Een gedetailleerd overzicht van de SPE-motor

Ontdek de permanentmagneetmotor van de SPE en kom erachter wat het onderscheidt van traditionele asynchrone motoren en wat dit betekent voor de SPE-pomp.

In deze module, de MS6000P permanente magneetmotor van de SPE pomp nader bekeken.

Na een korte introductie van permanente magneetmotoren, zullen we de verschillen tussen permanente magneetmotoren en hun standaard tegenhanger laten zien, voordat we een aantal kenmerken van de MS6000P bespreken.

In een notendop, een permanente magneetmotor gebruikt permanente magneten om de rotor te magnetiseren. Dit verhoogt de efficiëntie van de motor, omdat er geen inductiestroom meer nodig is met alle bijbehorende rotorverliezen.

Permanente magneetmotoren hebben altijd een frequentieregelaar nodig om te werken. De MS6000P is verkrijgbaar in vier grootten voor een bereik van 4 kW tot 45 kW. Het is mogelijk om dit bereik met slechts 4 motorvermogens te bereiken, omdat permanente-magneetmotoren kunnen worden aangepast aan verschillende vermogensbereiken.

De MS6000P heeft verschillende voordelen ten opzichte van de asynchrone MS6000. Ten eerste elimineert de permanente magneet rotorverliezen bijna volledig.

- wat een belangrijke factor is in het verhogen van de efficiëntie tot meer dan 90%.

Ten tweede kan het standaard vloeistoftemperaturen tot 60°C aan. waardoor de motor in een breder scala aan toepassingen kan worden gebruikt. Ten derde is hij verkrijgbaar met een maximaal vermogen van 45 kW, wat aanzienlijk meer is dan de 30 kW van de asynchrone MS6000-motor.

Standaard versie, de mechanische afdichtingen van de MS6000P zijn van het slijtvaste type siliciumcarbide.

Ze zijn verkrijgbaar met NBR-rubber, voor drinkwater, of FKM-rubber, dat beter bestand is tegen koolwaterstoffen. Radiale lagers en taatslagers worden ontworpen en vervaardigd voor een lange levensduur. Radiale lagers zijn hydrodynamisch met glijlagers, die zelfsmerend en dus onderhoudsvrij zijn.

Taatslagers zijn gemaakt van hoogwaardig staal, en keramiek en zijn verkrijgbaar in maten van 7,5 kN tot 40 kN.

Tot slot worden alle onderdelen van de motor die in contact komen met de verpompte vloeistof gefabriceerd standaard van RVS AISI 304, maar zijn ook verkrijgbaar in hoogwaardig RVS AISI 904L.

De standaard MS6000P versie heft goedkeuringen voor veilig gebruik in drinkwatertoepassingen.

Flexibel en efficiënt,  de permanente magneetmotor maakt SPE een pomp die bijzonder geschikt is voor gebruik waar pompen met een hoog vermogen meerdere uren per dag worden gebruikt of zich moeten aanpassen aan variaties in de vraag van het systeem.

Cursus overzicht

Modules
Modules: 2
Doorlooptijd
Doorlooptijd: 10 minuten
Moeilijkheid
Moeilijkheid: Gemiddeld