Waarom u voor de ALPHA2-circulatiepomp kiest

Ontdek wat de ALPHA2-circulatiepomp echt onderscheidt en waarom het de beste keus is, met speciale aandacht voor de eenvoudige hydronische balancering, blokkeringsvrijheid en de beste efficiëntie in zijn klasse.

In deze module krijgt u een inleiding in de drie hoofdredenen om voor de ALPHA2 te kiezen:

• Eenvoudig hydronisch balanceren
• Geen blokkering
• De beste in zijn klasse qua energiezuinigheid 

U maakt ook kennis met enkele van de belangrijkste kenmerken van de pomp. Laten we eerst kijken naar het punt waardoor de ALPHA2 zich echt onderscheid van de concurrentie: Het eenvoudig hydronisch balanceren. 

De ALPHA2 bevat ingebouwde communicatiecapaciteiten waarmee, samen met de ALPHA Reader en de Grundfos GO Balance-app, het mogelijk wordt om tweepijpsradiatorsystemen, vloervervarmingsssystemen en combinaties daarvan in minder dan twee uur te balanceren. Kort gezegd: de ALPHA Reader stuurt realtime gegevens over het debiet naar de app, waarbij de optimale instellingen van de vooringestelde kleppen in de radiator of het vloerverwarmingssysteem automatisch worden berekend. Snel en eenvoudig. 

Sterker nog, alle radiatoren of vloerverwarmingszones in een eengezinswoning kunnen in minder dan twee uur perfect gebalanceerd worden - wat zorgt voor maximaal comfort voor uw klanten, plus een efficiënter werkend systeem. 

Een ander belangrijk voordeel van de ALPHA2 is dat hij niet blokkeert. De ALPHA2 blijft vrij van potentiële blokkades, zelfs in systemen waar de operationele omgeving een uitdaging vormt, bijvoorbeeld vanwege grote hoeveelheden kalksteen of andere afzettingen. Dit zorgt voor een langdurig en storingsvrij gebruik. De reden daarvoor is een combinatie van drie dingen:

• Keramische as en lagers
• Robuust opstarten
• En handmatige zomerstand

Laten we allereerst eens verder ingaan op de keramische as en lagers van de ALPHA2. Het nadeel van permanente magneetmotoren is vaak dat zij een magnetisch veld in de pomp creëren. Dit magnetisch veld kan metaaldeeltjes aantrekken die schadelijk zijn voor de essentiële onderdelen, zelfs wanneer de pomp niet draait. Aangezien keramische onderdelen niet-magnetisch zijn, trekken de as en lagers geen deeltjes aan waardoor deze tijdens normaal gebruik niet blokkeren.

Blokkades kunnen echter toch optreden als de pomp gedurende langere periodes stilstaat. Maar dankzij het robuust opstarten is dit voor de ALPHA2 geen probleem. De pomp schakelt automatisch over op de deblokkeringsmodus en probeert 3 maal per seconde te herstarten. Hierdoor ontstaat een schuddende beweging waardoor kalksteenafzetting of vuiligheid los komt - zonder externe inmenging.

Gebruik altijd de handmatige zomermodus om blokkades zo efficiënt mogelijk te voorkomen. Hierdoor wordt de pomp regelmatig wakker geschud als hij gedurende langere periodes stilstaat. We komen hier later nog op terug. 

Het derde belangrijke voordeel van de ALPHA2 is de beste energiezuinigheid in zijn klasse. Volgens het onafhankelijke instituut VDE heeft de pomp het laagste energieverbruik van alle kleine circulatiepompen in huishoudelijke toepassingen op de markt - dus door voor de ALPHA2 te kiezen, bespaart u uw klanten geld.

Maar dat is nog niet alles. Als laatste kijken we nog even kort naar enkele functies van de ALPHA2. 

De droogloopbeveiliging zorgt ervoor dat de ALPHA2 niet kapot gaat vanwege onvoldoende water in het pomphuis. 

Indien drooglopen wordt vastgesteld, stopt de pomp en geeft hij een alarmcode af. De pomp zal dan proberen om regelmatig te herstarten totdat er weer water in de pomp komt. Er is ook een handmatige zomerstand die het energieverbruik van de pomp buiten het verwarmingsseizoen tot een absoluut minimum beperkt. 

In plaats van de pomp het hele jaar door te laten draaien, kan de huiseigenaar hem terugschakelen door simpelweg op een knop te drukken. De pomp wordt dan voor 99% van de tijd uitgeschakeld. Slechts eenmaal per 24 uur wordt de pomp gedurende 2 minuten wakker geschud en draait deze op volle snelheid om blokkering door langdurige stilstand te voorkomen. 

Als het verwarmingsseizoen weer begint, kan de huiseigenaar op elke willekeurige knop op de ALPHA2 drukken en de pomp zal dan moeiteloos de normale werking hervatten.   

Laten we het nog even samenvatten. De ALPHA2 biedt:

• Eenvoudig hydronisch balanceren
• Geen blokkering
• De beste in zijn klasse qua energiezuinigheid 

Alle kenmerken die tijd besparen en extra comfort geven, zijn voordelig voor zowel u als uw klanten. 

Cursus overzicht

Modules
Modules: 5
Doorlooptijd
Doorlooptijd: 30 minuten
Moeilijkheid
Moeilijkheid: Gemiddeld