De voordelen van de MIXIT-oplossing

Kom met ons mee en ontdek de MIXIT-oplossing, het ontwikkelingsproces en de vele voordelen die deze totaaloplossing te bieden heeft.

De MIXIT-oplossing van Grundfos is de meest ideale menglus die vandaag verkrijgbaar is

In deze module presenteren onze experts u MIXIT en de vele voordelen ervan door u mee op reis te nemen van het oorspronkelijke idee tot de uiteindelijke uitvoering. Het idee achter de MIXIT-oplossing bestaat al best lang.

Elke keer dat we alle op zichzelf staande onderdelen van een traditionele menglus zagen, raakten we er meer van overtuigd dat het toch echt eenvoudiger zou moeten kunnen.

En toen we dezelfde opmerkingen van onze klanten hoorden, wisten we dat het onze ambitie was om een minder complexe oplossing te bedenken. Die ambitie is nu uitgegroeid tot de MIXIT-oplossing. We hebben nauwkeurig rekening gehouden met de behoeftes van onze klanten.

We hebben nauw samen gewerkt met verschillende klanten en veel naar hun feedback geluisterd tijdens het ontwikkelingsproces, waarin we samen de verschillende versies van de oplossing hebben getest. Het belangrijkste doel van het MIXIT-project is altijd geweest om onze klanten te geven wat ze willen.

We hadden ook de ambitie om een meer gebruiksvriendelijke en flexibelere oplossing te maken. Afhankelijk van welke functionaliteiten u nodig heeft, kunt u de MIXIT upgraden om aan al uw eisen te voldoen. Voor veldbus-connectiviteit koopt u bijvoorbeeld gewoon een software-upgrade, waarna deze functionaliteit direct beschikbaar is op de MIXIT.

U heeft geen extra hardware nodig. We hebben het hele idee achter het menglusconcept opnieuw uitgevonden. Nu is er een totaaloplossing, een integraal systeem met een ingebouwde pomp.

De MIXIT-oplossing kan gebruikt worden voor meerdere toepassingen op het gebied van verwarming, koeling en warm water. Daarnaast kan de MIXIT gecombineerd worden met tweeweg- en driewegkleppen, waardoor zij voor elke toepassing de perfecte oplossing is.

Om uw MIXIT-oplossing in bedrijf te stellen, gebruikt u simpelweg Grundfos GO om uw voorkeursconfiguratie te kiezen. Een wizard helpt u door het hele proces heen: eenvoudig en toch uitermate flexibel.

De MIXIT-oplossing is de ideale keuze als u in zeer korte tijd een menglus wilt installeren en optimale prestaties wilt garanderen voor uw klant. De MIXIT-oplossing heeft een keur aan voordelen. Dit is een integrale oplossing, dus u heeft geen extra leidingwerk meer nodig. Dat zal u natuurlijk veel tijd besparen.

Daarnaast zijn alle sensoren al bedraad dus u hoeft alleen maar de voedingskabel aan te sluiten. We hebben deze uitermate slimme oplossing ontworpen om onze klanten te ontzorgen. Zo is de MIXIT drukonafhankelijk, wat betekent dat het systeem zelfs stabiel blijft als het primaire drukverschil schommelt.

Daarnaast meet de ingebouwde debietmeter het primaire debiet en meet de MIXIT-oplossing ook de temperatuur aan de primaire kant om zo real-time warmteverbruik bij te houden. Dit laat echt zien hoeveel voordeel klanten kunnen behalen met deze integrale oplossing.

De MIXIT-oplossing is zeer eenvoudig te bedienen en naadloos in te stellen. Mocht u toch extra functionaliteiten toe willen voegen, zoals een extra sensor, dan heeft de MIXIT-oplossing ingebouwde installatiewizards en hulpgidsen om u te helpen. Dit komt allemaal voort uit onze ambitie om een eenvoudigere en gebruiksvriendelijkere oplossing te creëren.

De MIXIT-oplossing is gemaakt voor de toekomst. Zelfs de standaardversie biedt veel connectiviteitsmogelijkheden, is compatibel met ons cloudplatform, Grundfos iSolutions Cloud, en heeft een ingebouwde veldbus voor gemakkelijke BMS-integratie.

Bovendien worden alle MIXIT-oplossingen geleverd met gratis monitoring-oplossing! Om de MIXIT-oplossing aan te sluiten heeft u slechts een kabel nodig. Het is onze toekomstambitie om allerlei waardevolle data te verkrijgen en deze te analyseren met machine-learning- en AI-technologie.

We zijn ervan overtuigd dat dit de slimste manier is om de MIXIT-oplossing te optimaliseren. Onze klanten hebben het hele proces op de voet gevolgd. Van de conceptfase tot het bouwen van de hardware en de implementatie van de verschillende connectiviteitsmogelijkheden.

We zijn er zeker van dat we u met de MIXIT nu en in de toekomst een ideale menglusoplossing kunnen bieden. 

Cursus overzicht

Modules
Modules: 3
Doorlooptijd
Doorlooptijd: 20 minuten
Moeilijkheid
Moeilijkheid: Gemiddeld