Een inleiding op de ALPHA3 verbonden circulatiepomp

Ontdek hoe de ingebouwde Bluetooth-verbinding de ALPHA3 onderscheidt van andere circulatiepompen uit het aanbod van Grundfos en leer de toepassingen begrijpen waarin de pomp kan worden gebruikt.

De ALPHA3 is de eerste kleine circulatiepomp met ingebouwde Bluetooth-verbinding, waardoor u direct verbinding kunt maken met de Grundfos GO Remote en GO Balance apps. Dit maakt het werken aan het pompsysteem een stuk makkelijker.

In deze opdracht nemen we u mee door een korte inleiding op de ALPHA3. We laten u de toepassingen zien waarin de pomp gebruikt kan worden  en hoe de ALPHA3 zich onderscheidt van andere circulatiepompen uit het aanbod van Grundfos. We beginnen met de toepassingen.

De ALPHA3 kan in zowel woon- als bedrijfsgebouwen worden gebruikt. Onder de toepassingen vallen o.a. vloerverwarmingssystemen, radiatorsystemen en koelsystemen met vloeistoffen van +2 °C tot +100 °C.

De ALPHA3 is geschikt voor verwarmings- systemen die balancering vereisen en systemen die een specifiek werkpunt nodig hebben. Laten we nu eens kijken naar wat de ALPHA3 onderscheidt van andere kleine circulatiepompen van Grundfos. De ALPHA3 heeft een simpele en makkelijk afleesbare gebruikersinterface waarop stroomverbruik, debiet en regelstand worden getoond.

De regelstanden worden aangegeven met intuïtieve symbolen voor Radiatorstand, Vloerverwarmingsstand en Gebruikersspecifieke stand. Met de Gebruikersspecifieke stand kunt u precies de vereiste pompcurve instellen. Een rood oplichtend uitroepteken geeft alarmen en waarschuwingen aan. Om het instellen en monitoren nog veel makkelijker te maken kunt u de Grundfos GO Remote app op uw smartphone gebruiken.

Deze app is een bewezen oplossing voor het beheren van Grundfos-pompen. Grundfos GO Remote app biedt u alle controle en informatie die u nodig heeft en er zijn geen instellingen direct vanaf de gebruikersinterface op de pomp beschikbaar. Met de GO Remote app kunt u de pompinstellingen veranderen en uitgebreide statusinformatie, waarschuwingen en alarmen op uw smartphone ontvangen.

Dankzij de ingebouwde Bluetooth-verbinding van de ALPHAkunt u het radiator- of vloerverwarmings- systeem met behulp van de GO Balance app direct vanaf een smartphone balanceren zonder dat u daar de ALPHA Reader voor nodig heeft.

De ALPHA Reader is echter nog steeds handig als het nodig is om het bereik van de wederzijdse communicatie te vergroten. Rapport nodig om uw pompinstallatie of de balancering te documenteren? U kunt dit in de GO Remote app of de GO Balance app doen.

Als we nu kijken naar de mechanische constructie is de ALPHA3 zichtbaar gebaseerd op hetzelfde stevige en betrouwbare ontwerp als de vorige ALPHA. En door de realtime klok in de pomp in te stellen kan de ALPHA3 zodanig worden ingesteld dat hij een wekelijks tijdsschema volgt.

Ten slotte: zo nodig kunt u ook de firmware van de pomp via GO Remote upgraden om in de toekomst nieuwe, prestatieverhogende functies toe te voegen. We vatten deze opdracht nog even kort samen.

Met de ALPHA3 krijgt u: Een pomp die geschikt is voor verschillende huishoudelijke en commerciële verwarmings- en koelingstoepassingen, vooral bepaalde applicaties die balancering of een specifiek werkpunt vereisen.

Een ingebouwde Bluetooth-verbinding om de pomp makkelijk op afstand te besturen via een smartphone. Instellingen, alarmen, waarschuwingen en rapporten via de GO Remote app.

Simpel hydronisch balanceren, direct vanuit de pomp via de GO Balance app, zonder dat daarbij extra hardware nodig is. 

Cursus overzicht

Modules
Modules: 3
Doorlooptijd
Doorlooptijd: 20 minuten
Moeilijkheid
Moeilijkheid: Gevorderd