Een snelle blik op de Grundfos iSOLUTIONS MONITOR

Ontdek hoe de Grundfos iSOLUTIONS MONITOR werkt en leer meer over de voordelen van realtime gegevensverzameling voor operatoren. Deze oplossing kan in alle installaties worden geïntegreerd en in alle toepassingen worden gebruikt.

In hun zoektocht naar beter onderhoud, besparingen en meer uptime zoeken operatoren steeds vaker naar plug-and-play-oplossingen om inzicht te krijgen in hoe hun pompen en installaties presteren en mogelijke storingen vanaf dag één op te sporen.

In deze module onderzoeken we hoe oplossingen voor statusbewaking metingen van verscheidene sensoren gebruiken en data uit andere bronnen verzamelen om erachter te komen hoe hun installatie presteert. Daarna gaan we dieper in op hoe deze inzichten gebruikt kunnen worden om energieverbruik te verminderen, de installatie zich aan te laten passen op feitelijke bedrijfsomstandigheden en downtime te minimaliseren. Dat is nu mogelijk omdat sensortechnologie de afgelopen decennia enorm is verbeterd; sensoren kunnen nu veel van de mogelijke storingen herkennen die vroeger zware schade of zelfs een productiestop hadden kunnen veroorzaken. Dit heeft een verschuiving naar proactief en voorspellend onderhoud teweeg gebracht.

Bij Grundfos noemen we de manier waarop we statusbewaking aanpakken met behulp van sensormetingen en bedrijfsgegevens de Grundfos iSOLUTIONS MONITOR. Deze oplossing biedt voorspellend onderhoud en optimale prestaties, waardoor u uiteindelijk energie bespaart.

Laten we eens beter kijken naar de verschillende onderdelen van de Grundfos iSOLUTIONS MONITOR: Het apparaat bestaat uit de behuizing met een IP54 classificatie; Een zeer flexibele voeding; Het invoer-/uitgangsbord voor extra sensoren en de ModBus-interface; En tot slot, de communicatie module- en sensoraansluiting.

De Grundfos iSOLUTIONS MONITOR is verbonden met een enkele sensor die beschikt over drie sensortechnologieën die samen trillingen, temperatuur en ultrasone golven meten. We noemen dit ook wel een TTU-sensor: Trillingen kunnen wijzen op eventuele hydraulische problemen of mechanische storingen; Temperatuurmetingen maken het makkelijker om pompprocessen te optimaliseren; en de sensor meet ultrasone golven en weet zo exact wanneer de pomp moet worden stopgezet bij drooglopen, een van de meest voorkomende storingen bij pompen.

Naast de TTU-sensor kan de MONITOR ook worden uitgerust met een configureerbaar sensorbord waardoor u tot vijf extra sensoren kunt toevoegen: Digitale ingang voor digitale schakelaars, bv. alarmen en waarschuwingen; Analoge ingangen, temperatuursensoren, pompdebiet, druk en nog veel meer; en, een relaisuitgang voor verdere alarmen, waarschuwingen of functies. Bij aansluiting op een Grundfos E-motor, zoals een MGE motor met een geïntegreerde frequentieomvormer of een CUE externe frequentieomvormer, meet de MONITOR ook nog bedrijfsgegevens zoals stroomverbruik, snelheid en instelpunten. 

Om de Grundfos iSOLUTIONS MONITOR te installeren, heeft u de Grundfos GO 2.0. app nodig. Download Grundfos GO 2.0 voordat u aan de installatie begint. Met deze app kunt u dagelijks pompprestaties bijhouden via bluetooth-verbinding. Vanuit de app kunt u de Grundfos iSOLUTIONS MONITOR inbedrijfstellen, instellingen wijzigen en de status van uw pompen en pompinstallaties bekijken. U kunt de Grundfos iSOLUTIONS MONITOR ook aansluiten op de Grundfos iSOLUTIONS Cloud. Zo krijgt u toegang tot inzichten op basis van de verzamelde gegevens via de cloud-interface, die op elke browser werkt. Hiervoor moet u zich aanmelden bij Grundfos iSOLUTIONS CLOUD. Daarnaast kan de Grundfos iSOLUTIONS MONITOR ook worden geïntegreerd met uw huidige SCADA-installatie, zodat alle gegevens opgehaald worden via ModBus RTU. De Grundfos iSOLUTIONS MONITOR kan met twee andere installaties worden geïntegreerd, ongeacht de branche of toepassing.

Tot zover onze korte blik op de gegevensinzichten die zijn verzameld door Grundfos iSOLUTIONS MONITOR en hoe ze uw bedrijfsactiviteiten ten goede komen. Samenvattend: dankzij de metingen van verschillende sensoren en gegevens uit andere bronnen kunt u nu exact zien hoe uw installatie presteert; Deze inzichten kunt u gebruiken om energieverbruik te verminderen, de installatie zich aan te laten passen op feitelijke bedrijfsomstandigheden en downtime te minimaliseren. Deze verschuiving naar pro-actief en voorspellend onderhoud, maakt het mogelijk om veel van de mogelijke storingen te herkennen die grote schade kunnen veroorzaken aan uw pompen of pompinstallaties – of misschien zelfs tot een productiestop kunnen leiden.

 

Cursus overzicht

Modules
Modules: 1
Doorlooptijd
Doorlooptijd: 8 minuten
Moeilijkheid
Moeilijkheid: Gevorderd