmodus is duty/standby-modus. Dit betekent eigenlijk dat één pomp in gebruik is en dat de andere in standby is voor het geval er een probleem optreedt met de primaire pomp.

In Grundfos GO kunt u echter de werkingsmodus van de duty/assist-modus aanpassen. Indien één pomp niet kan voldoen aan de gewenste vraag, wordt de andere geactiveerd als ondersteuning, waardoor het debiet hoger ligt. Zo kunt u kiezen welke bewerkingsmodus het meest geschikt is voor uw installatie en toepassing.

Vervolgens is er de manier waarop ze afwisselen. Hier kunt u selecteren hoe u wilt dat de pompen overschakelen. Wilt u deze bijvoorbeeld laten afwisselen op basis van het aantal starts? Of moeten ze elkaar afwisselen op basis van het aantal uren in gebruik?

Met deze functie kunt u bepalen hoe u de werkbelasting wilt verdelen tussen uw twee SCALA1-pompen.

U kunt ook de afwisselingswaarde instellen. Wilt u dat de pompen bijvoorbeeld om de 3 uur afwisselen?

Of moeten ze om de 5 starts afwisselen? U beslist. Zonder GO Remote, is uw dubbele SCALA1-pompconfiguratie ingesteld op duty/standby en kunt u geen andere instellingen aanpassen.

Dankzij de talrijke aanpassingsmogelijkheden van GO Remote zorgt u ervoor dat uw systeem precies is ingesteld op basis van uw behoeften. In het laatste deel van deze module bekijken we enkele van de andere opties die u kunt instellen in GO Remote.

Deze opties omvatten: instellen van een externe invoer, kalenderfuncties, firmware-updates en servicerapporten. SCALA1 kan worden aangesloten op een externe invoer als bijkomende voorwaarde voor pompbesturing. Open gewoon het menu voor externe invoer in het menu Instellingen. Vanaf hier u de externe invoer in- en uitschakelen.

U kunt ook standaard start/stop- voorwaarden negeren door uw pomp uitsluitend op de externe invoer te laten werken. Dit benadrukt nogmaals de veelheid aan aanpassingsopties die GO Remote biedt voor uw SCALA1-pomp.

Vervolgens is er de kalenderfunctie. Hiermee kunt u de werking van uw pomp inplannen, wat bijvoorbeeld erg handig is voor irrigatiesystemen in de tuin.

Dan is er de optie om firmware-updates uit te voeren rechtstreeks via GO Remote. Als er een update beschikbaar is, ontvangt u een melding op uw telefoon wanneer u de app opent.

Hoewel dit iets is wat u meestal doet tijdens een onderhoudsinspectie, kan de huiseigenaar dit eigenlijk volledig op eigen initiatief doen gewoon door GO Remote te downloaden en verbinding te maken met de SCALA1-pomp.

Tot slot hebt u de mogelijkheid om een onderhoudsrapport op te stellen zodra u klaar bent. U kunt het onderhoudsrapport rechtstreeks naar het e-mailadres van uw klant versturen, waardoor ze een mooi en duidelijk overzicht krijgen van hun SCALA1 en het werk dat u hebt gedaan.

Dat was onze module over de voordelen van het gebruik van GO Remote met SCALA1. Dank u voor uw aandacht.

Cursus overzicht

Modules
Modules: 4
Doorlooptijd
Doorlooptijd: 20 minuten
Moeilijkheid
Moeilijkheid: Gevorderd