Kenmerken en voordelen van de SQ/SQE pomp

Ontdek in deze module waarom de eigenschappen van de SQ/SQE pomp het de meest robuuste keuze maakt voor applicaties onder de grond.

Wanneer een dompelpomp onder de grond is geïnstalleerd, is niets belangrijker dan een betrouwbare werking, aangezien onderhoud zowel lastig als kostbaar is.

Kenmerken en voordelen
In deze tutorial zullen we de belangrijkste kenmerken en voordelen van de SQ/SQE-pomp nader bekijken om te laten zien hoe robuust en goed voorbereid voor ondergronds gebruik de pomp is.

Laten we beginnen met te kijken naar de ingebouwde beveiligingsfunctionaliteiten van de SQ/SQE-pomp. Deze omvatten bescherming tegen:

  • Over- en onderspanning
  • Drooglopen
  • Overbelasting

Laten we ze een voor een doornemen om meer in detail te ontdekken hoe ze betrouwbare prestaties helpen garanderen, zowel tijdens watertekort als bij een fluctuerende stroomvoorziening.

Over- en onderspanning
Grote variaties in de stroomtoevoer, zoals onder- en overspanning, zullen een conventionele AC-motor na verloop van tijd beschadigen. De robuuste SQ/SQE heeft een zeer breed voedingsspanningsbereik, wat op zichzelf de kans op oververhitting van de motor verkleint.

Mocht de spanning buiten het interval tussen 150 V en 315 V komen, dan stopt de pomp automatisch om de motor te beschermen. Wanneer de spanning weer binnen de aanvaardbare grenzen ligt, zal de pomp opnieuw opstarten.

De afbeelding vergelijkt het spanningsbereik van een conventionele pomp met het bereik van de SQ/SQE-pomp. Een klein bereik zal waarschijnlijk frequente, ongemakkelijke stops veroorzaken of de pomp beschadigen.

Drooglopen
Drooglopen kan ervoor zorgen dat een pomp kapot gaat, vooral als deze wordt gebruikt in een gebied met putten met een lage opbrengst. De geïntegreerde droogloopbeveiliging in de SQ/SQE-pomp schakelt de pomp automatisch uit als er watertekort wordt gedetecteerd.

Na 5 minuten zal de pomp proberen opnieuw op te starten. Als er nog steeds geen water is, stopt het apparaat opnieuw en probeert het na 5 minuten opnieuw te starten. Deze cyclus gaat door totdat er opnieuw water in de pomp wordt gedetecteerd.

Overbelasting
Laten we nu eens kijken naar het probleem van overbelasting. Pompen worden doorgaans blootgesteld aan overmatige belasting wanneer het stroomverbruik toeneemt – bijvoorbeeld tijdens het opstarten wanneer de pomp op hoge snelheid draait.

Dankzij de ingebouwde softstart-functionaliteit beperkt de SQ/SQE-pomp de stroomafname uit het lichtnet om schadelijke overbelasting van de elektrische installatie te voorkomen. Het diagram illustreert het verschil in stroomverbruik tussen een conventionele pomp en een SQ/SQE-pomp tijdens het opstarten.

Maar de voordelen van de softstartfunctionaliteit houden hier niet op. Een zachte start van de pomp vermindert ook het optreden van waterslag in de leidingen en minimaliseert pompslijtage tijdens het opstarten. Beide voordelen verlengen de levensduur van de SQ/SQE-pomp.

De reeks ingebouwde beschermingsfuncties is dus lang en betekent dat er geen extra beschermingsapparatuur nodig is om een betrouwbare werking onder de grond te garanderen wanneer er voor de SQ/SQE-pomp als grondwatertoepassing gekozen is. De pomp is dankzij het lichte gewicht eenvoudig te installeren en vereist geen externe starterbox.

Cursus overzicht

Modules
Modules: 7
Doorlooptijd
Doorlooptijd: 40 minuten
Moeilijkheid
Moeilijkheid: Gemiddeld