Introductie onderwaterpompen voor huishoudelijke toepassingen

Ontdek hier de Grundfos reeks 3” en 4” onderwaterpompen voor huishoudelijke (grondwater) toepassingen. Leer meer over de verschillende modellen.

Grundfos biedt een compleet assortiment 3” en 4” dompelpompen voor huishoudelijke grondwatertoepassingen – van de basis SP-pomp tot het geavanceerde SQE-model.

Deze tutorial biedt een vergelijking van de pompen om de selectie te vergemakkelijken. 

De 3” SQ-pomp wordt bestuurd door dezelfde aan-uitfunctie als de 4” SP-pomp, maar is voorzien van een innovatieve motor met een reeks beveiligingsfuncties. Deze omvatten spanningsbehandeling, zachte start, droogloopbeveiliging en overbelastingsbeveiliging, waardoor de pomp een robuuste keuze is.

De compacte 3” SQ-pomp past uiteraard in boorgaten van dezelfde grootte of groter, maar is ook een geweldig vervangingsalternatief in originele 4”-boorgaten waar sedimenten door de jaren heen het gat hebben verkleind.

Variabele snelheidsaandrijving
Laten we nu eens kijken naar de meest geavanceerde dompelpompoplossing voor huishoudelijke toepassingen: de SQE. Naast alle voordelen van de SQ-pomp, is de SQE ook uitgerust met een variabele snelheidsaandrijving waardoor de pomp zijn snelheid kan aanpassen aan de vraag. Dit betekent dat, ongeacht het aantal geopende kranen, de pomp een constante druk zal leveren.

SQE eenvoudige installatie:
De SQE is ook een van de gemakkelijkst te installeren pompen dankzij de alles-in-één installatiekit voor constante druk, waardoor het een populaire keuze is onder installateurs. Dus of het nu gaat om een dompelpomp voor een afgelegen vakantiehuis waar de pomp slechts 4-5 keer per jaar aan het werk is of een druk gezinshuis, het Grundfos pompassortiment kan in alle behoeften voorzien.

Cursus overzicht

Modules
Modules: 7
Doorlooptijd
Doorlooptijd: 40 minuten
Moeilijkheid
Moeilijkheid: Gemiddeld