Eenvoudige installatie

Leer hoe u de SCALA2 waterboosterpomp in drie snelle stappen installeert.

De SCALA2 is een volledig geïntegreerde waterboosterpomp die is ontworpen om makkelijk te installeren. Deze video neemt u mee door de drie basisstappen van succesvolle installatie: voorbereiding, installatie en instelling.

Voordat u de SCALA2 installeert is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de bedrijfsomstandigheden goed zijn. De SCALA2 kan zowel binnen als buiten worden geïnstalleerd, maar de omgevingstemperatuur mag niet hoger zijn dan 55 graden Celsius.

Als de temperatuur tot onder de 0 graden zakt, moet de waterboosterpomp tegen vorst worden beschermd. De SCALA2 heeft een compact ontwerp waardoor hij in nauwe ruimtes past, bijvoorbeeld de keukenkast.

We raden echter aan om altijd genoeg ruimte over te laten voor service en onderhoud. Ook nodig is makkelijke toegang tot een stroompunt met de juiste voedingsspanning, plus een opvang- of lekbak om condensatie af te voeren indien het oppervlak niet waterbestendig is. Als de bedrijfsomstandigheden naar behoren zijn, kunt u beginnen met de installatie.

Begin door de booster op de vloer te bevestigen op de door u gemarkeerde plek. Sluit de waterleidingen aan met de flexibele verbindingen en draai ze strak aan met de hand. De SCALA2 is een zelfaanzuigende pomp, wat betekent dat het niet nodig is om de volledige zuigleiding te vullen. U hoeft slechts het pomphuis met 1,7 liter water te vullen.

Gebruik hiervoor de extra grote aanzuigopening. Als de pomp het water moet opvoeren vanuit een diepte van meer dan 6 meter kan het nodig zijn om nog eens 1,7 liter water extra toe te voegen. Eenmaal gevuld sluit u de SCALA2 aan op het stroompunt. De pomp start automatisch, en levert de standaarddruk van 3 bar door het hele systeem heen.

Voordat we verder gaan nog een korte opmerking over geluidsdemping: De SCALA2 is een van de meest geruisloze boosters in zijn klasse. Toch is het zo dat een pomp altijd trilt, en de trillingen van een pomp kunnen als hij niet correct geïnstalleerd is worden doorgegeven aan de vloer, muur en leidingen, waardoor geluid ontstaat.

Om dit te voorkomen raden we aan om trillingsdempende voetstukken onder de booster te installeren en alle onbuigzame leidingen vast te zetten. Sluit vervolgens de pomp met de flexibele slangen aan op de onbuigzame leidingen. Het instellen van de SCALAis een snel en makkelijk karwei.

U gebruikt simpelweg het regelpaneel om de gewenste persdruk in te stellen en controleert de waterdruk bij het verst gelegen tappunt, liefst een douche, aangezien hier de waterdruk het sterkst merkbaar is voor de bewoners. Als de druk hier naar behoren is, kunt u erop rekenen dat alle kranen perfecte druk hebben.

Het makkelijke instellingsproces wordt mogelijk gemaakt door de intelligente pompbesturing, die de SCALA2 in staat stelt om elke verandering in de waterdruk te signaleren en zijn werking aan te passen om deze schommelingen onmiddellijk tegen te gaan. Hiermee zijn we aan het einde gekomen van het installatieproces in 3 stappen van de SCALA2 waterboosterpomp.

We hopen dat u hiermee de benodigde informatie heeft voor een snelle en probleemloze installatie met een perfect resultaat. 

Cursus overzicht

Modules
Modules: 3
Doorlooptijd
Doorlooptijd: 15 minuten
Moeilijkheid
Moeilijkheid: Gevorderd